Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Serdpdpdpdp

Co myślicie o facecie który chciał zniszczyc obraz w Częstochowie?

Polecane posty

Kościół pozmienial wszystko co było możliwe na swoją modle Biblia została zmieniona

" Na podstawie czego wobec tego modlimy się do Niej, aby wstawiła się za nas do Boga?" xxx Ano na podstawie dogmatów, kochanie :)

Gość po wielu waszych wypowiedziach
Kosciol powoluje sie na swloja JCH ktory powiedzial Piotrze oto matka twoja matko o to syn twoj wiadomo ze sw piotr byl nastepca Jch ale ok kto jak uwaza kto obraza MB ten obraza BOga ktorym jest Jch a co byscie maluczkim uczynil to i mnie uczynicie

"""ze albo jestescie wyborcami SLD PALIKOTA ludzi wypranymi mózgami swiadkami jehowy ktorzy nawet ojcze nasz nie znaja ????? ­­­ Niech zgadne?!!A ty jestes z PiS? czy z Mlodziezy Wszechpolskiej ??

Gość padre..
co tu dyskutować , ja wy małoletnie od palikmiota , jak zwykle :O

W Biblii jest wyraźnie napisane zeby nie jeść wieprzowiny. Jest rownież napisane ze podczas modlitwy kobiety powinny nakrywac swoje głowy Dlaczego te nakazy nie są respektowane?

"po wielu waszych wypowiedziach" xxx Taaa :) Bo tak jest napisane w Biblii. A wiesz, kto skonstruował Biblię, by właśnie tak brzmiała? A morderca, zboczeniec, krwiopijca i krzywoprzysięzca cesarz Konstantyn Wielki, uznawany za twórcę KK. Oczywiście skonstruował ją wraz z kapłanami i innym fałszywym pomiotem. Pomieszali tradycje pogańskie ze świeżymi tradycjami chrześcijańskimi (choćby dzień narodzin Chrystusa z dniem narodzin Mitry). KK bazuje na kłamstwach i fałszowaniu prawdy.

"ktorzy nawet ojcze nasz nie znaja" Faeder ure, thuthe eart in heofonum Si thin nama gehalgod, tobecume thin rice, Gewurthe thin will Urum gaedehwamlican hlaf syle us to daeg And forgyf us ure gyltas, swa swa we forgyfath uru gyltendum And ne gaeled Thu us on costnunge, ac alys us of yfele Sothlice:)

"W Biblii jest wyraźnie napisane zeby nie jeść wieprzowiny" xxx A wiesz dlaczego? A dlatego, ze świnki hodowali sąsiedzi Izraelitów a których to sąsiadów Izraelici jakoś nie lubili. Zakaz spożywania wieprzków dotyczył ST a w nowym nie pamiętam, zeby coś o świnkach mówili złego. Prócz wrzucenia weń złych duchów. xxx "Wszystko, co z zewnątrz wchodzi do człowieka, nie może go splamić, gdyż nie wchodzi do jego serca, ale do żołądka i wydalane jest na zewnątrz" (Ewangelia według św. Marka, rozdział 7, wersety 18-19)." xxx Czy nie znaczy to, ze Jezus uznał KAŻDY rodzaj pokarmu za czysty?

Gość a gdzie w Biblii
Ano na podstawie dogmatów, kochanie xxxxxx Z tego wynika, że kult Maryjny ustanowiony został przez człowieka, a nie przez Boga.

"ktorzy nawet ojcze nasz nie znaja" xxx Znać - pewnie znają, ale czy rozumieją? I wiedzą, co klepią? Bezmyślne "...narodził się z Maryi Panny...". Z tego, co pamiętam, matka Jezusa była mężatką a nie panną.

