Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gringro

Pies ze schroniska, problemy

Polecane posty

Gość jhbjher
to jak tak sie sprawy maja to chyba lepiej oddaj,bezpieczenstwo dziecka wazniejsze niz pies,zwierzeta tak jak ludzie ,niektore rodza sie juz ze zlymi charakterami,....co za glupia umowa ze nie mozna oddac osobom trzecim??? to by byl dobry pies na wies

Gość chyba Cie..............
oddaj go,potęskni za Tobą ze dwa tygodnie i mu przejdzie,a Ty kup sobie świnkę morską albo kanarka w klatce

Gość gringro
Nie wiem dlaczego nie mozna osobom trzecim. Lubie tego psa, ale obawiam sie o siebie i znajomych oraz dziecko ktore czesto mnie odwiedza.Wolalbym poszukac mu nowego domu, kogos kto ma wieksze doswiadczenie z psami ''problemowymi'' ale musze zwrocic do schroniska- tak jest w umowie.

Gość stop_idiotom!!gf
Nie ma sensu z takim dyskutować. Wymyśla na siłę problemy, żeby pozbyć się psa. Koleś przed podpisaniem umowy adopcyjnej nie wiedział jak mogą zachowywać się psy ze schroniska. Na domiar złego odwiedza go dziecko. Gówniarze nie powinni podejmować poważniejszych decyzji.

Gość gringro
Wszyscy tylkjo potrafia najezdzac. ciekawe czy wzieliscie kiedys psa ze schroniska. Zrobcir to-zycze wam takiego psa jak ten ktorego wzialem. Zobaczycie jak szybko zmienicie zdanie.

Gość gringro
Tak, faktycznie. Idiota ze mnie bo odwiedza mnie dziecko. Wiesz co? Chyba nigdy nie mialas kontaktu z psem agresywnym. psy ze schroniska to nie sa biedne, wdzieczne aniolki jak lubia to lansowac media i ludzie ktorzy nie maja o niczym pojecia.

Gość stop_idiotom!!gf
Do tej pory nie napisałeś niczego, co skłoniłoby mnie do oddania psa. Ty już podjąłeś decyzję, bez próby rozwiązania problemu. Ktoś Ci dobrze radzi - kup sobie kanarka (chociaż będzie za głośny, a to też szkodzi dziecku i znajomym). Tyle w temacie.

Ja mam psa z adopcji- był ZASTRASZONY, autentycznie agresywny, kulił się i ATAKOWAŁ prewencyjnie, to jest dopiero trudny pies!!! A nie twój rozbawiony szczeniak! A mimo to poradziłam sbie z nim, na jakiś czas chyba nic się nie stanie, jak dziecku ograniczy się odwiedziny? Czy umrzecie przez to????

Gość annakareninablablabla
Już pisałam,że miałam psa ze schronu-najwdzieczniejszy z wdzięcznych. Teraz mam beagle,diabeł wcielony ;) duuuzo bardziej charakterna niż ta ze schroniska,ale cirpliwość popłaca i zaczynamy się rozumieć i uwierz,nie było łatwo. Sunia ma 10 miesięcy mamy ją od 8. Cierpliwość,cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość.

Gość heidi weterynarz
taki duzy chłopczyk a boi się pieska.. piesek chce byc ciagle w centrum uwagi nic dziwnego tyle czasu siedział w schronisku.. gryzieniem zwraca na siebie uwage..twoja uwage...zy to ciebie czy mebli.. podgryza bo nie umie mowic, tak wyraza cos np abys szedl z nim gdzie sitp. warczy bo sie denerwuje ze go nie ozumiesz mysle ze to zywy madry pies jak nie mozna osobom 3cim, to oddacj do schroniska ale zrob cos dla niego poszukaj mu domku mowiac jaki jest,. dobry na posesje jakis pensjonat pilnoanie cos takiego, na wies itp. szkoda a by siedzial w schronisku..

