Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Serdpdpdpdp

Co myślicie o facecie który chciał zniszczyc obraz w Częstochowie?

Polecane posty

Gość ARS78
BTW myślę, że to kolejny temat zastępczy. By odwrócić uwagę społeczeństwa od prawdziwych problemów np. http://tiny.pl/hksz2. Bozi raczej nic nie groziło, bo jest za szybą pancerną i atakujący raczej o tym wiedział.

"księża, w odróżnieniu od komuchów, nikogo do niczego nie zmuszają." xxx Nie zmuszają... :D Zwłaszcza do lekcji religii w szkołach :) Do opłat za sakramenty pod groźbą ich nie udzielenia :D Oferma, ty chyba sam koloratkę nosisz :D

P.S.Nie ma to jak wiedzieć lepiej czy wierzę czy nie ;).Macie magiczną kulę i czarnego kota?To,że mam takie zdanie a nie inne nie znaczy,że nie wierzę ale też,że wierzę.Nie wiecie tego ale już sypiecie "komplementami " w imię "milości Bożej"..

Gość fgdfgdfgd
Jakos w innych krajach mozna sprawe załatwc w cywilzowany sposob. Deklarujesz jaką wiarę wyznajesz i na tej podstawie odprowadzany jest podatek do konkretnej organizacji wyznaniowej. Wprowadzic cos takiego w polsce to nagle procent katolikow spadłby z 97 do 7%. tak oferma, ja tez jestem zdania ze wiara to prywatny interes człowieka i mam w dupie kto ile daje na koscioł pod warunkiem ze koscioł przestanie wpierdalac łape do budzetu panstwa i pieniedzy wszystkch podatnikow bez wzgledu na to czy w co wierzą

Erba, to o mnie, ta "antyklerykalna cipa"? Jeśli tak, to dzięki za komplement. Wolę być antyklerykalną cipą niż bezmyślnym, katolickim chujem.

oczywiście że nie, komunistyczna agitatorko. lekcje religii są dobrowolne podobnie jak i sakramenty. możesz się nigdy w życiu w kościele nie pojawić, nie dać na niego ani złotówki i nic ci za to nie grozi. natomiast ja nie mogę nie dawać pieniędzy na "bezpłatne szkoły", służbę zdrowia czy stadion narodowy.

fgdfgdfgd KK wyciąga łapę nie tylko do naszych pieniędzy, ale i chce położyć na na naszym życiu. A od mojego życia WARA! Za dobrze znam kler, by wierzyć w ich bajki.

"ile daje na koscioł pod warunkiem ze koscioł przestanie wpie**alac łape do budzetu panstwa i pieniedzy wszystkch podatnikow bez wzgledu na to czy w co wierzą" 123 kościół rzeczywiście dostaje jakieś grosze z budżetu państwa i jest to niewłaściwe. ale to są grosze w porównaniu z tym co idzie na pomysły socjalistów takie jak wcześniej wspomniana przeze mnie "bezpłatna" oświata czy służba zdrowia albo "gwarantowana" przez państwo emerytura.

"Nie ma to jak wiedzieć lepiej czy wierzę czy nie" 123 to akurat ty i tobie podobni zawsze zakładają że ja to na pewno jestem "katolem" bo nie podoba mi się komunistyczna nagonka na kościół. a ja po prostu złodziei nie lubię. ci którym pachnie kościelne złoto i mają dla niego "lepsze" przeznaczenie są takimi samymi złodziejami jak ci co wyciągają ludziom portfele w pociągach.

Pewnie,ja tam się nie przejmuję :) Akurat ja księży znam bardzo dobrze i to,na ile ich kiedyś poznałam-wystarczy mi,żeby trzymać ich od siebie z daleka ;).Dlaczego ofermo nazywasz mnie złodziejką?Bo?Nikomu i niczego w życiu nie ukradłam w przeciwieństwie do "czarnych".Poza tym KK do niczego nie zmusza?Dobre sobie-planują maturę z religii i wszyscy włażą im w tyłki bo boją się zadrzeć z nimi...

