Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnesja

Leczenie tabletkami anty. a cykle bezowulaccyjne

Polecane posty

Gość agnesja

Witam Was moje drogie mamy i starające się. Mam 21 lat od 3 lat staram się z meżem o dzidziusia. Ostatnio mialam dosc dlugi cykl 54 dniowy wiec poszlam pierwszy raz do ginekologa. Niestety mam powiekszony jajnik lekarz przepisał mi na regulacje cykli tabl. anty lecz zapomnialam mu powiedziec o moim podejrzeniu ( brak skoku temp oraz robilam testy paskowe owu.) ze mam brak owulacji. Czy w takim przypadku leczenie tabletkami ma najmniejszy sens ?? nie pojde o niego znow bo skasowal mnie 200 zl za nic nic sie nie dowiedzialam bylam pierwszy raz wiec nie wiedzialam co jest wazne o czym mam powiedziec. Powiedzialam tylko ze mam nieregularne miesiaczki i niemożnosc zaplodnienia od 3 lat. badanie usg wykazalo powiekszony jajnik i dostalam tylko lek na wywolanie okresu i tabletki jednak boje sie ich jesc z powodu trudnosci z zajsciem w ciaze czy one nie przyniosą efektu odwrotnego do zamierzanego ? czy moga pomoc wyregulowac cykl i przy okazji pobudzic ta owulacje ? mam je brac 3 miesiące. Prosze o rade ( tabletki jakie mnie przepisano to luteina i cilest) Dodam że beż żadnych badań hormonalnych dlatego bardzo się boje je zażywać mimo że mają być lekarstwem na mojego powiekszonego jajnika. Boje się że pozbawie się szansu na miecierzyństwo :(( To już 3 lata starań :((

Gość tak__nie__tak
3 lata to najwyższy czas znależć lekarza, który dobrze się wami zajmie, nie jestem lekarzem, ale antyki przy niudawanych staraniach???

Gość Perw mobilna
Co najmniej od trzech lat współżyjesz. Od trzech lat starasz się o dziecko i dopiero pierwszy raz byłaś u ginekologa? :o :o :o :o :o Z dzieckiem też nie będziesz chodzić na kontrolę do pediatry tylko pójdziesz dopiero jak złapie grypę albo anginę? :o