Jak chcesz to podaj maila, wysle ci w zalaczniku "pdf" jak uporac sie z tymi problemami o jakich piszesz Niekotre są ilustrowane ksiazki

Gość gringro
chyba poprostu nie jestem odpowiednim opiekunem dla tego psa, no trudno. pojutrze odwioze go do schroniska. teraz spi glupi, tak mnie denerwuje.

Gość heidi weterynarz
poszukaj mu domku, mimo ze go oddales:) to bedzie dla niego dobrem i prezenetm od ciebie za te chwile razem.

sam jesteś głupi

Mam na pdf -Wychowanie i tresura psow -Wojciech Szymanski - Jak wychowac psa -ucz psa na podstawie skojarzeń między bodźcami -Tresura psów- I kto tu kogo prowadzi na smyczy- il ustrowany poradnik -Siku i do domu - dlaczego nie lubimy spacerów z psem(1) -Poradnik - Moj przyjaciel pies Pies w samochodzie -koniez z ciągnięciem na smyczy -Jak przepowiadać pogodę obserwując zwierzęta -Jak nauczyć psa czystości -Jak nauczyc psa plywac -Dobry psi obywatel - Co gryzie psa -Atak psa- jak postępować

Gość gringro
czytam caly czas fora i artykuly na necie, nie potzrebne mi twoje pdf-wirusy na mailu.

Skoro wszystko wiesz już z neta, wiesz gdzie szukać, to po co pytasz na kafe? Nie karmcie trolla

Gość gringro
nie wiem po co pytam w zasadzie. myslalem ze ktos doradzi cos konkrwtnego, a nie bedzie po mnie jezdzil albo wysylal ksiazki-wirusy. zreszta oddaje go tak czy siak, nie chce go juz w moim domu, niech pogdryza kogos innego.

Dostałes wiele porad,z żadnej nie chcesz skorzystać i ciągle wiesz lepiej, więc po co w ogole zakładałeś ten wątek?

Gość gringro
raczej odp w stylu 'jestem idiota'. nic konstruktywnego

Gość druga kawa
po co wasze wypociny,pies mu sie znudzil,moze nie jest juz taki ladny jak mu sie wydawalo,moze urosl przez ten tydzien,moze odechcialo mu sie wychodzic zwlaszcza teraz na zimno na spacery,spi*erd*alaj czlowieku ,oddaj psa jak najszybciej i wiecej nie udawaj bohatera

Gość gringro
oddam. niech zamarza w schronisku, tam jest teraz minusowa temp. skoro nei chcial cieplego domu.

Gość gringro
haha

Gość Grzyczniak
Jestem przekonana, że nawet psa ze schroniska można wytresować. To nie jest zabawka, a myślące zwierzę! Poświęć mu odpowiednio dużo czasu, a zostanie Ci to wynagrodzone. Porozmawiaj ze specjalistami, może Ci w tym pomóc forum mojpies.com. Działaj i nie poddawaj się!

Jesteś prawdziwym kretynem, wiesz? Nie pies jest agresywny, tylko Ty dupa wołowa. Jak zwierzak jest niesforny, to trzeba do niego stanowczo podchodzić. Miałam wiele psów na DT (dom tymczasowy) i żaden mi problemów nie sprawiał. A psa nie możesz oddać osobom trzecim, bo osoby trzecie nie podpisały umowy, w której między innymi zobowiązałeś się nie rozmnażać psa, zapewnić mu wlaściwą opiekę weterynaryjną itp.

Gość gość
Topik sprzed 2 lat. Autor już na pewno rozwiązal swój problem. :P

Gość cholerka 11111
Pies ZAWSZE będzie próbował byc przewodnikiem stada. Ty jesteś stadem - przez podgryzanie próbuje, a nuż podporządkuję go sobie. Przewróć psa na plecy i poczochraj pod szyją!! Pozwoli sobie na to? Jak nie - to na siłę,niech ktos go przytrzyma. Tak kilka razy - aż zrobi się uległy. Psy juz tak mają - chcą przewodniczyć. Z czasem bedzie ok.Poznacie się nawzajem.