Gość oiu
hmm kolor skory mu sie nie spodobal nie podpasowal bo Jezus bialy a Matka czarna a powanie ztego afere polityczna robic to wstyd

Gość hoookyu
w zakłamanego ks mógł rzucić a nie MB

nazywam cię złodziejką dlatego że masz ochotę sięgać po cudze pieniądze. to nie jest twoja sprawa na co ktoś wydaje pieniądze będące jego własnością. a tobie, tak jak i innym komuchom, po prostu pachnie kościelna kasa. a jeżeli cię kościół do czegoś zmusza to proszę o napisanie do czego niby. bo inaczej to jest tylko puste oszczerstwo. ja jestem niewierzący, do kościoła nie chodzę i nikt mnie nigdy do tego nie zmuszał poza rodzicami. natomiast np istnieje coś takiego jak "obowiazek szkolny", czyli państwo które zmusza rodziców aby oddawali dzieci pod państwową indoktrynację. i jakoś nie widzę żeby to ci przeszkadzało.

Gość fdbgsf
zwrocenie uwagi i nic wiecej . ... gogo obchodzi jakas poolorowana szmatka ... sf

Gość facet fanatyk religijny, ktory
w Biblii wyczytal,ze nie nalezy oddawac czcici obrazom. A idiota nie pomyslal o bezcennej wartosci historycznej obrazu ( poczytajcie historie - fanatstyczna). Ograniczony prymityw, jak wieszosc fanatykpw.

Gość padre..
co tu dyskutować z nawiedzonymi , albo postkomuszymi agitatorami , niemającymoi pojącia o liczbach , rzędach liczb , faktach chazarstwo albo ogłupiałe chłopstwo nie przyjmuje falów do wiadomości ... i to jest właśnie wspoółczesna polska - ogłupiała i nie przyjmujaca do wiadomości najprostszych danych i faktów sterowana , chazarsko-chłopska antypolska i antykościelna ...odziana czasami w białoczerwone barwy , gdy udaje się do jakiegoś programu . albo coś tam na płace katechetów rząd wydał 350 mln zł , a na 10 km obwodnicy judeowarsiawki - 2 mld. zł - gdzie tu proporcje - i w czym ?

no i jak widzę zabrakło ci argumentów, zostały tylko głupie uśmieszki. a jeszcze na poprzedniej stronie nie tylko pisałaś że masz lepsze zastosowanie dla pieniędzy które nie są twoją własnością: "yle ludzi umiera bo nie mają za co się leczyć i za co żyć ale najważniejsze są obrazki i kapiące od kosztowności kościółki." 123 ale wprost kwestionowałaś prawo własności kościoła do tych pieniędzy: "A księża ze swoich budują?" 123 a co do tego: "Tak tak Ofermo-mam zamiar okraść wszystkie kościoły" to w ogóle nie jest śmieszne. komuchy już wielokrotnie w historii udowodniły że po cudzą własność sięgają bardzo chętnie i bez skrupułów.

"na płace katechetów rząd wydał 350 mln zł , a na 10 km obwodnicy judeowarsiawki - 2 mld. zł - gdzie tu proporcje - i w czym ?" 123 obwodnica to przynajmniej czemuś służy choć 10 albo i 100 krotnie przepłacona. ale to: "Utrzymanie króla Haralda V wraz z rodziną i całą świtą jest tańsze niż utrzymanie prezydenta Polski razem z kancelarią. Jak wyliczył prof. Herman Mattijs z Wolnego Uniwersytetu w Brukseli, norwescy podatnicy wydają na utrzymanie monarchii ok. 110 milionów złotych - dla porównania w tym roku budżet kancelarii Bronisława Komorowskiego wynosi 180 milionów" http://wpolityce.pl/wydarzenia/28565-utrzymanie-prezydenta-komorowskiego-jest-o-70-mln-zl-drozsze-niz-utrzymanie-krola-norwegii-ze-swita-co-na-to-krytycy-bizantyjskiego-dworu-sp-l-kaczynskiego jak widać z powyższego samo utrzymanie wąsatego prezydenta i jego tłustej małżonki z ich świtą kosztowała nas połowę tego co stanowiły wydatki na utrzymanie księży katechetów.

