Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Evvvvvka

Mieszka któras z was w Norwegii?

Polecane posty

Gość Evvvvvka

Jak tam się żyje? Mozna znalezc pracę znając jedynie angielski i to na srednim poziomie? Najprawdopodobniej wyjezdzam tam za poł roku i nie wiem czy skupic się na doszkalaniu angielskiego czy lepiej isc na kurs norweskiego

Gość a nie boisz się
Breivika? :)

Gość Evvvvvka
Nie boję się. Przeleciałabym go :)

Nie mieszkam w Norwegii, ale bardzo bym chciała. Myślę, że dużo zależy od tego, gdzie chcesz pracować. Norwegowie umieją perfekcyjnie po angielsku (jak Szwedzi i Finowie), ale jeśli chcesz pracować z ludźmi to bez norweskiego nigdzie Cię raczej nie wezmą. Ja mam magistra z angielskiego i usilnie od roku staram się nauczyć norweskiego i uważam, że to jeszcze za mało, żeby się tam wybrać.

Gość Evvvvvka
dzieki ze w koncu odpowedział ktos normalny:) Po obronie licencjatu w czerwcu chce wyjechać do norwegi do narzeczonego, on dostał tam pracę w swoim zawodzie za astronomiczne dla nas pieniądze Nie mam ambicji na dobrą pracę bo bez jezyka nie ma na to szans ale chciałabym moc zarobić chociaz na czynsz za mieszkanie i wyzywienie dla nas.

Gość pod słońcem toskanii
A co robi Twój narzeczony? Zna norweski?

Gość Blondynka____
Poki co nie zna ani słowa po norwesku, w jego pracy wymagany jest angielski. Ma pracować w firmie w produkującej zywnosc ekologiczną

Gość Evvvvvka
wypowiedz wyzej jest moja:)

Gość Evvvvvka
ale jego sytuacja jest zupelnie inna. On jest specjalistą w swojej branzy wiec firma pewnie i tak zasponsoruje mu kurs norweskiego. A ja mam nadzieje na jakąs chociazby podłą pracę fizyczną zeby pokryc koszta utrzymania na miejscu a całą jego wypłatę odkładać na konto

Evvvvvvvka Jakie studia skończył Twój partner??? Odpowiedz proszę, to dla mnie bardzo wazne pytanie :)

Gość Evvvvvka
Nie skonczył zadnych studiow. Skonczył szkołę zawodową i technikum dla dorosłych. Jest technologiem zywnosci

ja aktualnie jestem na takich studiach i mam zamiar isc w kierunku zyw.eko i bezglutenowej i dietetyki. bardzo chcialabym wyjechac razem z chlopakiem... myslimy nad norwegia.

ang znam bardzo dobrze. lubie uczyc sie jezykow... sorry, ze tak przydko pisze, ale uzywam tylko jednego palca, wiec mi niewygodnie :)

Gość Evvvvvka
Moj facet teraz w polsce pracuje jako technolog w firmie produkującej pieczywo ekologiczne i bezglutenowe, opracowuje im receptury itp. W Norwegii ma zajmować się tym samym