Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tak czytam i czytam

Dlaczego jak jest samotna matka to faceci mówią że to jej wina ?

Polecane posty

Gość Tak czytam i czytam

Przecież logiczne jest, że obie osoby się kochają -kobieta i mężczyzna. To jak może to być wina jednej osoby ? :o Jak facet nie chce w gumce to niech spierdala, widocznie go nawet na to nie stać [cześć] Głupie są też kobiety co zgadzają się na seks bez zabezpieczeń. Wina leży po obu stronach drodzy "panowie" :classic_cool:

Gość Mr. Clock
bo miedzy facecikiem a mezczyzną jest taka róznica jak miedzy ostem a różą :)

Gość Tak czytam i czytam
W sumie to racja ;) ok to pytanie do "mężczyzn" oczywiście specjalnie w cudzysłowie - dlaczego nie zabezpieczacie się ? I zgadzacie się na seks bez zabezpieczeń. Jesteście tak tępi, że nie wiecie jakie mogą być tego konsekwencje :D a potem uciekacie- tchórze :D masakra na tym firum jest na prawdę :o

bo jakby na to nie patrzeć to zawsze kobieta zostaje ze wszystkim- w zwiazku z czym to ona powinna dbać o to, zeby sie zabezpieczać. Sama jestem kobieta i przenigdy nie zrozumiem tego podejścia kobiet "jakos to będzie", naprawdę.

Są różne sytuacje, zdarza się, że zabezpieczenie zawiedzie. Wtedy kto jest temu winien? Moja mama zaszła w ciąże (będąc mężatka) mając założoną spiralę. Ale to samo mogłoby się przytrafić jakiejś pannie. Chłopcy boją się odpowiedzialności i uciekają od zobowiązań, mężczyzna w takiej sytuacji bierze to na klatę :)

Gość pcld
Dokładnie - nikt Was dziewczyny, do seksu bez gumy, nie zmusza. Same fajdacie sobie życie z gnojkami, ale to Wasz wolny wybór.

Gość Tak czytam i czytam
No chyba każdy ma swój rozum, żeby zdać sobie sprawę z konsekwencji, a jak facet jeszcze zostawia dziewczynę w cięży to już w ogóle jest skurwielem za przeproszeniem. Przeraża mnie głupota niektórych

Gość Tak czytam i czytam
Ale normalny mógłby powiedzieć, że nie będzie się kochać bez gumki bo nie chce dziecka wpadki :o Takie to trudne ?

Po co ma tak mówić, skoro ma chętną ? Ma odmówić seksu? Facet wtedy nie myśli o takich rzeczach. Zresztą wie, że nawet jak coś będzie to nie on zostanie z pamiątką do końca życia, więc ma dużo mniejsze obawy niż kobieta.

Gość zniewolona ;
Bo w naszym swiecie panuje patryjarchat. Swiat jest stworzony dla mezczyzn a emancypacja kobiet zostala wymyslona przez faceta tylko po to by "suki" oprocz codziennych obowiazkow sluzby przynosily jeszcze kase do domu. Taka jest prawda.

Gość Dlaczego tak jest?
"Dlaczego jak jest samotna matka to faceci mówią że to jej wina ?" Dla tego samego dlaczego samotne matki mówią, że to wina facetów.

- to jest jej wina, bo nie chciała poczekać do ślubu, proste? - a jak chcesz się seksić przed ślubem to zadbaj o gumy, bo faceci zwłaszcza na wsiach nie wiedzą co to jest i do czego służy - poza tym skoro sobie takiego faceta wybrałaś odrzucając innych porzadnych i odpowiedzialnych to sama jesteś sobie winna

Gość Tak czytam i czytam
Ale mnie to nie dotyczy :o na szczęście... Btw, samotny ty nie miej lepiej takich wymagań bo w twojej sytuacji każda jest dobra :D

Czyli jeżeli człowiek jest sam to ma się rzucać na każdego, nawet jeśli jest to sprzeczne z jego oczekiwaniami wobec partnera/partnerki ? :)

Jak patrzę na innych gównianych nieodpowiedzialnych facetów i na siebie to wiem, że zasłużyłem na super dziewczynę, a nie na jakieś paskudztwo i nic nie zmieni mojego postrzegania, a w szczególności twoje ohydne wpisy.

Gość Tak czytam i czytam
To poczytaj jego tematy to się przekonasz o czym mówię :p

Gość Tak czytam i czytam
Ohydne :D ? Raczej prawdziwe :D

Gość ...........,......
Tak czytam i czytam- gratuluję podejścia. ty na miejscu samotnego wolałabyś być z byle kim byle nie być samą?

Mój wpis nie dotyczył bezpośrednio romantyka. To było ogólne pytanie :) Często bowiem, rodzina i ogólnie społeczeństwo oczekują od osoby samotnej, aby wiązała się z kimś, bo w końcu ktoś zwrócił na tą osobę uwagę, a już najwyższa pora założyć rodzinę :)

Gość Tak czytam i czytam
No to jest chore :o

Gość Tak czytam i czytam
Ale my tu nie o tym

Gość ...........,......
no już lepiej być bez nikogo niż z facetem który nie ma pojęcia o zabezpieczeniu i porzuci dziewczynę z dzieckiem

samotna matka- a dobrze jej tak, sama sobie jest winna samotny ojciec- oj, jaki on biedny.... Tak to niestety funkcjonuje w naszym spoleczenstwie....

Gość ...........,......
no to odpowiadam na pytanie: faceci tak mówią bo dziewczyna sama rozłożyła nogi przed jakimś idiotą któremu nie chciało się nawet założyć gumki i same sobie wybrały takiego który je zostawi

U mnie w rodzinie obaj moi kuzyni poszli na łatwiznę - ożenili się z niezbyt atrakcyjnymi koleżankami ze studiów, a po ślubie jeszcze się okazało, że z charakteru te kobiety też są zbyt fajne - jedna ciągle narzeka, że mąż mało zarabia, druga panicznie boi się ciąży i kupuje koty. Pierwszy kuzyn w wieku 30 lat trafił do kardiologa z migotaniem serca (powód - stres w domu i w pracy), drugi kuzyn nie może odpędzić się od głupich żartów, że kiedyś zostawi majątek kotom nie mając dzieci, a rodzina to już w ogóle go dojeżdża, nie wiem czy na święta przyjedzie. Jak więc widzicie związać się z byle kim jest bardzo łatwo. Nie zamierzam popełnić ich błędów.

racja, czasami z góry widać że facet nie będzie chciał dziecka ale wpadają z nim myśląc że się zmieni i że wtedy go zatrzymają przy sobie