Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bosski Roman

Boli mnie ząb (siódemka) a nie mam dziury, co to może być?

Polecane posty

Gość Bosski Roman

Witam, jakoś w lutym zaczął mnie boleć masakrycznie ząb, pojawiało się to po zjedzeniu czegoś twardego, np. wołowinka. Poszedłem do dentysty i ten pryskał kły azotem i sprawdzał "czucie" no i siódemka nie reagowała więc uznał, że trzeba robić kanałowe, był przeciwny RTG i innym badaniom, no to się wystraszyłem i poszedłem do chirurga dentystycznego, ten skierował na RTG i pantonogram z, których nic nie wynika, stwierdził, że nie wie co to jest ale na pewno by nie otwierał zeba bo może być zdrowy (Przez 20 lat mojego życia nie miałem ani jednej dziury, w mleczakach też). Jak myślicie możliwe, że ząb obumiera tyle czasu? Dodam, że pojawia się ten ból po zjedzeniu twardego i utrzymuje 1-2 tygodnie...

Gość Bosski Roman
up :O

Gość Bosski Roman
mam dziewczynę :classic_cool:

Gość Bosski Roman
dobra jeebać was zboczeńcy

Gość Bosski Roman
O dzięki za podsunięcie pomysłu, u mnie jest dokładnie tak samo, poboli jakiś czas i przerwa 1-2 miesiące i od nowa, i też jeden zab tylko bolał?

Gość ejdmfioewjhioewr
Może ci rosnąć ósemka, a ból promieniuje na siódemkę. Sprawdż, czy za siódemką dziąsło nie jest twarde albo wybrzuszone. jezeli tak, to wyrzyna ci sie zab moadrosci

Gość tośka z torunia
Owszem, "wykluwanie" :D ósemki też może być przyczyną bólu zdrowego sąsiada ale pewnie dentysta by już o tym powiedział. Na pantonogramie by to ładnie było widać. W moim przypadku to także była siódemka. Jeden ząb a bólu co niemiara...:O

Gość Bosski Roman
Ósemki już dawno wyklute na górze siedzą :D Co najlepsze boli mnie szóstka, ale jak ją dotykam to profil bólu się nie zmienia, z kolei jak potrę palcem to boli mnie 7 i 8 obok :D Co za paranoja :D

Gość xxXxxReeikkuKuroosawwaaxxXxx
a idz do kata !!!!

Gość TheJooKerr
Zeżryj słodyczy i idź spać tasiemcu !! Nara !! :P hehe

Gość wedel fabryka przyjemnosci PL
mnie tez bolala siodemka ale ide za kilka dni do denta i mi go wyrwie :p :)

Gość Daria)
a może to zapalenie zatok szczękowych? ja tak miałam też myślałam że to zęby (6,7), ale okazało się że miałam zapalenie zatok szczękowych, dentystka wysłała mnie do laryngologa, on przez nos wpuścił taką cienką rurke z igłą na końcu w te zatoki i przepłukał je antybiotykiem, potem kazał wszystko nosem wydmuchać, miałam tam jeszcze cystę jak się potem okazało, potem troszkę krew z nosa leciała, ale od kilku ładnych już lat mam spokój, a wcześniej ból pojawiał się, na jakiś czas znikał i potem wracał. Haha, ja myślałam wtedy że to od gumy do żucia albo od gorących zup, pamiętam że ulge przynosiło mi mocne dociskanie policzka np. do poduszki leżąc, ale jak tą poduszkę odstawiałam ból był straszny.

Gość Daria)
asystentko przecież można znieczulić i wtedy nie boli