Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwuhiwherwt

chory króliczek, jak mu pomóc?

Polecane posty

Gość iwuhiwherwt

Mój królik miniaturka ma bardzo wzdęty brzuszek. Dałam jej już jedną kapsułkę espumisanu, pomasowałam jej ten brzuch, pozniej nawet nie uwierzycie, ale gdy leżała podsunęłam jej pod brzuszek heh włączony wibrator, przelezała tak kilka minut, widac jej to pomoglo, ale znow zrobila sie nerwowa. :/ HELP

Gość iwuhiwherwt
TERAZ? O 1 w nocy? Nie ma szans... Potrzebuję pomocy doraźnej. Królik znów leży na wibratorze, no nie moge :D

Gość HGHGHDJJIDJIGG
Odetnij łeb tasakiem, po co ma się męczyć.

Gość to masuj jej ten brzuszek
a co zjadła?

Gość dbfsldjbsdkbjskdj
co dałaś królikowi do jedzenia?

Gość dbfsldjbsdkbjskdj
jakkolwiek, mam nadzieję, że nie dałaś mokrych warzyw typu sałata czy np. mokra nać pietruszki, mokra marchew. Wszystkie warzywa i owoce dawane królikom powinny być starannie osuszone, inaczej mogą być wzdęcia, a nawet może zwierzaczek dostać skrętu jelit i się przekręcić.

Gość iwuhiwherwt
Królik zjadł listek kapusty pekińskiej. Na kilku stronach wyczytałam, że pekinka nie powoduje wzdęć :/ :/ :/ jedno co dobre, to, że krolik nie jest osowialy. pobiegał sobie trochę teraz.

Gość jdkfksdjskłajfbkfj
Pekińska też powoduje wzdęcia. Najważniejsze, aby nie były mokre. Kapustę dawaj zdecydowanie rzadziej, najlepiej jak będziesz kupowała pęczek pietruszki naciowej. Króliczek będzie wniebowzięty i bez uszczerbku na zdrowiu... oby natka sucha była, świeża, ale nie mokra od wody pamiętaj :)

Gość jdkfksdjskłajfbkfj
Ja mam 16 króliczków miniaturowych i 5 zwyczajnych. Z doświadczenia wiem, że każda kapusta może powodować wzdęcia, dawaj kapustę rzadko i po pół listka, natka piertuchy jest wyśmienita i uwielbiana przez króliki i stosunkowo niedroga :)

Gość iwuhiwherwt
Myślisz, że nic mu nie będzie? Strasznie się o niego boję, właściwie o nią bo to samiczka. Królik jest już dość stary i jego menu składa się raczej z siana i niewielkiej ilości granulatu. Dziś jest bardzo nerwowy :/

Gość iwuhiwherwt
16 miniaturowych? Niesamowite! A masz gdzieś zdjęcia tej gromadki? A te zwykłe króliki to trzymane są jako domownicy czy na świąteczny pasztet? ;)

Gość jdkfksdjskłajfbkfj
Zaczęłam od parki miniaturek i parki zwyczajnych. Było to tak, że przygarnęłam, bo ludzie chcieli się pozbyć. Tak też zaczęły mi się rozmnażać aż musiałam zacząć oddzielać samców od samiczek, haha :D A teraz je hoduje dla przyjemności i jak ktoś chce to sprzedaje, albo wynajmuję na rozród. Zdjęcia oczywiście że mam. Zapiszę sobie temat w ulubionych i jutro wrzucę tak pomiędzy 10 a 11 w dzień :) Są na prawdę zarąbiste i nie do jedzenia, haha :D

Gość jdkfksdjskłajfbkfj
>>iwuhiwherwt, dawaj dla królika więcej świeżej zieleniny, zwłaszcza w "podeszłym wieku" :) Zielenina, czyli kupuj natkę pietruszki. Dawaj mu minimum 2 razy w tygodniu. Ja moim urwisom daję prawie codziennie :)

Gość ten temat mnie
totalnie rozwalił :D Hahahahaha, motyw z wibratorem :D:D:D Prawie z krzesła spadłam jak to czytałam ze śmiechu ;) :D

Gość ten temat mnie
P.S. Tylko już go nie używaj ;P

Gość qwertymnbvcx
najs :)

Gość IZAAK SOLTZMAN
przykryj go poduszką i usiadź na niej

Gość czarny desso
uspij skurwysyna

Gość qwertymnbvcx
Hahaha, już się zlecieli hejterzy :D

Gość jjsca
po co ci aż 16 królików?

Gość jjsca
nie było pytania:classic_cool:

Gość jjsca
te króliki wyglądają na smutne, chyba mają za małe klatki:classic_cool:

Mają duże klatki i poza tym mają wybieg. Wypuszczam je z klatek przynajmniej raz dziennie i kicają sobie większość dnia. Zdjęcia te robiłam późnym wieczorem tuż po włożeniu łobuzów do klatek. Mają to do siebie, że jak się wyhasają, to potem kładą się "odłogiem" :D

Ten rudy na ostatnim zdjęciu to Mafins, dziadziuś :) Ma 8 lat. Na tym zdjęciu był w kwarantannie, bo wira złapał biedak. Czuje się już dobrze i kica, ale na tym zdjęciu był osowiały. Pewnie niedługo zakończy żywot, chociaż jak króliki są prawidłowo odżywiane, spożywają dużo świeżej zieleni (latem trawa, zimą kupna natka pietruszki) i są puszczane na wybieg mogą dożyć nawet dychy. Mam nadzieję, że i Mafins poszczyci się w zdrowiu sędziwym wiekiem :)

A ten na zdjęciu trzecim (trzeci link od góry), ten czarny z rudą łatką na nosie to Korek, pra pra pra wnuk Mafinsa :) Przyznaję, że pokrzyżowałam trochę :P

Gość ten temat mnie
fajne królixy ;) Też miałam swego czasu, ale chyba jednak wolę świnki:P Króliki są zbyt niezależne, nieprzewidywalne w negatywnym sensie i olewające;);P, np. moja królica nawet gdy chrupała podczas pieszczot z rozkoszy (:P) potrafiła mi w tej samej chwili wbić zęby w szyję :/, wampirzyca :O Chociaż nie powiem, królicze fukanie i tupanie nogami to coś, co wprawiało mnie swego czasu w zachwyt :D Pozdro, zdrowia i szczęścia Tobie i króliczej hodowli :)