Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Apsika

Smarowanie dziecka maściami sterydowymi

Polecane posty

synuś ma 8 miesięcy i niestety alergię pokarmową. Jako karmiąca,jestem na drakońskiej diecie, bo nie chcę żeby mój pokarm go uczulał ale i tak zawsze wyskoczy mu jakaś alergiczna ciapka. Czasami szyjka jest już tak czerwona od uczulenia, że maluch ją drapie a żeby złagodzić ten stan smaruję mu kremem ze sterydami (taki specjalny robiony w aptece). Okropnie przeżywam każdorazowe używanie tego kremu, bo wcale nie chcę smarować dziecka sterydami i stosuję go w ostatecznościach. Czy są tu też jakieś mamy które używają takiego kremu?

ja czasem smaruję pimafucortem, ale b. rzadko, moze 5 razy dotychczas, ale działa jak szalony ważne, zeby nie smarować długo i tylko miejsce zmienione

Asiamt a ile miesięcy ma Twoje dziecko? Ten krem co ja mam to też działa jak rakieta. Stosuję o kiedy widzę że malec się męczy z alergią.

spytaj w aptece czy możesz spróbować kremu DiproBase u nas dostępne są tylko małe opakowania. W UK dla rocznego dziecka z AZS lekarz przepisał właśnie to i dobrze się sprawdza. Nie jest też napakowany chemią.

Gość arttelaa
ja pracuje w aptece i Diprobaza jestw sprzedazy. moja córka ma 1,5 roku i tez azs ale na palcach jednej reki moge policzyc ile razy smarowalam sterydami a uwierzcie bylo strasznie. wyglądała jak poparzona. polecam Aveeno z owsa. kupuje na allegro . tez znajoma z kanady mi poleciła