Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olijankaaaaaaaaa

Ginekolog Marek Pabian-Zabrze, zna ktoś?

Polecane posty

Gość olijankaaaaaaaaa

chciałam prowadzić u pana doktora ciąże,Czy ktoraś z was go zna ?polecacie?

Hmm kojarzę nazwisko, ale nie bardzo lekarza, gdzie on przyjmuje? może to mi coś przybliży. Jakoś dziwnie mi się kojarzy, że słyszałam o nim niepochlebną opinię od kogoś...

Na Floriana! Już wiem! O matko dziewczyno nie wiem czy on przyjmuje prywatnie czy na NFZ wszystko jedno, ale do niego nie idź! Moja koleżanka nie tak dawno chodziła do niego z problemami jakimiś, krwawienia między miesiączkami i coś tam jeszcze, a ten lekarz w kółko leczył ją nie na to co trzeba, a to zapalenie pochwy, a to coś i przyjmowała leki po których tylko gorzej się czuła, w końcu przy miesiączce dostała zawrotów głowy, pojawiły się wymioty no dramat! Dziewczyna poszła do kogoś innego i wiem, że ją wyciągnął z tego wszystkiego, ale nie pytaj kto bo pojęcia nie mam gdzie poszła w końcu.

Gość olijankaaaaaaaaa
Gratka ale na floriana jest jeszcze gabinet wójtowicza,pabian przyjmuje tam od niedawna

Gość paolaola2
gratka, a ty u kogo prowadzilas?

Gość a ja polecam Pabiana
Wspaniały człowiek, dobry lekarz. Zawsze cierpliwy, sympatyczny i niezbyt drogi. Prowadził całą moją ciążę, kiedy skakało mi ciśnienie i wiedział, że drżę o zdrowie dziecka, to dla mojego komfortu psychicznego skierował mnie do szpitala, chociaż potem okazało się, że miałam swój ciśnieniomierz zepsuty :D Ogólnie polecam tego gwiazdora :D

Gość paolaola2
a ty jestes gratka z Zabrza, rodzilas w naszym zabrzanskim szpitalu?na traugutta?

a Dąbrowskiego znam bo to kolega mojego ojca :)własnie teraz w drugiej ciązy wahałam się do kogo chodzić na wizyty< ale wybrałam Pabiana bo jest podobno najlepszy jesli chodzi o cesarki

A to nie mam pojęcia kto to. Nie widziałam go nigdy chyba. Mnie cc robił właśnie dąbrowski i nie mam na co narzekać. Wszystko jest ok. W ogóle do niego nie mam żadnych zastrzeżeń :)

Nie słyszałam o nim nic złego nawet w szpitalu od innych dziewczyn, które nie były pod jego opieką. I był to jeden z niewielu lekarzy, który na obchodzie z każdą pacjentką porozmawiał itd. Bo większość to wchodziła pytali czy wszystko dobrze po czym odwracali się na pięcie i wychodzili.

dr Pabian był pierwszym lekarzem który nie robił mi żadnych pieprzonych monitoringów, które robiło mi wcześniej 5 lekarzy...przejrzał tylko badania i kazał zrobić mężowi....nie wziął nawet kasy wtedy...okazało się że wina leży po stronie męża (chodziło o problem z zajściem w ciążę).Jedyny lekarz który podszedł do sprawy konkretnie.....nie prowadził mi ciąży bo to była ciąża z in vitro prowadzona w klinice....ale za to w szpitalu w Gliwicach go ponownie spotkałam....bardzo sympatyczny, wydaje mi się dobrym lekarzem. Znajoma-położna ze szpitala w Gliwicach bardzo go polecała , a kolezanka też była zadowolona z prowadzenia ciąży i z cc.

No to może mi się coś walnęło i koleżanka nie do niego chodziła, ale na pewno na floriana chodziła. Hmm, raz chyba był na obchodzie zanim miałam cc, ale głowy nie dam :P tylu tych lekarzy tam się przewinęło przez te parę dni...

Gość lunonaa
No gratka, ty jak zwykle-nie wiesz na pewno nawet czy chodzi o ta osobe o ktora pyta autorka, ale kłapiesz tym głupim ryje,piszesz bezsensowene teksty dziewucho głupia, zastanow sie troche nad soba urodzenie dzieciaka nie robi z ciebie wszechwiedzacej matrony wiec pohamuj swoje yebniete opinie

