Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczynanglika

benefity w UK!

Polecane posty

Gość dziewczynanglika

Wytlumaczcie mi cos... Rodzina 2+2, rodzice po angielsku tylko hello, on pracuje ona nie. Znajomy zalatwil szkole dla dzieci, dostali dom z councilu 3 bedroom. Teraz sobie mieszkaja za darmo placa rachunki i dostaja jeszcze same kasy i wynajmuja dwa pokoje (!!!) i biora za to pieniadze. Od 6 lat place podatki i szlag mnie trafia jak slysze o takich ludziach! Znacie takie przypadki? Mozna cos z tym zrobic? I nie chodzi o zazdrosc bo kazdy moze potrzebowac pomocy ale kurde no dzieci do szkoly to chyba mozna sie wysilic i sprobowac sie nauczyc jezyka i gdzies do pracy isc a nie zyc za moje (i Wasze)!!

Gość kredka bambino
nie powinni wynajmowac pokoi. Jak ktos ich podkabluje to bedzie nieciekawie. Poza tym...coz Miejmy nadzieje, ze to eldorado sie wktorce skonczy

Gość dziewczynanglika
Az mnie korci zeby ich podkablowac ale zal mi tych dzieci. Ale jak nikt z tym nic nie zrobi to tak sobie beda zyli. Podejrzewam ze jest wiele takich rodzin.

Gość gileee34
boże co za ludzie!!!zajmij się swoim życiem!!!!

Gość gileee34
jak to nie zazdrość to zawiść....też pracuję, płacimy z mezem podatki ale takie głupoty nie przyszłyby mi do głowy....WŚCIBSKI BABSZTYL!!!

Gość gileee34
P.S. TYPOWA POLCZYNA!!!uważaj byś do koziego tyłka czasem nie zajrzała :D

Gość jijjioio
widzisz jakie sa polaczki? wyzywaja ciebie, uczciwa dziewczyne, a nie pasozytow i kombinatorow....

Bnefity i Polacy= Klotnia i wyzwiska :D jedna lepsza od drugiej ,nic dodac nic ujac. :D

Większość ludzi wyjechała do uk, żeby żerować na ich socjalce, bo większość wyjeżdżających do uk to śmierdzące lenie, którym się nie chce ruszyć dupy do roboty. A że państwo placi za lenistwo to korzystają, ile wlezie.

Gość tepie glupote.............
ale badziew... "Większość ludzi wyjechała do uk, żeby żerować na ich socjalce..." x Tiaaaa....a teraz poprosimy o zrodlo tych danych :D Brytyjskie najlepiej bo polskie malo wiarygodne sa :D

Gość ghjghjhjghjgh
z pretensjami polaczki do rzadu UK buhahaahha

Gość kredka bambino
polaczki? :o a ty to kto??

Gość ghjghjhjghjgh
POLAK!! kredeczko :P

Gość kredka bambino
Polak? Taki z ciebie polak jak z koziej dupy traba. To jednak prawda, ze od takich jak ty to nalezy sie z daleka trzymac.

Gość Heavymetalowy j
Ja bym ich podkablowala Dom, kasa za friko ( niesprawiedliwe ale niech będzie ) Ale podnajmowac pokoje ? Przesada A dzieci sie uczą kombinatorstwa I dziś ci ich szkoda a jutro ci ukradna torebkę

Gość ghjghjhjghjgh
wiec nawet nie pisz w moja strone trabo durna :D

Gość Kablara :)
Podkabluj ich anonimowo do councilu , nie mogą wynajmować pokoi w domu councilowskim .

Gość angela m.
ja podpierdalam ostatnio polaczkow ile wlezie, o ciagniecie housing benefitu kiedy maja w polssce mieszkanie swoje, na dzieci choc sa w polsce, udawanie samotnych matek, ze narzeczony to kuzyn, albo kolega, mam z tego radoche bo musza grube tysiace oddawac, nie ma zmiluj. Ostatnio 8 tysi kolezaneczce przyszlo do zwrotu i juz sie pakuje. dzieki mnie oczyscilam terytorium ze szlamu, bo towarzystwo beneficiarzy i pluskwiarzy ucieklo do PL hahaha

