Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szeos4

DEPRESJA?? pomóżcie!!

Polecane posty

Gość szeos4

mam 17 lat i od jakiegoś czasu zupełnie nic mi się nie chce. mogłabym spędzać całe dni w łóżku... i mam strasznego doła, baardzo często z błahych powodów. np. bo jutro poniedziałek, bo jest zimno, bo się nie wyśpię, bo nie mam kasy, bo nie wiadomo co z sylwestrem... wiem, murzyńskie problemy ale często wszystko mnie dobija... co robić żeby mieć energię do działania oraz patrzeć na wszystko bardziej optymistycznie? zmienić nastawienie...

Gość Doktor zrehabilitowany
Zmienić myśli w swojej głowie, bo to one kształtują Twój świat. Możliwe, iż negatywne doświadczenia, relacje z bliskimi, z przeszłości, obecnie ukształtowały Twoją psychikę w taki sposób, iż one nie sprzyja Tobie. Dobre jest to, że myśli można zmieniać, nastawienie kształtować.

mam identycznie przez całe życie- drażni mnie, że jutro mam na 8, że rano będzie bolało mnie oko, zawsze boli jak sie nie wyśpię, bo kiedyś uraz taki miałam, że zmarznę rano, że wrócę dopiero chwilę po 5, że gdybym nie wróciła tak późno,to zjadłabym co mam w domu, a tak wydam kasę dodatkowo, że będę zmęczona jak wrócę, a przede mną będzie praca nad mgr. że potem znów na 8. i też się denerwuję kiedy kasa mi wpłynie na konto, zostało mi 25zł. ani grosza więcej.

Gość jakotaka ja
Mam dokladnie to samo od wielu lat. Ze wstaje o piatej,ze bedzie zimno jak diabli,ze wymarzne na przystanku,ze wyplata dopiero pod koniec tygodnia a miala byc jutro,ze w pracy znowu bede miec scysje z szefowa,ze jak wroce to juz ciemno bedzie i w domu nie ma do kogo geby otworzyc,ze ogolem znajomi sie wypieli a facet mnie olal. Nie widze zadnych pozytywow w zyciu...

Gość offerma
ja też :D