Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjp;jk;opoipo

pytanie o biszkopt

Polecane posty

Gość kjp;jk;opoipo

witam, muszę upiec tort, mój pierwszy w życiu, njachętniej upiekłabym go kilka dni wcześniej, podobno tak się robi, żeby biszkopt ze dwa dni postał przed przełożeniem... to prawda???? poradźcie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość załamana mama.....
Jak dwa dni postoi to przy odrobinie szczęścia i niezostawieniu w lodówce będzie miał już pleśń. Ja robię zawsze biszkopt po południu, a sam tort wieczorem, po upieczeniu czekam parę godzin żeby biszkopt ostygł i nie kruszył się przy krojeniu, przekładam, ozdabiam itd. i zostawiam na noc w lodowce, wtedy ładnie nasiąknie i nie jest suchy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jestem tolerancyjna ale ...
Pierwsze słyszę a nie jeden tort już robiłam. Cały tort trzeba zrobić dzień wcześniej żeby wszystko się ładnie połączyło. Może lepiej kup gotowe spody do tortu, śmietanę 30 lub 36 fix do bitej śmietany i zrób tort śmietanowy,najprostszy pod słońcem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a czemu słodycze nie
biszkopt piecze się dzień wcześnie, na drugi dzień przekłada kremami i wstawia do lodówki. Musi w niej poleżeć kilka godzin żeby wszystko dobrze smakowało. Możesz biszkopt zrobić np. w poniedziałek, dekorację we wtorek, a podać w środę i będzie pyszny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×