Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaabbbcc19

jak można ukarać pracodawcę?

Polecane posty

Gość aaabbbcc19

który uszukuje urząd skarbowy i zus wypłacając nadgodziny i premie "do ręki"pomijając obowiązek odprowadzenia podatku i składek za nie???

Gość wredniucha05
nic nie możesz zrobić

Gość aaabbbcc19
dlaczego?to jest bezkarne?chyba nie!

Gość wredniucha05
nie udowodnisz mu

Gość Ależ skarbie błąd logiczny
Nie można oszukać oszusta. Tak jak i nie można okraść złodzieja. Można co najwyżej NIE DAĆ się oszukać i nie dać się okraść fiskusowi. Mam jedno pytanie - Czy ten "zły" pracodawca kiedykolwiek nie wywiązał się ze zobowiązań wobec swoich pracowników?

Gość aaabbbcc19
a jak mam listy obecności na których widoczne są nadgodziny, a na koncie 10-tego jest wypłacane wynagrodzenie zawarte w umowie o pracę i nic więcej?to mogę go posądzić o nie wypłacanie tych nadgodzin???

Gość wredniucha05
owszem, możesz z tym się udać do Sądu Pracy - ale wątpię, żeby przyjęli ci wniosek w nie swoim imieniu

Gość milomilen
co za wredna pracownica nie rob nadgodzin i daj spokoj pracodawcy

Gość ja mam podobne pytanie
A jak nie mam własnie listy obecności. Tzn w pracy na pewno jest. A przechowywałem na dysku ale dysk uległ awarii. To czy pracodawca musiał by pokazać moje delegacje itd w sądzie pracy?

Gość aaabbbcc19
pójdę w swoim imieniu! a ten zły pracodawca wiele ma przewinień np jestem w ciąży zaświadczenie było w kadrach a ja pracowałam i nadgodziny i bez zachowania norm czasu pracy...

Gość ale za co chcesz go karać
że daje ci nadgodziny i premie? Dlatego powtarzam i powtarzać będę. Chcesz prowadzić biznes to zatrudniaj tylko rodzinę i zaufanych ludzi. Żadnych z ulicy, z ogłoszenia etc. Nawet jak wobec swoich pracowników będziesz OK to i tak będą szukali sposobu żeby podpierdolić firmę do skarbówki, sanepidu, BHP, inspekcji pracy czy innego kurestwa :-o

Gość ja mam podobne pytanie
tia ja pracowałem po 12h dzien w dzien

Gość no to idz a nie szukaj
tu porad? to w koncu placi czy nie placi??? bo wczesniej napisalas ze nplaci nagdodziny i zus wam pod stolem to o co kaman?

a podatek na bank odprowadza od stawki oficjalnej. a co do zus top skad wiesz ze nie odprowadza skladek?

"a ten zły pracodawca wiele ma przewinień np jestem w ciąży zaświadczenie było w kadrach a ja pracowałam i nadgodziny i bez zachowania norm czasu pracy..." Kolejny dowód żeby nie zatrudniać młodych siks w wieku rozrodczym :-D :-D :-D :-D 🖐️

jezeli jests w ciazy i przynioslas tam papier to watpie by nie odprowadzal zus.

Gość aaabbbcc19
ejj jestem normlnym człowiekiem,i pracownikiem,tylko w tej firmie pracuje od maja w październiku dowiedziałam się o ciąży i się wkurzyli teraz od tyg jestem na zwolnieniu i szukają dziury w całym i haka na mnie i tak czuję że chca mnie zwolnić dyscyp.....:(

zmien prace, zobaczymy kto cie pozniej zatrudni:)) a zawsze ci pozniej zostaje mops z kasy wszystkich podatnikow.

by zwolnic cie dyscyplinarnie musza miec powod, no chyba ze im go dalas!

poza tym do urlopu macierzynskiego nie moga cie zwolnic, jezeli cie chca kopnac w dupe to zrobia to po macierzynskim. I nie odpowiedzialas na moje pytania; 1) jezeli placi nadgodziny do reki to dlaczego sie rzucasz? 2) skad wiesz ze zusu nie placi?

Gość aaabbbcc19
zus nie odprowadza od nadgodzin wiem bo jest to zawsze po 10 przywożone przez kogoś "z góry"i na kartce napisane np.kowalska 15 nadgodzinX7 zł = sie do wypłaty, podpis. itd ... itp...

tjjja jestes w drugim miesiacu i ty juz na L4????? kto cie je dal???co masz ciaze zagrozona , czy kolejna pierdolnieta na swoim punkcie?

a jaka masz umowe?

Gość nie cierpie podpierdalaczy
dostaje kase i jej zle. moj boze polska to kraj kapusiow.

ty chyba tez jestes oszustką! Początek ciąży a ty już na zwolenieniu, co masz rozwolnienie?

A potem wszyscy święcie oburzeni dlaczego nikt w tym kraju nie chce zatrudniać młodych paniusi w wieku rozrodczym. Jak widzimy na obecnym przykładzie trzeba być ostro pierdolniętym w czerep żeby sobie samemu sprowadzać do firmy takiego pasożyta 🖐️

może na ciebie naslemy zusik, żeby przyszedł do chaty i sprawdzil czy abys taka chora.... a co do ciebie maleńka to zusik wezwie cie na kontrole, poniewaz szukaja pieniedzy i sobie wszystkie L4 sprawdzaja, a cieżarne wzywaja na komisje:))

Gość dokładnie autorka to oszustka
To chyba trzeba zgłosić :classic_cool:

Gość aaabbbcc19
w październiku dowiedziałam się że jsetem w 12 tyg ciązy.myślałam że okresu nie mam przez stres w nowej pracy...nie jestem walnięta na punkcie tej ciązy vo to moja 2 wiec nie jestem histeryczką,obecnie mam zapelenie zatoków i nadciśnienie....to chyba powód? a umowe mam do 2016.

Gość milomilen
Jesli chodzi o ciaze to nie czepiac sie ze juz w 2 miesiacu na zwolnieniu - ja mialam tak silne wymioty ze mdlalam , szum w uszach , ciemno przed oczami - spadek ciezaru ciala 6 kg w miesiac . Kazda ciaza przebiega inaczej i trzeba zawsze dmuchac na zimne . A czasami jest tak ze praca ciezka a pracodawca nie ma innego stanowiska to co narazac dziecko ?