Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jajuzsamaniewiem!!!!!!!!!!!

Pomocy! Jaką przekąskę przygotować?

Polecane posty

Witajcie:) Jutro przychodzi do mnie pierwszy raz mężczyzna z którym spotykam się od miesiąca. Nie mam pojęcia czym go poczęstować, dlatego mam nadzieję, ze mi podsuniecie jakieś sprawdzone przepisy:) Nie jest wybredny, więc może to być dosłownie wszystko:) Z góry dziękuję:)

sałatka warstwowa z tuńczykiem, jajkiem, marchewką - u mnie sprawdza się na każdej imprezie :-)

A co myślicie o małych pizzerkach? np z salami papryką? Może macie dobry przepis na ciasto do pizzy?

Maz mi podpowiada dobrą :D oki skoro nie jest wybredny grzanka z wedzonym lososiem i maselkiem czosnkowym maslo rozgrzej zeby mieciutkie bylo dodaj czosnek sol szczypte ostrej papryki posmaruj bagietke maselkiem zapiecz poloz na wierzch plaster lososia wedzonego oscypek grilllowany z zurawina oscypek zawinity w plaster boczku podpieczony na patelni nugetsy z kurych cycow do tego salatka poszarpana drobno zielona salata cieniutkie talarki cebuli czerwonej papryka zielona i czerwona ( obie w kostke albo drobne paski ) do wyboru albo posyp parmezanem albo zmieszaj olej sezamowy z sosem sojowym polej salatke mozesz zrobic zupe krem z pomidorow z parmezanem i bazylia salatke ziemniaczana albo koreczki bierzesz duza pomaranczewbijasz w nia koreczki wariacje nieograniczone np najrozniejsze rodzaje serow wedlin kielbas oliwki cebulki marynowane warzywa surowe fantazja nieograniczona :)

kaciaa -- dzięki wielkie, te grzanki to bardzo dobry pomysł:)

pizzrinki niby ok ale.... to juz chyba lepiej mnii grzanki na bulce lub bagietce jak za PRL pieczarki ser keczup albo pieczarki faszerowane albo tosty tez wariacje mega nieograniczone faszerowane pomidory mini tarty makaron ze szpinakiem i serem plesniowym zapiekany camembert z zurawina

Może być chleb z masłem, przecież dla niego najważniejsze będzie Twoje towarzystwo. Swoje maślane oczy będzie wpatrywał w Ciebie, a nie w stół. Zdecydowanie powinnaś zrobić coś prostego - skromnego, by przetestować tego faceta, w sensie, czy liczysz się dla niego Ty, czy Twoje umiejętności kulinarne. Jeśli przygotujesz coś pysznego, to on może zechcieć Cię wykorzystać i nie będzie skupiał się na Tobie - jako na naprawdę fajnej osobie - ale na Twoich zaletach, dzięki którym komfort jego życia znacznie się poprawi. Zatem proponuję: 1. bardzo skromne jedzenie 2. zaniedbana Ty, np. "rozczochrane" włosy, spodnie dresowe - by odkrył Twoje piękne wnętrze i zakochał się w Tobie a nie skupiał się na tym, w jaki sposób możesz mu uprzyjemnić życie!

spox :) ciesze sie ze moglam pomoc albo salatka z kurczaka koziego sera czerwonej papryki zielonej salaty do tego jakis sos wg uznania moze na bazie oleju sezamowego???

kaciaa- wybieram grzanki bo i pracy mało:)

:) rada dodaj szczypte ziol np prowansalskich upoluj bagietke posyp wokol talerz jako ozdobe w alsciwie najpierw polej oliwa z oliwek posyp chili pomidorki koktajlowe na cwiartki i polozz tez obok zapieczona bagietke bez nieczego beda dwa rodzajje grzanek :) powodzonka:)

Gość klarra gimbusiara :D
Ramirez Suarez De Goląka Facet pomysli że ona fleją jest, i nie traktuje go poważnie. Ostatecznie nawet w odpowiednio dobranym dresie mozna wygladać seksownie, należy jednak zadbac o szczegóły- typu: -ładnie pomalowane oczy ( ale raczej bez cieni- do spotkania w domu nie bardzo pasuje mocny makijaż) - zadbane paznokcie, gładka skóra, perfumy.. :D

oj tam oj tam niekorzy gotowac nie lubia a cenia smaczne dania jest multum dan malo czasochlonnych a wysmienitych :) nie odadzaj surowo autorki :) pozdrowka :)

zaczynacie mnie stresować:D a miało być na luzie:D:D

lubię gotować, ale pieczenie ciast/ciastek lepiej mi wychodzi ;)

klarra gimbusiara :D - yyy ... no ja przecież żartobliwie podszedłem do tematu :) Każdy gest, każda czynność o Nas świadczy, jeśli autorka prezentuje postawę profesjonalną to przygotuje takie jedzonko, które zwali go z nóg. Jednak - sporo ona pisze, że z niej leniuszek, to po co ma się wspinać na wyżyny możliwości kulinarnych, by manipulować jego żołądkiem? Niech pokaże swoje prawdziwe oblicze, dzięki czemu on pozna ją naprawdę.

Upiecz ciasto- sprawdzony przepis, ja uwielbiam u znajomych jeść ciasta :D

Gość ah szkoda
Jak to mój dawno nieżyjący dziadek powiedział na moje pytanie co będzie na obiad: "kwaśne pirdy w occie" :D Najlepsza przekąska :D hehe

a jeszcze jedna na cueplo mi sieprzypomniala roboty 10 minut plus pieczenie ok20 poszarp drobno zielona salate zrob mini grzanki nawet ze zwyklej kajzerki pomiel mieso dodaj jajo mala cebulke czerwona drobno poszatkowana dwa zabki czosnku przecisniete przez praske przyprawy ( papryka ostra oregano sol) uformuj mini kulki na folie aluminiowa i fru do piekarnika REWELACJA sprawdzone potwierdzone :)

Ramirez Suarez De Goląka Facet też pewnie sie umyje dokładniej niż na spotkanie przy piwie z kolegami, więc on tez zakłada maske, chyba kazdy z nas na poczatku pokazuje sie lepszym. :)

Z tym, że dokładniej się umyje to mnie rozwaliło:D

klarra gimbusiara :D - yyy ... no, ale może to być przecież facet, który zawsze się dokładnie myje, zawsze jest zadbany, zatem pokaże siebie, a nie maskę. Miejmy taką nadzieję, by później nie pojawiały się tematy na kafe typu: "Nie uwierzycie, mój facet ..." ;)

ale tak sie moze zdarzyc :D autorko powodzenia :) mam nadzieje ze MU bedzie smakowalo :)

dziękuję:) jakoś dam radę, a jak nie to mu kupię paczkę paluszków i niech się cieszy:D

Ja tam mam nadzieje że kiedys tam bede trafiała na tych myjących się dokłanie zawsze ;)