Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość galeranni cecylia

Rodzice zerwali ze mną kontakt, bo oszukałam ich co do mojego męża...

Polecane posty

Gość galeranni cecylia

Hej. Mam 27 lat, rok temu wyszłam za mąż za miłość mojego życia. On ma 33 lata, jestem obecnie w 5 miesiącu ciąży. Mój facet niestety był głupi za młodu i trafił na rok do więzienia. Było to pomówienie, ale nie to jest ważne. Nie był i nie jest żadnym kryminalistą, posadzili go za głupotę. Ale ja byłam wtedy tak już w nim zakochana, a on we mnie, że i tak go odwiedzałam, byłam z nim mimo tego. Pomogłam mu. Rok po jego wyjściu oświadczył mi się a właśnie w tym roku wyszłam za niego za mąż. To bardzo dobry człowiek, każdy w życiu popełnia błędy, on jest odpowiedzialny, ma dobrą pracę, nie ma niestety matury. Swoich rodziców oszukiwałam, że on wyjechał (gdy w rzeczywistości przebywał w areszcie). Okłamałam ich, że ma maturę. Teraz wyszła prawda na jaw (PRZEZ PRZYPADEK) jakieś 2 tygodnie temu. Moi rodzice go lubili! Ale po tej informacji... Znienawidzili i mnie i jego, wyrzekli się wręcz. Mama jest załamana, tata zły, obrażeni na amen. Mówią, że nie mają już córki, bo takiego kłamstwa mi nigdy nie wybaczą. Ale wiem, że gdyby się dowiedzieli to nie pozwolili by mi za niego wyjść. A to dobry człowiek, naprawdę się kochamy i dobrze nam razem. CZY RODZICE MI KIEDYŚ WYBACZĄ? :(

Gość muchy w nosie a mleko pod
Może powinnaś jednak im to powiedzieć przed ślubem? Kłamstwo zawsze wychodzi na jaw prędzej czy później.

no proszę, a mówi się, że rodzice zawsze kochają bezwarunkowo...zawsze wiedziałam, że to bujda- na każdą miłość trzeba zasłużyć

Gość wrtygfdrtyyyyy
za pomówienie nie zamykają do paki bejbe kłamiesz@!!!!!!

Gość galeranni cecylia
Dziwię się im. Oni go poznali bardzo dobrze, zaakceptowali, mama mi wielokrotnie mówiła: Jaki on dobry, jak cię kocha, jaki czuły i opiekuńczy, lepszego nie znajdziesz, cieszę się że go masz. A teraz? Kryminalista, bandyta, prostak i wiele gorszych. To tak boli :( Jak jedna informacja może zmienić opinię o człowieku? :O

Gość galeranni cecylia
miał wyrok w zawieszeniu, ale przez głupotę mu odwiesili. nieważne, to było z 6-7 lat temu

Gość słomianka ;)
pomówienie i rok w areszcie ? coś zmyślasz .

Gość czyli dwa razy zrobił to samo
jeszcze sie pochwal za co siedział

Gość słomianka ;)
skoro miał wyrok w zaweuszeniu a jednak trafił do więzienia to znaczy ,ze popełnił przestępstwo po raz drugi . zyli coś j est z nim nie tak .

znaczy sie ma za sobą juz dwa wyroki

Gość pytanie troche nietypowe
masz prostych rodzicow co za roznica czy on ma mature tzn ogonie wyksztalcenie jest wazne w zyciu ale bardziej powinno byc dla ciebie a nie dla nich' mnie tez nie interesuje czy np. matka partnera jest sprzataczka czy tez ma cztery restauracje

Gość słomianka ;)
a ja tam twoich rodziców rozumiem - to dla nich szok . Wyszłaś za przestępcę i kłamcę . Pod jego wpływem sama zaczęłaś kłamać .

Gość słomianka ;)
tu nie chodzi o maturę czy jej brak - ale o kłamstwo .

Gość galeranni cecylia
ludzie to nieważne za co i dlaczego siedział. był niewinny, bo ja mu nawet załatwiałam wtedy adwokata i znałam sprawę doskonale. chodzi mi o moich rodziców, to takie przykre.

jasne, sąd dwa razy sie pomylił :)

Gość galeranni cecylia
wiem, że chodzi o kłamstwo. ale gdyby się o tym dowiedzieli- siłą by mnie odciągali od niego, choć byłam wtedy dorosła zabrali by mi telefon, albo zamknęli w pokoju żebym tylko z nim nie była, znam ich. Kocham ich bardzo. Dzwonię, ale nie odbierają. Mama odebrała tylko raz i powiedziała, że nigdy tego nie zaakceptuje, że ona nie chcę znać mojego męża.

