Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Euphoria -

Wolałabym NIGDY nie mieć dziecka, niż być młodą, samotną matką

Polecane posty

Gość Euphoria -

To takie poniżające, dla mnie takie dziewczyny są żenujące.

Gość 21 dm
dziecko to SKARB... Kiedyś możesz żałować że tak napisałaś

Gość hggyy
A ja się zgadzam z autorką:)

Gość Euphoria -
Dziecko w młodym wieku na pewno nie jest "skarbem" tylko kulą u nogi, i bez względu na to co będziecie pisać, to tego nie zmienicie, na wszystko jest czas, najpierw trzeba zadbać o siebie.

Gość Euphoria -
Toksyczna - Akurat moim zdaniem to dziewczyna wykazuje się brakiem jakiegokolwiek rozumu jeśli godzi się na sex bez zabezpieczenia, i tak uważam, że to przede wszystkim dziewczyna ma dbać o zabezpieczenie bo to ona zostanie z brzuchem, a facet kopnie ją i tego bachora w dupę, i zaraz sobie znajdzie nową. Więc jeśli facet jęczy, że chce seksu bez gumki, a głupawa lala bez namysłu przystaje na jego warunki w nadziei na to, że ciąży nie będzie to jest po prostu idiotką.

Gość autorka ma rację, dzieciak
w młodym wieku to żadne szczęście, a te które twierdzą, że się cieszą że wpadły w wieku 16, 17 czy 18 lat chyba boją się przyznać same przed sobą, że to było zdecydowanie za wcześnie 🖐️

Gość Quatra1987
zgadzam sie, dziecko to kula u nogo zabierajaca wolnosc zwlaszcza za mlodu, co one aja powiedziec oczywiscie ze sa szczesliwe i ze dziecko jest super i ze nie zaluja... pewnie same sobie to wmawiaja!!

Gość leuuuuraa
Nie dla kazdego młodość to zapijanie sie na impezie i budzenie co 2 dzień w łżóku innego faceta. Dla niedojrzałej idiotki nawet w wielu 30l dziecko bedzie "kulą u nogi" To nie o wiek chodzi tylko o inteligencje której niektórym brak :D żaenujace prostaczki z marzeniami w stylu: w pt znowu sie zachleje, zrobie 20fotek i wrzuce na FB " :D

Gość Kleopatra w jednym kapciu
Ja sie zgodzę tylko z tym ze tylko idiota zgadza sie na seks bez zabezpieczenia bo zakochana a facet chce

Gość Quatra1987
dlaczego akurat mowisz o imprezowaniu sie i zapijaniu?? ja np nigdy nie pilam alkoholu ale mlodosc wykorzystalam na zwiedzanie swiata, ksztalcenie sie, nauke jezykow etc a jak dlugo sie da tzreba byc dzieckiem i korzystac z wolnosci i zycia!!

samotna matka najczescieh nie jest to puszczajaca sie laska po imprezach i zmieniajaca partnerow , bo takie panny sa przebiegle i nie zajda w ciaze ... samotne matki w tym ja to czesto kobiety zakochane , ktorym facet obiecuje gruszki na wierzbie , a potem okazuje sie dupkiem ..ja ze swoim eks rozstalam sie jak syn mial 2 tygodnie

Gość łąki pola lasy
16:38 [zgłoś do usunięcia] amandaa155 "samotne matki w tym ja to czesto kobiety zakochane , ktorym facet obiecuje gruszki na wierzbie , a potem okazuje sie dupkiem .." ­ czyli naiwna idiotka. nie dziw się, że faceci cię wykorzystują, jak widzą, że łykasz wszystko jak młody pelikan. i to nie wina faceta, tylko twoja, że dałaś się tak łatwo podejść, przecież on cię nie gwałcił.

nie bede sie wdawac w glupia dyskusje bylam z nim 2 lata zanim ciaza , prawie 3 , bo wliczam okres ciazy...nooo ale okazal sie dupkiem w ciazy zaczelo sie psuc a po porodzie juz meksyk ....i kopnelam go w dupe zeby spadal bo zobaczylam ze sie nie nadaje na faceta

Gość kfflkgffgfg
Głupie jestescie jak ćwierćmózgi. Co ma do tego wiek, tyle jest facetów którzy zostawiają 30-35-40-45-50-55 latki. Nie mamy na to wpływu, a naiwność ma tu chuj do tego. Mma kolezanke która była 8l z chłopakiem, rok po slubie bedąc w ciązy dowiedziała się że od dobrych 2l on ja zdradza - została sama z dzieckiem w wieku 26lat- i co naiwna idiotka? pffff troche pomyślcie zamiast takie buractwa napiszecie!

i tak obuecywal gruszki na wqierzbie wieczneszczescie ale zaczal mnie tym irytowac i przestalam byc zaslepiona i zaczelam wymagac od niego...teraz on lata jak kot z pexherzem za mna a ja nie chce go a tylko alimenty na dziecko ..za duzo sie wycierpialam przez niego

Gość łąki pola lasy
amanda, dwa lata to jest nic, poza tym to się da zauważyć gdy facet jest niedojrzały i nie jest gotowy na dziecko, a przez takie jak ty ciągle słyszę tego typu paplaninę 'bo on się zmienił po ślubie/ciąży/narodzinach', tak naprawdę to on był cały czas taki sam, to wyście go wyidealizowały.

