Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oilatum

Odpowiedniki Oilatum

Polecane posty

Gość Oilatum

Witam Szukam tańszego odpowiednika Oilatum i chciałabym wiedzieć jaki jest równie skuteczny? pozdrawiam ;)

Gość joaśśś
parafina ciekła z apteki - taki sam efekt a kosztuje moze z 5zł:) albo i mniej...

Gość emolium
emolium

Gość Oilatum
Lekarz zaleca nam używanie Oilatum bo dziecko ma atopową skórkę. Sama Oliwka nie wystarczy chyba... jak umyłam go na próbę w żelu do kąpieli z Nivei to go zaraz obsypało...

Gość emolium
spróbuj emolium, jest tańsze od oilatum ostatnio kupowałem po 28zł 400ml emulsję do kąpieli

Gość joaśśś
jak ma atopową skóre to kąp maluszka w krochmalu, u nas dziala błyskawicznie i skóra jest gładziutka... zanim kupisz emolient radzę popytac w aptekach o próbki Oilatum, Oilan, Emolium i Balneum bo np mojej córce Oilatum nie pasuje, za to Emolium jak najbardziej. lepiej wyprobowac zanim wyda sie wieksze pieniadze na zestaw emolientow.

Gość Oilatum
O to w cenie 500 ml Oilatum mam 800 ml Emolium. No to myślę, że wypróbuję ;) a słyszałyście o Oilan? Stosował któraś mama?

Gość Oilatum
Mój mały ma takie czerwone suche plamki...nie wiem czy go to swędzi, chyba nie bo nie jest rozdrażniony ani nic. I ma to tylko miejscami tak w "kupie" że tak powiem. Na nóżkach obu na rączkach i trochę na brzuszku i na plecach.

Gość joaśśś
moze to tylko uczulenie na cos? kosmetyk, proszek do prania??

dziewczyno zadna oliwka dla dziecka z azs... tylko specjalne preparaty jest tego bardzo duzonp. mustella,atopin, oilatum , emolium, musisz sama wypróbować jak , ktory wplywa na skórę u dziecka . moja np. najlepiej toleruje oilatum krem i plyn ma tym swietna skore, a kolezanka probowala i ujej syna sie niesprawdzilo tylko dermol chyba.... leczenie azs to glownie dzieta i lagodzenie objawow jednak idzie szybko zalapac co i jak jezeli z dzieciaczkiem jest zle to sa specjalne ciuchy dla osob z azs i one naprawde pomagaja ...

Gość emolium
naszemu to wlasnie schodzi po emolium a ze ostatnio zrobilismy przerwe (bo apteki sobie zycza 47zl+ za to samo) to znowu wyszly kupuj w internecie

Gość Oilatum
Piorę w płatkach mydlanych jego ubranka, płynu do płukania nie używam. Więc to odpada. Pani doktor stwierdziła, że skóra jest atopowa. Mamy jeszcze maść z witaminami A i E i czymś jeszcze taką robioną tym go smaruję w tych miejscach, ale słabo to działa. Jedynie łagodzi..

Gość Oilatum
Przestałam go oliwkować bo skóra się zrobiła taka szorstka, lekarka powiedziała, że jak oilatum stosuje to oliwki nie trzeba, i że może zatykają mu się pory. Oliwkuję tylko główkę ze względu na ciemieniuchę.

mama klaudii tak się składa, że m.in oilatum emulsja do kąpieli czy oilatum żel to sama parafina ciekła plus zagęstnik aby nadać konsystencję kosmetykowi. A oliwka to sama parafina ciekła... co innego Balneum tam już jest olej sojowy i jest to lepsze niż stosowanie kosmetyków na bazie parafiny która tworzy film na skórze nie przepuszczający tlenu, zatyka pory itp.

u nas oilatum uczulał jak cholerka kupowałam penaten,potem już nie bywałam tak często za granicą gdzie kupowałam kosmetyki tej firmy i szukałam odpowiednika i znalazłam i dość tani a nie uczula więc szukaj a napewno znajdziesz

Witam, Też mam synka z atopowym zapaleniem skóry... Używam kosmetyków emolium. Jakiś czas temu znalazłam w aptece mediderm - krem naprawdę pomocny i stosunkowo niedrogi, 500 g za ok. 21 zł. Mogę z czystym sercem polecić dla dzieci, ładnie rozsmarowuje się na skórze i jest prawie bezzapachowy. Co jakiś czas w aptece jest promocja na lipobase i opakowanie 100 ml kosztuje wtedy 5 zł - kupuję wtedy niezły zapas, ale przyznam, że rozsmarowuje się ciężko. Syn ma prawie 5 lat i wypróbowałam już naparawdę sporo. Dostałam też ostatnio w aptece próbki kremu balneum... reklamują, że po 5 minutach od posmarowania skóra przestaje swędzieć... Smaruje go tym w nocy jak zaczyna siędrapać i nawet pomaga.