Gość pro offerma
offerma jest jedynym inteligentnym czlowiekiem na tym forum, marnujesz sie tu chlopie.

Gość nie marnuje się
świnie słońca nie zobaczą, ale przynajmniej dowiedza się, że ich miejsce jest w chlewie.

" 21:22 [zgłoś do usunięcia]padre.. jacy fałszywi mesjasze czyniący cuda ...lonkretniej ptosza ? czzyżby w fatimie te dzici i te zjawiska , to był skutek ' fałszywych mesjaszy '" Tak, bo tak będzie z prawdziwym przyjściem Jezusa: "Oto wam przepowiedziałem. jeśli więc wam powiedzą: Oto jest na pustyni, nie chodźcie tam! Oto wewnątrz domu, nie wierzcie! Albowiem jak błyskawica zabłyśnie na wschodzie, a świeci aż na zachodzie, tak będzie z przyjściem Syna Człowieczego. Gdzie jest padlina, tam się i sępy zgromadzą. Zaraz też po ucisku owych dni słońce się zaćmi i księżyc nie da swego blasku; gwiazdy zaczną padać z nieba i moce niebios zostaną wstrząśnięte. Wówczas ukaże się na niebie znak Syna Człowieczego, i wtedy będą narzekać wszystkie narody ziemi; i ujrzą Syna Człowieczego, przychodzącego na obłokach niebieskich z wielką mocą i chwałą. Pośle On swoich aniołów z trąbą o głosie potężnym, i zgromadzą Jego wybranych z czterech stron świata, od jednego krańca nieba aż do drugiego. " Mateusza 24:25-31

Nie wiem, czego on chciał. Może jest psychiczny, może chciał zaistnieć. Wiem jedno. Modlenie się do obrazków w świetle Pisma jest grzechem . . . Dla tego, że Jedyny Bóg(YHVH), jako najwyższa istota, jako jedyny zasługuje na bezpośrednią cześć. A ludzie którzy tworzą tego typu przedmioty kultu, tak naprawdę próbują zmarginalizować Jego rolę. I zafałszować Jego Istotę. Bo co można powiedzieć o kimś, kto mówi "że Bóg ma zbyt wiele rzeczy na głowie"? Zadajmy sobie pytanie: Czy ktoś taki może chce zafałszować fakt, że Bóg jest nieskończonym dobrem, a Jego możliwości nie mają żadnych ograniczeń. Próbuje nam wmówić, że Bóg jest słabszy niż jest naprawdę? Czy ktoś taki nie dopuszcza się bluźnierstwa? Odpowiedzcie sobie na te pytania . . .

Gość podziwiam go i mam nadzieje
ze w przyszlosci bedzie wiecej takich ludzi a kult KK w koncu upadnie jezeli nie na swiecie to chociaz w polsce

Gość 3 x tak
to już niedługo. Zastąpi go kult fejsbuka, markowych ubrań i seksu bez zobowiązań.

O tak. Nadejdzie nowy, święty kult: " A Pan będzie królem nad całą ziemią. Wówczas Pan (YHVH)będzie jeden i jedno będzie Jego imię. Cały kraj zmieni się w równinę, od Geba aż po Rimmon na południe od Jerozolimy. Ona jednak będzie wzniesiona i zamieszkana na swoim miejscu: od Bramy Beniamina aż do miejsca dawnej bramy, do Bramy Narożnej, od wieży Chananela aż do tłoczni królewskich.Będą w niej mieszkali, a klątwa już jej nie dosięgnie. Jerozolima żyć będzie bezpiecznie. A taką klęską porazi Pan(YHVH) wszystkie narody, które ruszyły do walki z Jerozolimą: rozpadnie się ich ciało, chociaż jeszcze trzymać się będą na nogach; oczy zaćmią się w oczodołach, a język zeschnie w ustach." Zachariasza 14:9-12

Gość jasne jasne
Kościół nie takie rzeczy przetrwał.