Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

the_angela

Rozszerzanie diety niemowlaka-co dalej??

Polecane posty

Witam, Proszę o poradę doświadczonych mam. Mam córeczkę ma 4,5 mc jadła juz marchewke, ziemniaczka i dynię. Chciałam jej jutro zrobić mix troszkę ziemniaka dyni, marchewki i dodać pietruszke korzeń, ale przyjaciółka odradza mówiąc, ze uczula. Radzi, aby teraz dac np. Buraczki, kalafiora. Kalafiora miałam w planach, ale buraczki?? I co jeszcze jakie warzywa mogę juz jej dac??

Z kalafiorem bym się wstrzymała. Prędzej brokuł, albo własnie buraczki. Nie wiem na ile to prawda, ale sąsiad rodziców ma pole i uprawia rózne rzeczy. Powiedział mi kiedyś że kalafior to takie warzywo które musi być naładowane chemia żeby wyrosło. I faktycznie miał kilka "kalafiorków" bez wspomagaczy takie małe zielonkawe nijakie. Te z chemią piękne duże i dorodne.

Gość ratunkuu
ja dałam pietruszkę- póki nie podasz, nie będziesz wiedzieć czy uczula, prosta sprawa, potem po kolei był brokul, burak, seler

Gość ijgf
ja najpierw podalam pietruszke, pozniej seler, a teraz zamierzam wprowadzic brokula albo groszek, kalafior pozniej

Arszenika no coś Ty z tym kalafiorem to troche inaczej moi rodzice mają kalafiory na działce, niczym nie pędzone i nawożone, a urosły piękne i duze, białe, normalne, tylko trzeba o nie zadbać

asiamt nie wiem na ile to prawda, ale moja matka tez miała kalafior i fakt był okropny. Byc moze to kwestia gleby. Nie wiem.

a być może u moich rodziców mają dobrą ziemię, bo my już takiej nie mamy i u nas trochę gorsze plony