Do toksycznejkobiety no nie bardzo sie myslisz nie jestem z Pisu Ani z mlodzierzy czy tam mlodziezy jak kto pisze tak pisze z m Pieknego Romana G lub jak kto zwal tak zwal Ogiera ROmana vel czlowieka ktory obraca sie dzis u Bull komora jestem czlowiekiem swieckim :) to po 1 po 2 nauka nie przeszkadza mi wierzyc w Boga po 3 nauka ani wiara w Boga nie przeszkadza mi patzec racjonalnie poznawac historie dzieki temu ze ja znam widze w was prawdziwych warcholow 21 wieku :D Typu Pana Brzezinskiego Komorowskiego i innych tam hmm okolarnikow ktorzy maja mniemanie o samych sobie jako inteligetnych np pan taki Michnik wenderlich oh co za niespodzianka Pan z SLD chowal sie w kosciele przed palami zomo a dzis na kosciol i wiare pluje no coz kazdy jak widac moze miec jakies skrzywienia badz rozdwojenia jazni :D jak juz powtórzylem wiara religia w polsce to nie jest dodatek lecz fundament ktory przez wieki kreowal polska kulture ŁAcinska POdkrelam Łacinska jesli ktos tego nie wie to co to jest to zapraszam do lektury na ten temat

Gość padre..
a więc Damascenka nam wytłumaczy cud fatimski , skoro tak wszystko ma poukładane ..słuchamy tym razem wytłumaczenia ( nabluzgać i oskarżyć to żaden problem )

"Z tego wynika, że kult Maryjny ustanowiony został przez człowieka, a nie przez Boga." xxx Każdy kult ustanawia człowiek a nie Bóg/bogowie. Bogu nie jest potrzebne bezmyślne stado owiec. Lepiej mieć mało ale wartościowych niż mnóstwo, ale głupich. Ale! Ci głupi pracują na "elytę" a wartościowi myszą się ukrywać.

"Ale to Panu upodobało się utrapić go cierpieniem. Gdy złoży swoje życie w ofierze, ujrzy potomstwo, będzie żył długo i przez niego wola Pana się spełni. Za mękę swojej duszy ujrzy światło i jego poznaniem się nasyci. Sprawiedliwy mój sługa wielu usprawiedliwi i sam ich winy poniesie." Izajasza 53:10-11 Jak zatem Jezus może być Bogiem, skoro Bóg nazywa Go swoim sługą . . . ?

Wbrew pozorom chrześcijaństwo jest bardzo podobne do Islamu

Gość każdy potzrebuje
a wy co sektę zakładacie czy nabór prowadzicie ? jaką objawioną przez własnego proroka prawde zamierzacie na 100 stronie ujawnić?

musiecie sie zastanowic komu sluzycie i komu sie przyslugujecie piszac te wypowiedzi i jakie uczynki czynicie wielu z was czyta biblie zapewne wielu z was nie uznaje koscila a mimo to wierzy ok wasza wola :) ale pamietacjie kilka slow 1 owczarnia jeden pastrzez przyjde powtórnie i bede was sadzil zywych i umarlych matko oto syn twoj synu oto matka twoja i jeszcze jedno bardzo wazne slowa NT nie anuluje w zadnym przypadku ST to jest calosc Wiara w Boga nie jest wiara kompromisu !!! chyba nie myslice ze JCh kazal nam po to przyjmowac policzki zeby potem z wami piwo pic przeciez taki policzek to pretekst zeby wam przypierdolic a jesli ktos jest tu kto nie wierzy ze Bog potrafi przypierdolic to odsyslam do starego testamentu

Gość padre..
kult Maryjny - oczywiście że przez człowieka i częściowo przez biskupów i synody na podstwie cudów , które dokonywały się w miiejscach i przy obrazch marii ...powstawało to stopniowo wraz z przekazami wiernych o niewytłumacalnych 'sprawach ' związanych z figurkami i obrazami Marii z dzieciątkiem

