Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

facet, który stracił Jagódkę

Przyjemność z dawania

Polecane posty

Wczoraj w Auchan kupiłem 10 czekolad dość drogich i wrzuciłem je do kosza Banku Żywności. Pomyślałem, ktoś, może biedne dzieci, staruszkowie będą mieć radość z tego prezentu. Co roku na misje w Afryce daję 400 zł. Niech i tam panuje radość. Chyba wiem co czuł św. Mikołaj i Brat Albert Chmielewski jak obdarowywał biednych. A co wy czujecie, jak coś przekazujecie dla biednych.

Gość Panie Prezydencie:
czujemy się lepiej, tylko szkoda, że takie porywy dobroci spotyka się przeważnie przed świętami a nie cały rok

Gość adewsa
Też czuję się dobrze. Zawsze daję trochę kasy zbierającym, szczególnie na chore dzieci, choć wiekszośc znajomych śmieje sie z tego przekonując mnie że to pewnie oszuści. Jednak mam swoje wytluaczenie, te parę złotych nie sprawi że zbiednieję a trafić może do potrzebujących.

Gość adewsa
facet,który stracił Jagódkę W zasadzie też wolę zrobić przelew i często proszę o jakies dane. Zbierający pojawiają się w pracy, są to najczęsciej jakieś stowarzyszenia, czasem ojciec lub matka ze zdjeciem chorego dziecka, sosoby spzredające kalendarze lub notesiki. Być może to jest naiwne lub nie, ja zawzse kupuję :) Gryzie mnie sumienie, gdy nie kupię jakiejś cegiełki za 5 zł. To tylko 5 -10 zl, raz w tygodniu...

Gość daukszewiczowa
nie, nie mam tak jak Ty. Pomagam innym na co dzień, bez robienia szumu wokół każdego gestu. Nie stanowi to dla mnie niczego szczególnego. Wpojono mi takie zachowanie od dziecka

Gość czy to les
mój ex ma radoche z dawania innym potrzebującym a swojemu dziecku od kilku lat nie płaci alimentów:O

Gość voule vouuvv dvd
ufasz , Wierzysz w Afrykę?Bo to raczej nie dojeżdza tam

Gość voule vouuvv dvd
smutne ale prawdziwe...ja też kupiłam dałam , wiem na czym to polega ten cały biznes, typu na Afrykę, Na Japonię! w szczególności chodzi bardziej o inną branżę niz o spożywvczą ,,mam nadzieje że trafia w odpowiednie ręce

Gość Hubert, tak mam na drugie
Dzisiaj na osiedlu podczas rozładowywania z auta zakupów spostrzegłem zaniedbaną szukającą po śmietniku kobietę. Dałem jej dwa kilogramy mandarynek. Ona bardzo się ucieszyła i do tej pory mam jej uśmiech przed oczyma. Złożyłem jej życzenia świąteczne i już świat wygląda w jej sercu ciut lepiej. Czyńmy dobre uczynki biednym, bo jest to częścią naszego człowieczeństwa i za takie miłosierne uczynki będziemy po śmierci wynagradzani.

płacę cały czas na biednych - m.in podatki itp - jednak niemal żadna z tych kwot do nich nie dociera...

Gość co robić w nocy
Ja zazwyczaj robię tak: 1. Siadam na łóżku i myślę o ukochanej osobie. 2. Chodzę z pokoju do łazienki i z powrotem. 2. Marzę o Bożym Narodzeniu ( co dostanę) albo o wakacjach lub urodzinach 4. Oglądam filmiki na youtube na tablecie. 5. Odpowiadam na pytania na zapytaj.onet, dojrzewany.pl 6. W zimie liczę bombki na choince a tak ogólnie gwiazdy na niebie lub kwiatki na dywanie. Mam nadzieję,że pomogłam.

Gość A.R.Ti.Tu.nie.z.tego.świata.
N i g d y - N i k o m u - W - N i c z y m - N i e - P o m a g a m. N i c - N i e - C z u j ę. X ;) :D :)