Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba zaraz zwariuuuuuuuje

jaka kurtka dla niskiej osoby o szerokich biodrach i udach?

Polecane posty

szukam zimowej kurtki ale nie bardzo drogiej jaka dlugosc jest najlepsza? wydaje mi sie ze plaszczyki takie do pol uda nie sa zbyt korzystne przy niskim wzroscie mimo ze zakrywaja te partie ktore chcialabym ukryc?

Moim zdaniem najlepszy płaszcz czarny dopasowany. Bo czarny zawsze wyszczupla a płaszcz wydłuża dodatkowo.

hmmm. przy niskim wzroscie to chyba dlugi plaszcz skroci sylwetke... ale moge sie mylic.. ja mam 166 cm i tez bioderka, kupilam kurtke narciarska do bioder, ale na tyle luzna w w klatce ze idzie po lini prostej od pach i jest rowna z dolem...

Moim zdaniem niekorzystnie na niskich osobach z szerokimi dolnymi partiami wyglądają właśnie krótkie kurtki. A jak jeszcze są wielkie i puchowe to już w ogóle. Kup sobie dopasowany płaszczyk do pół uda. Żyrafą i tak się od ciuchów nie staniesz, a przynajmniej nie będziesz eksponować niedoskonałości.

Wydaje mi sie, ze najlepszy bedzie plaszcz siegajacy kolan albo minimalnie krotszy. Postawilabym na rozkloszowany dolem - wyeksponuje talie, a zakryje to, jak szerokie tak naprawde sa Twoje biodra i uda. W krotkiej albo siegajacej do polowy posladkow kurtce mozesz wygladac poteznie. A rozszerzany dolem plaszczyk i oficerki powinny sie sprawdzic :)

Mowie na wlasnym przykladzie. Mam 160 cm i figure klepsydry (albo wazonu, jesli ktos lubi Trinny i Susannah :P) i wlasnie w takim plaszczu nie mam tylka jak wiadro. A moj Malzon twierdzi, ze wrecz wygladam w nim na wyzsza :)

kupiłam kurtke lekko rozkloszowana na dole z paskiem w talii w przodu siega mi mniej wiecej do krocza zaslaniajac biodra z tylu zakrywa prawie posladki (prawie bo tylek jest spory wiec wiecej materialu trzeba zeby zakryc niz z przodu:P ) myślicie że moge w niej w miare wyglądać? nadwagi nie mam i nie oczekuje tez efektu-cud:P ps. po fakcie przeczytałam Wasze komentarze, tzn po zakupienie kurtki

To Ty sie widzisz w lustrze, wiec sama najlepiej jestes w stanie ocenic. Brzmi zachowawczo i calkiem sympatycznie - fajnie ze ma pasek, to Ci poprawi proporcje i odwroci uwage od tego, czym nie chcesz sie chwalic :) Jesli sama sie w niej dobrze czujesz - to sie ciesz, ze znalazlas odpowiednia :)

Wybrałabym coś do połowy uda lub przed kolano. Nie dość, że będzie cieplej to jeszcze zakryjesz to, czego nie chcesz pokazywać :)