Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gruba Puppa

Pomóżcie! jak nie jeść slodyczy!!!

Polecane posty

Gość Gruba Puppa

Zaraz się nawpierdalam, od wczoraj nie jem nic słodkiego. Dotąd moim zwyczajem były libacje w stylu 2 tabliczki czekolady dziennie, pół opakowania ptasiego mleczka, kanapki grubo smarowane maslem i miodem, ciastka dowolne...aż powiedziałam sobie dość! Tylko że dzisiaj już mną aż telepie, jem kasze jaglaną z owocami, warzywka, nie głodze sie- a mimo to jestem głodna na slodycze! Ratujcie bym nie zaprzepaściła tych dwóch dni zmagań...

Gość hujhuni
cierpisz na kompulsy, ja tez:O Wlasnie sie objadlam i czuje sie paskudnie

Gość Joooolietka
Ja mam podobnie :) i dołączam sie do pytania :) ale bede probowala od jutra bo dziś juz pojedzone ;d

Gość na pocieszenie powiem że
potem będzie łatwiej. Kiedy przeszłam na tzw. zdrowy tryb życia i po paru tygodniach zjadłam batonika to wcale mi nie smakował. Organizm jest przyzwyczajony, ale jak się odzwyczai to słodycze wcale nie są takie smaczne (te dostępne w sklepach, sam cukier). Mogę jeszcze doradzić, żebyś jadła dobrze zbilansowane posiłki, węglowodany, witaminy - wtedy organizm nie daje oznak głodu bo wszystko ma. Problem jest w głowie, bo trudno zmienić przyzwyczajenia, ale można.

Uzależnienie od słodyczy... Współczuję i postaram się pomóc. Ja miałam coś takiego na czipsy. Starałam się nie myśleć, zająć czymkolwiek. Gra, książka, film, sprzątanie, owoce, warzywa... Usuń z domu wszelkie słodycze, jak ich nie będzie, to nie będzie co jeść. Te pierwsze dni są najgorsze, po nich będzie już tylko lepiej. Jeśli już nie możesz wytrzymać, pozwól sobie, ale tylko na małą porcję, np 2 kostki czekolady, 1 kawałek ptasiego mleczka itp. Bądź dzielna i kontroluj to! :)

Gość hujhuni
niestety kompulsy maja zazwyczaj glebsze podloze niz zwykla "slaba wola". Jak wpadam amok, to potrafie sie obezrec do bolu zoladka, jedzac bez opamietania, jak w amoku:(

Gość Gruba Puppa
Dzięki dziewczyny za rady, dzięki wam jakoś się trzymam jeszcze :o. Chrom jest rakotwórczy, więc odpada... W w ogole dziwnie mi jakoś bez tego cukru, pocę się intensywnie i jestem rozdrażniona, ech...

Gość Lalina88
ja slodycze zastapilam orzechami,migdalami,bakaliami,rodzynkami itp nie jem skodkiego juz 2 lata

Gość To zależy ...
Też jestem łasuchem na słodycze!!! Wystarczy się wstrzymać od słodyczy przez okres 2 tygodni. Po tym czasie organizm nie będzie się ich domagał, bo się odzwyczai.

Gość cukier to trucizna
Słodycze to trucizna, cukier źle wpływa na nasze narządy, powoduje choroby. Ja sobie to tak mocno wkręciłam, że przeszła mi ochota na słodycze prawie całkowicie. Mam w szafce cukierki, wafelki, bo czasem sporadycznie coś tam zjem ale z reguły muszą wyleżeć kilka tygodni.

Gość Gruba Puppa
Jedna kostka czekolady i jedno ptasie mleczko odpada, w moim wypadku skończyłoby się na pożarciu całego opakowania i truchcie do najbliższego marketu po jeszcze... Nic się ze słodyczy u mnie nie uchowa, to nałóg...