Gość kredka bambino
a co zabronisz mi? Czy moze zwyzywasz od polaczkow? Przeciez na nic innego cie nie stac kretynie :o

Gość Kablara :)
A jak na nich kablujesz ? Ja podkablowalam kogoś już 3 razy w przeciągu 3 lat przez wypełnienie formy z internetu i nic tej osobie nie zrobili a winna im jest z 20 tys funtów , nawet listu w tej sprawie nie dostała :(

Gość angela m.
bylam osobiscie w urzedzie, wzielam wydrukowane screeny z pewnych stron ,gdzie pisze po ang, ze teskni za dziecmi, ktore sa w pl :P rowniez tam mozna znalezc wspolne zdjecia z rzekomymi tylko kolegami, na ktorych widac, ze sa para i razem mieszkaja, skutkuje natychmiastowo, listy przychodza w ciagu 2 tyg

Gość angela popieram cię
dobrze robisz , oszustom trzeba pokazac ich miejsce , przecież to szambo a nie ludzie okradają obcy kraj i jeszcze szczycą się tym

Ja nie znam nikogo, kto nie powinien pobierac benefity, a pobiera. Jednak nie rozumiem tych,co tak zawziecie bronia tych ludzi obrazajac przy okazji tych, co zglaszaja takie sytuacje. Naprawde popieracie oszustwa? A jakbyscie widzieli, ze np. zlodziej wlamuje sie do domu sasiada to policji tez byscie nie wezwali, bo to w koncu nie wasza sprawa? Ci co zglaszaja sa zazdrosni i zli, a ci co zyja sobie na koszt podatnikow (czyli na wasz) sa cacy i nie nalezy ich ruszac wedlug was? Wstyd.

Gość kasiaczek 36
a ja znam rodziny co pobieraja zasilki i gowno mnie obchodzi czy im sie nalezy czy nie. skad mam wiedziec czy im sie nalezy czy nie? przeciez im sie nie wypytuje od propgu jakie zasilki maja i czy im sie naleza. to chore. nawet jesli by sie nie nalezaly to przeciez nie wiem jaka jest sytuacja tej rodziny i co nimi kieruje. znam dziewczyne co wychowuje sama dziecko, poznala kogos i ten ktos sie wprowadzil do nich. to co ja mam teraz zglaszac ze ma partnera czy co? a moze zglosila do urzedu ze mieszka z kims? nie moja sprawa. zglosilabym przestepcow z indii ktorzy mieszkaja obok mnie w tym samym bloku. wprowadzili sie dawno temu, wizy maja studenckie a zaden z nich nie studiuje, wszyscy pracuja calymi dniami, a pieniazki oczywiscie z socjalu.

Gość dziewczynanglika
ja ich nigdy nie pytalam ile dostaja ani ile zarabiaja, sami sie tym bezczelnie chwala ze jeszcze pieniadze na ludziach zarabiaja przez wynajem pokoi. Socjal jest po to, zeby z niego korzystac kiedy jest sie w trudnej sytuacji i prosze bardzo bierzcie benefity ale tylko te ktore sie naleza i nie kombinujcie! Kolezanka tez brala na samotna matke, jak maz do niej dojechal to od razu zglosila zeby nie miec problemow, dalej dostaja child benefit i cos tam jeszcze nie duzego ale oboje pracuje i cvzekaja w kolejce na coucil flat... poprostu mnie to wkurzylo ze za moje i Wasze ciezko zarobione pieniadze ktos robi wszystkich dookola w ch*** i bezczelnie sie tym szczyci!

Gość mojmoanad
a ciekawe jak taki wycwaniony kombinator wróci do Polski , nie będzie oczywiście pracował i przyjdzie do twojej babci poprosi o pieniądze na""" wnuczka"""" to co powiecie? super?

Gość mnie też wkurwiają
takie polskie padalce co to narobiły bachorów przyleciały do UK i kokosy zbijają a człowiek jak uczciwie pracuje i benefity mu się należą to nawet ich nie bierze bo i po co ! a takie gnidy to nawet oszukuja podając dane o zarobkach zeby tylko wyciągnąć kase- mam nadzieje ze jak zlapą jednego kutasa z druga pindą i dowalą im kare to beda musieli po 24/7 pracować zeby to oddać !