Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ferkaaa

Chce zrobić morfologie...panika?

Polecane posty

Gość Ferkaaa

Tak po sytuacji Bolusia :( e tak powiem zapobiegawczo ,mam córe 14 miesięcy. Głupia jestem czy tez sprawdzałyście stan zdrowia dziecka bez skierowania od lekarza ?

Gość dorota765
moje dziecko ma 18 mieisęcy i do tej pory miał robiona morfologię chyba z 10 razy w tym 4 razy z zyły; zawsze robię prywatnie, bo u nas 'na siekrowanie' nie robią ręcznego rozmazu, a taki jest miarodajny. Ostatnio robialam morfologię w czerwcu i chyba też pójdę powtórzyć. A odnośnie Bolka - normalnie mi łzy lecą jak o nim pomyślę:/

robie badania dziecku co rok, sama prywatnie bez ogladania sie na lekarzy jak mnie cos niepokoi to czesciej morfologia z rozmazem to podstawa

Gość Ferkaaa
Ręczny rozmaz? Pierwsze słysze. A jutro mam zamiar podejść na badanie myslałam po prostu morfologie zrobić.... Ciesze sie ze kobitki tak po prostu dzieci badają bez przyczyny,ja teraz dołączam do tej grupy :)

sama morfologia moze nie pokazac zmian we krwi, szczegolnie w poczatkowych fazach chorób ukladu krwiotworczego jak np. bialaczka koniecznie rob morfologie z rozmazem

I jedna dobra rada-jesli cos cie niepokoi nie interpretuj wynikow sama, pokaz je pediatrze, nie kieruj sie tym czym znajdziesz w necie bo to najczesciej stek bzdur

Gość Ferkaaa
Dziękuje cytrynowa mamo :) juz sobie zapisałam i robie morfologie z rozmazem.Jednak warto pytać :) a zrobie to przy okazji grupy krwi bo nawet nie wiem jaką ma moja córa. I tak postanowiłam lekarsko zająć sie tymi sprawami :)

raz w roku robię córce morfologię z rozmazem ręcznym. pierwszy raz zrobiłam jak miała roczek. potem co rok :)

Gość Ferkaaa
A ja durna myślałam że dziecko sie bada jak lekarz zleci :( ostania sytuacja Bolusia mnie dobiła i otworzyła oczy jak nie wiele trzeba zrobić by zapobiec tragedii :( widze to dziecko na fotkach i widze moje dziecko i normalnie serce boli. Dziękuje kobietki za odzew bo jestem mądrzejsza teraz jeśli chodzi o badania . Teraz u mnie dziecko będzie w kalendarzu badań bez lekarza. Mam na myśli 14 miesięczną ale też zabiore swoją trzynastolatke bo nigdy nie choruje i nie pamiętam już jej wyników z krwi