" a więc Damascenka nam wytłumaczy cud fatimski , skoro tak wszystko ma poukładane ..słuchamy tym razem wytłumaczenia ( nabluzgać i oskarżyć to żaden problem )" xxx Po pierwsze: gdzie bluzgałam? Proszę o cytat wraz z godziną. Po drugie: dlaczego mam tobie (WAM?? - cierpisz na pomnożenie jaźni?) coś wyjaśniać? Nie czuję się w obowiązku :) Po trzecie: takich cudów fatimskich każdy może doświadczyć, kiedy za długo wpatruje się w słoneczko :) xxx Synuś, ja nie neguję cudów. Ja neguję zakłamanie KK. A Bóg wraz z orszakiem raczej nie stacjonuje w pobielanych grobach naszych purpuratów.

chrzescijanstwo to nie islam po 1 dlatego ze w naszej religi nie ma przymusów :D

"Wbrew pozorom chrześcijaństwo jest bardzo podobne do Islamu" xxx Chrześcijaństwo wywodzi się z judaizmu. Judaizm od Abrahama, Izaaka i Jakuba. Ale! Abraham, prócz prawowitego syna, Izaaka, miał jeszcze syna z niewolnicą Hagar - Izmaela. Izmael jest protoplastą islamistów.

"po 1 dlatego ze w naszej religi nie ma przymusów " xxx TERAZ nie ma. Ale poczytaj sobie, co robili chrześcijańscy władcy (w tym biskupi, papieże), co wyprawiali z innowiercami. Co robiła Maria I Tudor? Na co wpadł papież Urban II? Inkwizycja. Joannici. Krzyżacy. Hm?

" w naszej religii nie ma przymusu" - dokładnie nie ma, każdy robi jak mu wygodnie i nazywa sie chrześcijaninem.

"" w naszej religii nie ma przymusu" - dokładnie nie ma, każdy robi jak mu wygodnie i nazywa sie chrześcijaninem." xxx NAPRAWDĘ? :D:D:D

Gość padre..
hehe to nam wytłumaczyła :D 80 tys. ludzi czekało na zapowiadany cud przy deszczowej pogodzie , gdy nagle pojawiło się słońce , które zaczęło tańczyć na niebie a pani Damascenka wytłumaczyła , że to od 'zbyt długiego patrzenia w słońce ' poczułem się jak dawniej , w podstawówce w komunie , gdy na pewne ciekawsze pytania - podobnie odpowiadano :D ja rozumiem - ateizm czy coś podobnego ...ale w takiej formie ?

HAGAr niewolnica a czlowiek zniewolony nie wejdzie do krolestwa niebieskiego :) chrzescijanstwo Łacina to religia ludzi wolnych mimo ucisków :D ISLAMU HINDUIZMU Kultury Biznatyjskiej MArksizmu i innych odmian religi takze katolickiej typu józefinizmu austryiackiej Bizantyjskiej typu Niemcy gdzie ludzi okaleczano i nawracona ogniem przemoca a w polsce prosze Litwa nawrócona Pokojem POlska to jedyny kraj prawdziwy uczen nauk JCH

"a pani Damascenka wytłumaczyła , że to od 'zbyt długiego patrzenia w słońce ' " xxx Synuś :) Nie pani Damascenka a Profesor Auguste Meessen z Instytutu Fizyki Katolickiego Uniwersytetu w Lowanium. Wątpię, by to nazwisko ci coś mówiło :) Poza tym cielok wszystko weźmie za cud. Dla niektórych płonący ogień był cudem. Dla innych kometa z warkoczem jest cudem. A jeszcze dla innych latające słoneczko :) Psychoza łatwo się udziela. Słonko, ja wiem, ze nie kumasz, ale wiesz... Idź się lepiej pomodlić, bo 21 grudnia jest koniec świata ;)

oczywiscie POlska sie z tego szczyci ze musi to na ruski a w polsce kto i jak chce :) chyba nie myslisz ze w 1 rp zylo tyle roznych nacji zydow gruzinów rusinów itp itd dlatego ze to byl wielki kraj typu ameryki nie dlatego tylko dlatego ze byla wolnosc szlachecka wywodzaca sie z Laciny przykro mi ze ze tak piszesz widocznie to prawda ze matura to bzdura bo wychodzisz na totalnego imbecyla