Gość annia.....................
Życzę Ci dużo szczęscia..za darmo rok mu nie dali.

Gość galeranni cecylia
człowiek popełnia błędy, czy to dyskwalifikuje taką osobę, by jej nie kochać i zostawić w najgorszym momencie życia?

Gość acha
ja uwazam ze kazdy czlowiek zasluguje na druga szanse,kazdy moze zbladzic,nie mowie tu o ciezkim przestepstwie np zabojstwo z premedytacja ale nie mozna od razu czlowieka skreslac. Autorko daj sie rodzicom oswoic z ta informacja a na pewno z czasem wasze stosunki sie poprawia,mimo to powinni wiedziec od poczatku ,pamietaj szczerosc poplaca

Gość słomianka ;)
człowiek popełnia błędy ale wy do błędów dorzuciliście jeszcze kłamstwo i dziwicie sie ,ze rodzice są zszokowani .

Gość hoxaas
wyrok w zawieszeniu można dostać np. za przstępstwo gospodarcze, za spowodowanie wypadku itd. czasem nie trudno na prawdę! potem np. jazda po piwku i uwierzcie mi że można posiedzieć rok. ale czy rodzice nie są od wybaczania?

Gość vivanovia
Ja cię rozumiem, nie martw się tymi bałwanami. Ludziom trzeba dawać szansę. Mój narzeczony kiedyś ćpał opór... Ale ja go z tego wyciągnęłam !!! Dziś jest najbardziej kochającym facetem pod słońcem, był też długo na odwyku i też go wspierałam. Moi rodzice też dowiedzieli się o tym po czasie, ale jakoś to przełknęli.

Gość słomianka ;)
dla człowieka , który nie ma kłopotów z prawem wcale nie j est łatwo trafić do więzienia . A facet jka miał już wyrok w zawieszeniu i jeszcze raz coś kombinował na lewiźnie to znaczy ,ze już jakieś klopoty miał . wszystko jest do wybaczenia ,ale najpierw trzeba o to wybaczenie poprosić , a nie kłamać i jeszcze ise dizwić , że rodzice na to ni nie mówią .

Gość galeranni cecylia
hoxaas dzięki za dobre słowa!!!

Gość galeranni cecylia
nikt się nie zastanowił nad tym, że mogą odwiesić wyrok za niespełnienie warunków zawieszenia? to jest: stawianie się na wezwania, opieka kuratora i odbieranie poczty z sądu? mój mąż wtedy to olał, bo miał szczeniacki okres w życiu. i tyle.

Gość vivanovia
no fakt, może tak być. ale skoro to było dawno i twój facet (tak jak mój) jest teraz zupełnie innym człowiekiem, to warto dać takim ludziom szansę. ja poczułam wręcz, że to moja misja pomóc mojemu ukochanemu. był na dnie, ale poszedł dzięki mnie na odwyk, też się z nim rozstałam na długo! i wrócił jak nowonarodzony

Gość słomianka ;)
zdecyduj sie wreszcie za co siedział- czy za pomówienie czy za nieodbieranie poczty ?:) odkąd to nieodbieranie poczty jest przyczynkiem do odwieszenia warunku ?:D

Gość słomianka ;)
ponadto problemem chyba nie jest ot ,ze facet miał kłooty tylko to ,zę to ukrywaliście i okłamaliście ludzi , k torzy ci ufają .

Gość Monia-Liza
nie martw się. kiedys rodzice będa potrzebowali waszej pomocy bo niestety sa coraZ starsi i wtedy zapukaja do waszych drzwi. czas szybko leci. skoro tobie jest z nim dobrze i ufasz mu to daj sobie spokoj z rodzicami. nie wlaź im w dupe . to oni przyjdą z przeprosinami. twoje życie i twoja tajemnica. wcale nie musialas im tego mowic.

Gość ixyyyyyyyyyyy
do Monia-Liza jasne, ze nie musieli mowic o tym, ze byl w wiezieniu, ale nie musieli od razu klamac