Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiaaaaaaaaa

Czy 15 latka jest juz kobieta czy jeszcze dziewczynką według was??

Polecane posty

Gość kasiaaaaaaaaa

niektórzy traktują 15 latki jak małe dzieci a przeciez wiadomo, że to nieprawda :P

Gdy miałam 15 lat tez myślałam że jestem dorosła :P teraz - tak to dzieci. Przykro mi ;)

Gość kasiaaaaaaaaa
no ale wtedy ludzie własnie zaczynają palić pić, mięc swoje pierwsze miłości :P To taki poczatek dorosłości weług mnie,

Gość ghugkhg
Hahahaa, rozumiem, że dorosłość zaczyna się wtedy co palenia, picie i związki? :D Uśmiałam się, niektóre dwunastolatki też piją, palą i się roochają, to znaczy, że są dorosłe?

Palenie i picie w wieku 15 lat to początek nieodpowiedzialności i głupoty a nie dorosłości :) Pierwsze miłostki to dzieci w pszedszkolu mają nawet, dla mnie to nie jest argument. Kiedyś dzieciaki szybciej stawały się samodzielne, były odpowiedzialne bardziej, mam młodszą siostre, znam jej koleżanki, nie są dorosłe.

Gość ghugkhg
Dodam jeszcze, że jak miałam 15 lat to też się uważałam za wielce dorosłą, teraz jak to wspomnę mi się chce śmiać z siebie samej. Teraz mam lat 19 i wcale nie czuję się dorosła, wręcz przeciwnie.

Gość Kratkostajny
teraz to 12 latki się rąbią po dyskach na potęgę

Gość Kratkostajny
wiem z doświadczenia, sam mam 12 lat :)

Gość rfffffgggg
ja mam 30 i nie piję, ani nie palę. to znaczy, ze jestem gowniara? fajnie ;)

Gość dodam swoje 33 grosze
jak miałam 15lat też myślała, że jesten dojrzała i dorosła na maxa :O a w tym roku pisze maturę i czuję się jak dzieciak :O więc myślę, że 15lat to wiek w którym każdy czuję się dorosly :P

Gość Helga11
wedlug mnie dziecko,mam corke 10 letnia.

Gość jhdbhfbkdjfbkvhjzcnsdkjfvbjn
15 latka jest nastolatką, nie kobietą... Kobieta zarabia na siebie, układa życie. ja poczułam się 200% kobietą kiedy zaszłam w ciążę, miałam wtedy 25 lat.

Gość jhdbhfbkdjfbkvhjzcnsdkjfvbjn
10 i 15 latka to nie jest to samo... takie dziecko wymaga całkiem innego podejścia

Mentalnie - zależy w jakich warunkach dojrzewała. Fizycznie - to też różnie bywa, zależy od warunków życia, odżywiania genetyki. Zazwyczaj bliżej takiej dziewczynce do dziecka niż dorosłej kobiety.

Gość koloradoi
jak masz okres to juz kobieta ale nastolatka. nie zaliczasz sie do doroslych a do dzieci. po 18 roku zycia to juz kobieta dorosla. ty jestes jeszcez dzieckiem :)

Gość Laura221
dziewczynką do 16 roku zycia , od 16-18 życia- dorastającą dziewczyną od 18 roku życia kobietą / dorosła dziewczyną wg mnie

Gość Laura221
zawsze te 16 lat to była dla mnie taka granica kiedy przestaje sie być dzieckiem ;)

Gość gość
Moim zdaniem dziecko i to jeszcze w miare male teraz ci sie wydaje ze dorosla ale szczerze to lepiej byc tym dzieckiem bo mozesz sie bawic i nie musisz sie przejmowac niektorymi sprawami czyli ciesz sie dziecinstwem puki jeszcze mozesz

Gość Gość xx

TAK TO JEST DZIECKO. KOBIETA MA WYKSZAŁCENIE I NA SIEBIE PRACUJE !