Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chromeee

USG w ciąży

Polecane posty

Gość chromeee

Hej jestem w 12 tyg ciąży. Mam wizyty u mojego gina mniej więcej co 2-3 tyg ostatnio częściej bo miałam krwawienie :( Za każdym razem robi mi usg dopochwowe :/ Jak myślicie nie szkodzi to dziecku? W sensie, że za często...

Nie szkodzi. Kobiety nie raz jak są w szpitalu maja kilka razy dziennie. Usg nie ma żadnego wpływu na płód.

Gość chromeee
to samo niby powiedział mój gin... :I ale opinie na neci są kurde różne :( A co sądzisz o badaniach prenatalnych? robić czy nie?

Teraz lekarze już mają takie sprzęty, że one nie mają wpływu na dziecko. Moja Pani doktor generalnie robiła USG co drugą wizytę, ale jak ktoś chciał to robiła za każdym razem i nie widziała przeciwwskazań.

Gadasz jak moja 60letnia teściowa, to samo uważała "nie rób za często usg bo szkodzi dziecku" :o Miałam na każdej wizycie co 3 tyg, najpierw dopochwowe a potem zwykłe, syn jest zdrowy.

USG nawet na najstarszym sprzęcie świata dziecku nie zaszkodzi. To są fale dźwiekowe a nie promieniowanie.Ty nie czytaj wypowiedzi na necie niedouczonych kobiet w tej dziedzinie, tylko np. artykuły medyczne. Ja wczoraj miałam 6te USG a jestem w 11 tygodniu. nie raz bardziej zaszkodzi nie zrobienie USG :D Poza tym... gdyby było to szkodliwe, to nikt by nie robił USG 4D :D

Gość dokładnie histeryczko
idz po rozum do głowy a nie czytaj wypocin o tym jak złe jest USG jakbys zaczeła zyć zgodnie z tym co debilki na necie piszą to nie przeżyłabyś jednego dnia a twoje dziecko w brzuchu umarłoby zanim by sie urodziło ! Lekarz wie co robi i ma racje

Gość a moja Dr
a moja Dr ostatnio, mimo, że liczyłam, że sprawdzimy płeć dziecka (jestem w 16stym tyg ciąży) powiedziała, że USG dopiero za miesiąc, teraz Dzidzi dajemy chwile spokoju- ostatnie USG miałam 2 tyg temu. Spytałam, czy w takim razie USG jest szkodliwe, niby zaprzeczyła, ale powiedziała, że tak będzie lepiej, zbadała mnie tylko, czy ładnie rośnie i jak się upewniła, umówiła nas na następny termin... Chodzę prywatnie, moja Dr ma b.nowoczesny sprzęt i jak robimy USG to płacimy parę razy więcej niż jak za taką wizytę jak ta ostatnio... Coś jednak może być na rzeczy. Trudno, poczemy z Mężem jeszcze miesiąc z odpowiedzią czy mamy Córeczkę czy Synka, jeżeli tak jest dla Naszej Dzidzi lepiej, pozdrawiam!

Gość tosiaaa27
a czemu dalej masz dopochwowe ? ja mialam tylko raz jak bylam w 6 tyg ciazy - teraz przy nastepnym usg bede juz 13 tyg. i usg bede miala juz normalne nie dopochwowe

Gość gość
Maja ciąża była zagrożona. USG na początku co 1 tydzień.(były krwawienia),potem co 2 tyg.po 20 tc co 3 tyg,a potem skrócona szyja i znów co 2tyg. Dziś mam zdrowa 3 letnia córę.

Gość gość
dopochwowe jest lepsze ja jak by mi moja nie zrobiła to by się nie skapnęła że szyjka się skraca i często dziewczyny płaczą że tracą dziecko

Gość gość
o rany… lepiej nie czytaj bzdurnych wypowiedzi na forum. W życiu nie słyszałam, żeby usg mogło zaszkodzić – przecież to nie jest rentgen, zlitujcie się. Dzieki usg wiesz czy z twoim maluszkiem wszystko ok i jeśli jest potrzeba robic usg czescie to po prostu je rób. Jeśli jednak masz jakieś wątpliwości to może przejdź się do innego ginekologa? Mogę c***olecić tych z http://www.s-medi.pl/

Gość gość
no ja tez sie zastanawiam czy mogloby zaszkodzic. jestem po poronieniu w 17 tygodniu i zanim znowu uda mi sie zajsc w ciaze chcialabym dowiedziec sie wszystkiego co moze szkodzic dziecku.