Gość jestem na takk
ja polecam: dr.piotr stoltny dr.piotr bodzek dr.adam tiszler

Gość była pacjentka
Lekarz na wstępie ciąży przekazał informację o tym, że jedna na pięć kobiet poroni, w tej grupie mogę być np. ja... Nie założył karty ciąży. Kazał przyjść za niecałe 3 tyg chociaż pęcherzyk już widział. Nie sprawdził czy Beta rośnie czy maleje. Wypisał skierowanie na podstawowe badania, pro forma. Zostawił ciążę samą sobie. Gdy zaczęłam plamić nie wysilił się nawet na badanie. Pojechałabym nawet na drugi koniec Polski. Gdy już krwawiłam kazał jechać do najbliższego szpitala i zadzwonić potem "co u mnie słychać". W szpitalu okazało się, że rozwój pęcherzyka zatrzymał się w 4-5 tygodniu ciąży (właśnie wtedy byłam u pana Doktora...). Leki na podtrzymanie nic nie dały, poroniłam:( Teraz nie dziwi mnie to, że wizytę zaczął od tego, że potencjalnie mogę poronić, jeśli w ogóle nie zainteresował się ciążą. Piszę tą opinię ku przestrodze, aby "wczesne" mamy trzymały rękę na pulsie, być może uda Wam się uniknąć lekarza, który bierze pieniądze i nic nie robi.

Gość AgusiaSz
Doktor Pabian prowadził obecnie trzecią moją ciąże. Cudowny człowiek, ogromna wiedza (nie bez powodu przez pare dobrych lat był orydynatorem.) połączona wyjątkowym podejściem, ciepłem i dawką humoru.Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś inny mógł prowadzić moje ciąże. Polecam, polecam, polecam

Gość byla pacjentko ale lekarz to
wciaz nie cudotworca, skoro pecherzyk sie zatrzymal juz w 4 tyg to co on by zrobil gdyby cie zbadal?? nadmuchalby go? :O

Gość AgusiaSz
Do była pacjentka- przykro mi z powodu Twojej ciąży, ale najłatwiej jest zwalić winę na kogoś. Bete mogłas sobie badac sama, a statystyki są takie a nie inne, nie każdy zarodek chce zostac płodem. Skierowanie na badania ogolne wypisuje kazdy lekarz i to to nie pro forma tylko standardowa procedura. Wysłał Cie do szpitala, to chyba dobrze, myslisz, ze wizyta w gabinecie cos by zmieniła? Jak wspomniałam prowadze u doktora 3 cią ciąże i zawsze moge na Niego liczyc

Gość Nela1234
Tez do niego chodze...jest super delikatny i sympatyczny. Masa cierpliwości. Odpowiada na każde pytanie. Większość moich koleżanek do niego chodzi i wszystkie chwalą.

Gość byla pacjentka
W nawiazaniu do powyzszej wypowiedzi. Nie przemawia przeze mnie agresja. Mam swiadomosc, iz kazdej z nas poronienie moze sie zdarzyc. Chce tylko podkreslic, ze obowiazkiem lekarza jest opieka nad pacjentem, jesli sie do tego zobowiazuje. Nie moze prowadzic konsultacji ginekologicznej przez telefon. W przypadku jakiegokolwiek krwawienia na tak wczesnym etapie ciazy powinien zearagowac, tym bardziej ze byla mozliwosc. Ja nawet do momentu przyjazdu do szpitala nie wiedzialam, ktory to tydzien ciazy. Wyliczylam go sama, lekarz tylko przytaknal. W szpitalu okazalo sie, ze ciaza jest mlodsza. Jesli chodzi o bete to gdyby lekarz poinformowal mnie o tym, ze mozna ja sprawdzac czy wlasciwie przyrasta to bym to robila. Mam swiadomosc, ze lekarz to tylko czlowiek. Sa ciaze zakonczone szczesliwie- pacjentki, ktore urodzily, sa poronienia... jednak mowimy tu o ludzkim zyciu

Gość byla pacjentka
Wydaje mi sie ze kazda z nas ma prawo wyrazic swoja opinie i kazda z nas sama wybiera sobie lekarza prowadzacego i zycze kazdej kobiecie w ciazy, aby dokonala wlasciwego wyboru, sobie tez.

Gość gość
Doktor Pabian prowadził moją pierwszą ciążę i nie mam co do Niego żadnych zastrzeżeń,jeśli chodzi o prowadzenie ciąży..ja też byłam u niego w 5tyg.ciąży i był tylko pęcherzyk,powiedział mi,że tylko 2% takich ciąż przeżywa i kazał mi zrobić badania i przyjść za ok.3tyg. - nie miałam mu tego za złe,bo po prostu poinformował mnie co i jak. Co do ciąży i czasu połogu dr dla mnie idealny! Sympatyczny i zawsze odpowiadał na zadane pytanie,poświęcał tyle czasu,ile trEba.tleraz jestem w 2ciazy i ide do lekarza Pabiana,bo uwazam,ze nikt lepiej sie nami nie zaopiekuje! Jestem w 8tyg.,dzis mam wizyte i mam nadzieje,ze dowiem sie juz czegos konkretnego.:)

Gość gość
Dziewczyny, a w jakim szpitalu teraz pracuje dr Pabian? Pytam pod kątem ewentualnego porodu. Z góry dziękuję za informację

Gość gość
Jak częste są wizyty w trakcie ciąży? Oczywiście jeśli wszystko jest w porządku. Raz na miesiąc czy częściej? Ile obecnie kosztuje wizyta?