Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anitkkaaaaaaaaaaa

Odstawiłam od piersi

Polecane posty

Gość anitkkaaaaaaaaaaa

wczoraj, synek nawał zdążył zjeść, jednak wiem ze w piersiach mam jeszcze pokarm, oczywiście nie są twarde, nie czuje bolu ,tylko troszkę piersi powiększone. Mam pytanie, czy muszę to ściagnąc do konca laktatorem? boję się ze przez to produkcja się rozpocznie

Gość hgjk,u
ile ma synek?

Gość anitkkaaaaaaaaaaa
rok

Gość hgjk,u
Ściągaj laktatorem tylko wtedy jak będziesz czuła dyskomfort i duże napięcie w piersiach, jesli nie, to nic nie ściągaj. Gdyby się okazało, że musisz, to ściągasz tylko tyle, by poczuć komfort, czyli niewielką ilość P.S. Gdybyś napisała, że synek ma miesiąc, napisałabym Ci, żeś szmata :D:D:D

Gość anitkkaaaaaaaaaaa
dzięki za radę, ale ostatnie zdanie z 'lekka' nie na miejscu. Kazda kobieta sama powinna decydowac czy ma karmic czy nie, i ile ,i nikomu nic do tego,choć jestem zwolenniczką karmienia.

Gość mama dwóch dziewczynek
zanim piersi miękkie i nie odczuwasz napięcia to nie ściągaj, ale licz się z tym, że przy odstawieniu z dnia na dzień będzie przybierać i prawdopodobnie bez ściągania się nie obejdzie. Tylko ściągaj do poczucia ulgi, niewiele, nawet nie musisz laktatorem, tylko pomasuj piersi np. pod prysznicem żeby zszedł nadmiar pokarmu. U mnie produkcja trwała 2 tygodnie po odstawieniu, później świdrujący ból i piersi miękkie ;-)

Gość anitkkaaaaaaaaaaa
no rano liczyłam się z tym ze samo 'zniknie':) ale teraz niestety widzę ze są juz większe

Gość mama dwóch dziewczynek
spokojnie, to normalne, tylko nie dopuść do zastojów, masuj ewentualne stwardnienia/u mnie robiły się guzki, rozmasowywałam. Jak mocno nabiorą i będą bolesne to ściągaj do poczucia ulgi, nie za dużo.