Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frynka

prowadzenie ciąży prywatnie - jakie koszty?

Polecane posty

Gość frynka

ile mniej więcej wynosi prowadzenie ciąży prywatnie (ze wszystkimi badaniami)?

Gość Iklementyna
Za 9 miesięcy? Hmmm ok 3 tys

Wizyty 100 zł średnio co 3 tygodnie. Do tego usg prenatalne ok 400 za dwa. Za badanie krwi ok 500 zł przez całą ciążę.

ja mam wizytę co 2 tygodnie. więc 200 zł na miesiąc + wszystkie badania płatne. za pierwsze badania krwi (dłuuuga lista) zapłaciłam 460 zł. a tak to co miesiąc za badania krwi ok 60 zł.

U mnie wyglądało to tak: Pierwsze badania wszystkie około 130 zł. Wizyty co miesiąc na to był koszt: samego badania 60 zł + USG 40 zł. USG miałam zazwyczaj robione co drugą wizytę chyba, że zażyczyłam sobie częściej. Co dwa miesiące badania krwi - koszt około 15 zł. W pierwszej ciąży miałam anemię więc krew badałam co miesiąc i jedno badanie w sanepidzie moczu bo wiecznie zapalenie miałam - około 20 zł. Pod koniec ciąży (chyba od 32 albo 34 tygodnia) wizyty miałam już co 2 tygodnie. No i badanie na paciorkowca (chyba), ale nie pamiętam kosztu.

zalezy gdzie i co będziesz badać mnie wizyty kosztowały 100 zł za 1 +100 usg zwykłe ale teraz wizyta u mojego gin 120 czy 140 zł, już nie pamiętam cmv + tokso to drogie badania, sama morfologia to do 15 zł co miesiąc + mocz chyba ok 10 zł czas krzepnięcia warto jeszcze dodać i tarczycę posiewy 50 zł

Zależy w jakiej miejscowości mieszkasz. Moja lekarka na dobrym sprzęcie pracuje. W 13tym tygodniu znałam już płeć, dwie ciąże mi prowadziła, ale w życiu 3 tysięcy mnie to nie kosztowało.

Gość kajdzior
ja płaciłam 50 zł za wizyte.. lekarz bardzo dobry.. czasem jak wchodziłamtylko na usg to nie brał kasy.. załatwiał mi nie które badania na kase chorych, jestem bardzo zadowolona

Gość kajdzior
ja płaciłam 50 zł za wizyte.. lekarz bardzo dobry.. czasem jak wchodziłamtylko na usg to nie brał kasy.. załatwiał mi nie które badania na kase chorych, jestem bardzo zadowolona

Gość mamusiapodwojnegoszczescia
Każda wizyta około 150 zł x12 = 1800 zł Badania krwi, posiewy (+ pappa) 800 zł Usg genetyczne 3d 350 zł w sumie około 2950 zł

Gość Catherynn
Kalisz- 1500zł

Gość mamusiapodwojnegoszczescia
Każda wizyta około 150 zł x12 = 1800 zł Badania krwi, posiewy (+ pappa) 800 zł Usg genetyczne 3d 350 zł w sumie około 2950 zł

Gość jhdbhfbkdjfbkvhjzcnsdkjfvbjn
Każda wizyta około 150 zł x12 = 1800 zł Badania krwi, posiewy (+ pappa) 800 zł Usg genetyczne 3d 350 zł w sumie około 2950 zł Gdynia, każda wizyta z usg.

Gość jhdbhfbkdjfbkvhjzcnsdkjfvbjn
Każda wizyta około 150 zł x12 = 1800 zł Badania krwi, posiewy (+ pappa) 800 zł Usg genetyczne 3d 350 zł w sumie około 2950 zł Gdynia, każda wizyta z usg.

Gość nie-daj-się
Dużo zależy od miejscowości. Ja mieszkam w mieście ok. 38 tys więc malutkim i za wizytę płacę tylko 70 zł. Lekarz nie bierze już dodatkowych pieniędzy za usg - nigdy. Za cytologię też nie kazał płacić, była w ramach wizyty. Na początku musiałam chodzić co 2 tygodnie, teraz co 3 - 4. Badania u nas też są tańsze niż w dużych miastach (mocz 7, morfologia 10 zł). Dodam, że lekarz bardzo dobry, bo przyjeżdżają do niego dziewczyny z dużych miast.

Gość frynka
czy w czasie każdej wizyty robione jest usg (dopochwowe lub przez brzuch) ?

Gość frynka
Miarka - w porównaniu do innych mało wydałaś na badania krwi - nie robiłaś wszystkich? bo podobno pierwsze badania krwi kosztują ok.300-500 zł

Gość nie-daj-się
ja mam na każdej wizycie. Przez brzuch chyba od 13 tc, o ile mnie pamięć nie myli:)

Gość katowice-częstochowa
Ja za wizytę płaciłam z dojazdami 400zł plus badania i leki razem około 5000zł

Gość frynka
a moje miasto to Białystok ;)

Gość Iklementyna
Tylko ze teraz prywatny lekarz nie moze wypisać recepty na NFZ to samo z badaniami. Lepiej prowadzić ciaze na NFZ a konsultować prywatnie wtedy nie płacisz tyle za badania krwi.

Gość frynka
ktoś pytał o miasto - Białystok

Gość oczekiwaczka
w I trymestrze miałam 3 razy na 5 czy 6 wizyt. Później przeniosłam się do przychodni państwowej i podczas każdej wizyty miałam takie "pobieżne" usg, poza tym 2 usg z dokładne, z pomiarami.

a ja jeszcze robiłam grupę krwi to ok 50 zł i rzeżączkę to ok 20 czy 30 zł

Gość do meaa
napisałaś ze pierwsze badania 460 zł, długa lista. a mozesz napisać co musiałaś zrobić? (co się mieściło w tej kwocie). bo to strasznie dużo! czemu nie chodzicie na NFZ? przecież Wam się nalezy, po co tyle płacić...

Sporrrrrrrrrroooooooooo :) Jeszcze jak ciąża rozwija się prawidłowo to pikuś! Ja miałam ciążą zagrożoną i do 14 tygodnia (od 6 tygodnia) chodziłam raz w tygodniu.Wizyta 50 zł (usg,badanie ginekologiczne). Potem do 20 tygodnia co 2 tygodnie i znów co wizyta 50 zł. Później dopiero chodziłam co 3-4 tygodnie. Oprócz tego wiadomo płaciło się za wszystkie badania -mocz,morfologia itd.

Gość mama 6latki:))
u mnie (małe miasto) badania sa drogie (głupia beta kosztuje 45zł), wiec ja sie wzielam na sposób, który podsuneły mi dziewczyny z innego forum, ze chodze do dwóch lekarzy ;P jeden panstwowo- ordynator (u nas inaczej sa traktowane jego pacjentki, wiec dlatego ;P) i wszystkie badania na NFZ plus USG (na razie mam co tydzień, bo były problemy) oraz chodze prywatnie, bo lekarz b. dobry. Wizyta 80zł z USG. Sprzęt niestety bez 4D wiec na pamiatkowe zdjatka i filmik bedziemy musieli pójsć do innego, ale tego nie licze, bo to nie w kwestii prowadzenia ciazy.

Gość kot bez butów
ja chodziłam na nfz dwa miesiące to totalna porażka była później: wizyta z usg raz na miesiąc 100 zł badania raz na trymestr, raz na da miesiące - w zależności od wyników: morfologia 10 zł mocz 30 zł badania typy toksoplazmoza, listerioza to 80 zł za jedno badanie