@cukier to trucizna pleciesz jak połamana z tą szkodliwością cukru :-) zobacz ile cukru jest np. w owocach...

Gość cukier to trucizna
A znasz różnicę między fruktozą (cukier w owocach) a sacharozą (cukier w słodyczach)? I właściwości obu? Jak nie, to radzę się doedukować.

Gość kasia i basia
dokładnie elnath...jesli 35 to twoj wiek to po prostu wstyd, żebyś bzdety wypisywala. doucz sie głąbie albo nie wypowiadaj.

Gość zamiast słodyczy
pij kakao, kup zwykłe gorzkie do tego słodzik stewię albo ksylitol kakao rób na chudym mleku

Gość brytfanka dla janka
a autorce tematu radze poczytać o grzybicy jelit... może coś sobie rekompensujesz tym jedzeniem słodyczy...zastanów się co.

Gość zamiast słodyczy
możesz też gdy masz ochotę na coś słodkiego jeść chudy twaróg posypany cynamonem cynamon jest aromatyczny i ma lekko słodkawy smak, dodatkowo wpływa na obniżenie poziomu cukru we krwi, więc jest dobry dla diabetyków i osób odchudzających się twaróg to natomiast dobre źródło białka i wapnia białko podkręca metabolizm, ułatwia spalenia tłuszczu, ujędrnia ciało szukaj cynamonu cejlońskiego, ma najlepszy smak

Gość zamiast słodyczy
problem w jedzeniu słodyczy to błędne koło, im więcej ich jesz tym bardziej niestabilny masz poziom cukru we krwi i stąd napady głodu jeśli konsekwentnie odstawisz cukier na kilka dni to wszystko się unormuje i nie będziesz mieć takich ataków wilczego głodu grunt to regularne posiłki co 3 godziny, dobrze zbilansowane

@cukier to trucizna, @kasia i basia buraki i trzcina tez są zdrowe, mniam! a poza tym to nie jestem ona, grrr...

Gość Gruba Puppa
Czytałam o kandydozie, ale nawet jak ją mam to żaden lekarz mi tego nie wykryje. U mnie jest ten problem że zajadam stres i chandrę. Od dziecka kieszonkowe wydaje na słodycze, standardem było że na ostatniej lekcji w szkole zastanawiałam co kupić po drodze do domu :D

no ja rozumiem ale nie popadajmy w paranoje, przecież ona nowi o dwóch tabliczkach czekolady a nie o workach cukru ;-) podążając za głosem specjalistów pozostanie nam marchew na śniadanie, seler na obiad i do łózka bez kolacji, ohhhh... tak się nie da...

Gość mrauu1
aby nie jesc slodyczy chociaz tydzien, nalezy dzien glodówki poczynic, w najwiekszym stanie głodu zjesc jablko lub maly jogurt naturalny i na drugi dzien zmniejszy Ci sie apetyt proste, Ty poprostu lubisz jesc a z braku wiary w to ze te nei jedzenie jednak przyniesie efekt w postaci schudniecia robisz z siebei ofiare i wpierdalasz, napewno trudniej odmówić słodczy, a łatwiej żreć.. ale apetyt minie po dniu głodówki

Gość Gruba Puppa
Głodówki nie dla mnie... Jak zrobiłam sobie 1dniową oczyszczającą, to wieczorem miałam schizy że czułam zapach jedzenia, wyobraźnia podsuwała mi przerożne przysmaki, a następnego dnia rzucilam się na lodówkę i obżarłam aż mi było niedobrze :(

Gość smamamaka
wes moze serio do lekarza idź to nei smieszne, dietetyk? on ułozy diete a jak nie umiesz se poradzic to psycholog prywatnie albo terapia jak dla AA

Gość barbara sarafian
wiesz ja zamiast słodyczy kupuje sobie mandarynki i je jem ;) nie mam jakiejść większej ochoty na czekolade po tym

Gość ggh
jedz owoce

Gość wstyd mi 23415
jedz banany