unia83 0 Napisano Grudzień 10, 2012 Staramy się z mężem o dziecko od 2010 roku. W tym roku wreszcie się udało, ale ciąża zakończyła się w 8 tygodniu :( Teraz dostałam luteinę od 16 do 25 dc na wyregulowanie cyklu. Wcześniej miałam cykle od 36 do 45 dni. Nie wiem dlaczego ale jestem już w 20 dniu cyklu i nadal nie miałam owulacji :( Może ktoś ma tak samo albo też stara się o dziecko ? To jest mój pierwszy cykl z luteiną i zastanawiam się czy to może być przyczyna tej luteiny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SleepingSun 0 Napisano Grudzień 10, 2012 miałaś robione badania hormonalne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
unia83 0 Napisano Grudzień 10, 2012 W następnym cyklu będę robić badania między 3 a 5 dc. Mam zrobić FSH, LH, prolaktynę, testosteron, TSH Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Perw mobilna Napisano Grudzień 10, 2012 Jeśli zaczęłaś brać luteinę to owulacji już raczej nie będzie. A tak poza tym to możesz mieć czasami cykle bezowulacyjne, bo prawdopodobnie masz jakieś zaburzenia hormonalne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madamesisibonnn Napisano Grudzień 10, 2012 pomogła,nawet w dziesięć ciąż od razu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
unia83 0 Napisano Grudzień 11, 2012 madamesisibonnn - jeśli masz tak komentować to sobie odpuść Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madamesisibonnnn Napisano Grudzień 11, 2012 no jak odpuść jak to prawda ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość siloutkia Napisano Grudzień 11, 2012 Autorko, progesteron brany przed owulacją może ją wstrzymać, a przy tak długich cyklach 16 dc to było pewnie za wcześnie, luteiny nie powinno się dawać w "ciemno". Dobrze gdy podanie poprzedzał np. monitoring cyklu. Podstawa u Ciebie to badanie hormonów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
unia83 0 Napisano Grudzień 11, 2012 Lekarz robił USG w 14 dc i na tej podstawie przepisał luteinę. Martwi mnie tylko to, że w poprzednim cyklu była owulacja a w tym nie:( Na USG w 14 dc prawy jajnik wyprodukował tylko jeden pęcherzyk. Zbyt mały. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach