Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pollypocket

budżet domowy

Polecane posty

Gość pollypocket

prowadzi ktoś w miarę systematyczny budżet domowy? bardzo prosiłabym o wklejenie, choćby kawałka, jest mi to bardzo potrzebne, a zmyślanie własnego za cały miesiąc, każda bułka i krem po kolei... jednak to jest trochę żmudna i bezsensowna robota, dlatego jeśli ktoś prowadzi i poda, byłabym bardzo wdzięczna :)

Gość pollypocket
up

Gość pollypocket
chodzi o taki spis wydatków domowych z całego miesiąca, typu: 1 grudnia tyle i tyle na to i na to, 2 grudnia... i tak dalej

Gość eiheuwqhuwiqwey
Muszęzacząć coś takiego robić

Gość Martintas
Jeśli zarabiasz 8000 na rękę i wydajesz ok. 4000 na życie to po co taki budżet?

Gość pollypocket
nie zależy mi na wzniecaniu dyskusji kto ile zarabia, ten budżet może być nawet nieaktualny, czy będzie niski czy wysoki jest mi obojętne, jeśli mam siedzieć godzinę i zmyślać po kolei wydatki rodziny za cały miesiąc, to lepiej jeśli poproszę kogoś o skorzystanie z jego domowego budżetu

Gość pollypocket
up

Gość 2312312321
ja mam u siebie w domu tką ksiażkę z 1932 r.- ktoś zapisywał kazdy wydatek, kiełbasy, ciastka, ofiara w kosciele, tkim cudnym maleńskim pisemsm, ale nie chce mi się tego przepisywac... :p Teraz ludzie b. leniwi i rzadko prowadza takie rzeczy

Gość pollypocket
a możesz może zrobić zdjęcie/zeskanować i wstawić? bardzo mi zależy

Gość pollypocket
a możesz zrobić zdjęcie/zeskanować i wstawić? bardzo mi zalezy

Gość pollypocket
upupupupupup

Kiedyś prowadziłam w arkuszu kalkulacyjnym ale jakoś nie mogłam się zmobilizować do systematycznego wpisywania i odpuściłam....

Gość Marta Smarta
Szukała przykładu jak robić taki formularz do oszczędzania o wpadłam na internecie na stronę czas na finanse i na wpisy jakiejś blogerki o oszczędzaniu. Pisała tam właśnie o tym, żeby spisywać sobie przychody i wydatki - ja to robiłam w Excelu. I od razu widać ile pieniędzy zostaje na życie i jak je podzielić. Co co Twojego pytania, to w tych poradnikach było napisane, żeby zbierać paragony po każdych zakupach. Tu możesz poczytać więcej: http://www.czasnafinanse.pl/budzet-domowy/artykuly/abc-domowych-finansow,-cz-10 To jest link do ostatniego wpisu, ale jak przejrzysz stronę to znajdziesz więcej porad, np. jak oszczędzać na wodzie czy mimo oszczędzania mieć kasę na przyjemnoości itd.