Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Looooser

Jakie języki znacie i jakich się uczycie?

Polecane posty

Ja znam angielski i francuski w stopniu podstawowym. Zapisałem się właśnie na lekcje francuskiego. A Wy?

Angielski i rosyjski biegle,francuski w stopniu średnim.Teraz sama dla siebie uczę się japońskiego.

Z angielskiego miałem około 80% punktów na maturze, do tego niemiecki dużo słabiej, Trochę greki, trochę łaciny i anglosaskiego . . .

Tallallana, to super. Niektózy mają zdolności językowe. Jak Kasia Smutniak, czy Monica Bellucci.

Gość francuski biegle lata
praktyki z wieloma kobietami

Bo kto z was wie co znaczy po anglosasku" "Summe men bio crftige"? Na przykład . . .

Summe men bioth craeftige powinno być. Na tym forum nie wyskakują saskie litery . . .

Gość a o czym mogl slyszec tuman
z matura? pytanie retoryczne ofcourse

angielski, podstawy dawno temu w szkole i na prywatnych kursach, potem na studiach, obecnie po prostu używam w życiu codziennym i przez to się douczam czegoś nowego, największy problem mam ze zrozumieniem ze słuchu, jak na piśmie to nieraz mi łatwiej jak po polsku fiński, uczyłam się przez neta dla zabawy, obecenie też używam w życiu codziennym, ale muszę się stale douczać i teoretycznie, najlepiej zapamiętuję zjeby w pracy niemiecki-leży, uczyłam się b. dawno temu w szkole

Gość koszykarka 27
ang, niem, portugalski biegle, francuski podstawowy, ale mam zamiar sie jeszcze nauczyc:) Poza tym chcialabym sie nauczyc rosyjskiego. Mi jezyki przychodza łatwo, a z kazdym jest łatwiej bo niektore slowa sa podobne, np. ang i portug:)

najgorsza masakra to zrozumiec belkot angoli, nawet koleżanka lektorka ma z tym problem, jakby zwolnili tempo i oddzielali słowa od siebie to by mozna swobodnie pogadać jednak każdy gada inaczej, są osoby które w 100% rozumiem (gb czy fi a nawet de) a też takie których jedynie słyszę

Gość no i co z tego anglosaskiego?
gdzie ty tego użyjesz poza kafeteria?

W Anglosasii użyje ofkors Ja znam angielski najlepiej, niestety nie perfekcyjnie (tj nie tak dobrze jak język ojczysty) ale wystarczająco do aktywnego używania. Własnymi siłami uczę się niemieckiego (najładniejszy język, jaki istnieje) i mam dużo satysfakcji bo rozumiem naprawdę coraz więcej; niestety nie mam motywacji do mówienia po niemiecku, bo Niemcy bardzo dobrze z reguły mówią po angielsku. Jak już się z tym niemieckim satysfakcjonująco ogarnę to planuję liznąć (nomen omen) francuskiego, chociaż zupełnie mi się nie podoba brzmienie tego języka. Ale to chyba jeden z niewielu języków, którego jest sens się uczyć, jak się już zna angielski, bo Francuzi chyba uważają uczenie się angielskiego za jakiś dyshonor.

Biegle niemiecki i ang w stopniu podstawowym. Poglebiam angielski i z czasem chce uczyc sie hiszpanskiego.

Gość wertyuiytrew
rosyjski , hiszpanski obecnie w trakcie nauki niemieckiego

Gość no i co z tego anglosaskiego?
to ty chyba bywasz w innych Niemczech niż ja:D znam angielski bardzo dobrze, niemiecki dobrze.

Biegle znam Włoski i Polski.W szkole uczylam sie hiszpanskiego i angielskiego Angielski znam podts tyle ile dzieciom w lekcjach pomoge ,czy w pracy w skrocie sie dogadam z delegacją zagraniczną, ale napewno nie zaawansowanie .Wiec dwa jezyki biegle, jeden w stopniu typowo podtsawowym, a hiszp tyle ile ze szkoly pamietam czyli nie pi razy drzwi,bo niestety nie przykladalam sie wiecej do niego :P

Gość nnassssaakkklaazsaa
Znam angielski i hiszpanski, choc hiszpanskiego nie uzywam juz od paru lat wiec zapomnialam wiele slowek i musze sie zastanwaiac nad tym, co mowie. Moim zdaniem jezyk mozna znac plynnie tylko jak sie go codziennie uzywa.

Mieszkalam sporo lat we Wloszech ,ale od urodzenia dwujezycznosc w naszym domu panowala (te moje jezyki biegle) wiec akurat problemu nie mialam z przyswojeniem poprawnosci jezykowych ,gdy przyjezdzlaam do PL to tez zadnego problemu nie bylo

Gość stockholm stad
angielski-biegły, używam w pracy business english, łacina, szwedzki