Gość racja łaki
😴

Gość amanda ma rację!
ile jest kobiet co facet sam wkręca im ze chce dziecko a jak sie dziecko pojawi to ma je gdzieś i woli imprezki z kumplami !! Ktoś pisał o zabezpieczaniu - tez prawda jak sie nie chce dziec to się głową myśli a nie dupa i oprócz tabletek jest spirala, implant, zastrzyk,plaster i prezerwatywa- do wyboru do koloru wiec tłumaczenie "ze antykoncepcja nie dla mnie" (jak to małolaty mówią) nie ma prawa bytu! takiej to tylko dziecko zrobić i w dupę kopnąć moze nauczy to ją rozumu A po slubie facet się zmienia a i owszem ale na gorsze!

Gość haha dobre
kretynki pewnie myślą że każda która podziela zdanie autorki to albo jest bezpłodna albo zazdrości im tych bękartów :D ja uważam, że na wszystko jest czas, a gdy dziecko rodzi dziecko to chyba jednak coś szwankuje, i nie piszcie tu bzdur, że wiek nie ma znaczenia, bo ma i to ogromne. 16latka nie jest jeszcze dojrzała, najczęściej zostaje samotną matką, ciężko jej skończyć szkołę i znaleźć jakąś pracę, a taka 30stka ma już w główce poukładane i coś pewnie osiągnęła

Gość barnej
Zdecydowanie popieram autorkę. A wmawianie ludziom, że dziecko to największy skarb jest najwiekszą głupotą. Ale co mają mówić jak już i tak te dzieci mają? Dorabiają sobie ideologię do osranych gaci...

Gość haha dobre
barnej, dokładnie, jedna drugą poklepuje i sobie wmawiają, że to najlepszy czas, bo jak będą miały 30stkę to one już odchowają dzieciaka, a inne dopiero będą wchodzić w rolę matki :D a to tylko takie głupie gadanie, to nie są wyścigi, nie trzeba jak najszybciej zostawać rodzicem, trzeba najpierw się samemu spełnić, bo później zostanie jedynie frustracja i kafeteria gdzie będą pisać, że wcale nie jest im tak źle :D i że świetnie sobie radzą, bo zaocznie skończyły liceum i może zdadzą maturę :)

Gość szeszko
do amanda-a moze to ty stalas sie glupia idiotka dla swojego faceta i dlatego odszedl,bo mial cie dosyc. A zawsze zrzucaja te kretynki na facetow,a facet to tez czlowiek i nie zawsze psychicznie wytrzymuje z psycholkami. A czytajac twoje niektore posty to mam wrazenie,ze wlasnie tak bylo jak napisalam wyzej

Gość dziś na pomarańczowo
hmm, nie zapijam się co drugi dzień, nie ląduję też w łóżkach przygodnie poznanych panów, a też uważam, że dziecko to kula u nogi, w każdym wieku, przy czym za młodu najbardziej. moja siostra zaszła w ciążę (planowaną) jako niespełna 20latka, szczęśliwa cała, że będzie młodą mamusią, wszystko będzie cacy, pięknie. a jak facet okazał się zwykłym pajacem i go sama z domu wywalić musiała, bo życia z nim nie było, to sama nie raz przyznała, że bez dziecka byłoby jej łatwiej. a tak wyjść nie może, bo nie ma z kim dziecka zostawić, na studia dzienne chciała iść, to przedszkola drogie i jej stać nie było, a jak się w końcu zaparła i mimo wszystko na te studia poszła, to były problemy z chodzeniem na zajęcia, bo dzieciak już sam do szkoły chodził i trzeba było go odbierać, więc studia na tym cierpiały, pojechać gdzieś dalej ciężko, bo wiadomo, małe dziecko jest wymagające, o związkach już nie wspominam nawet, jak jęczała, że samotnej matce ciężko znaleźć faceta. a tak miało być pięknie. głupota, głupota i jeszcze raz głupota. i wcale niekoniecznie związana z seksem bez zabezpieczenia. każdy wiek ma swoje prawa, a jak się młode laski chcą bawić w dorosłość, bo tak już wszystko wiedzą i wszystko umieją, to później niech nie płaczą, że mają ciężkie życie. bo życie i bez dziecka na głowie jest dość trudne, ale o tym wiedzą dorośli.

Gość daga 24
dokładnie, teraz życie takie drogie, ciężko człowiekowi na coś odłożyć, jak zaczęłam życie na własny rachunek to aż się zgarbiłam, ciężko było, ale teraz już lepiej gospodaruję oszczędnościami, jakbym jeszcze miała bachora to bym sobie nie poradziła, bo alimenty to marne 200 - 300 zł, a bądźmy szczerzy, co to teraz jest? dlatego ja bym wolała usunąć niż rodzić, moja koleżanka miesiąc temu wpadła i również zdecydowała się na aborcję, samotna matka ma przesrane.

Gość samotna matka nie ma nic
do zaoferowania facetowi oprócz tego, że wszędzie ciąga ze sobą bachora i nie ma na nic czasu, a wymaga pieniędzy na wyprawkę dla swojego bękarta - gra nie warta świeczki, to dobre dla jeleni 🖐️

Eh, troche zycia jednak nie znacie. Nie dopuszczecie mozliwosci, ze samotna matka jest osoba w pelni samodzielna, potrafiaca zarobic na siebie, dziecko i jeszcze byc zadowolona z zycia stakcyjna dla mezczyzn kobieta. Takie naprawde sa na tym swiecie :-)