Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agatamiła5

Jakie zwierząto dla 8-latki ?

Polecane posty

Jak ma sie dobry żwirek to i regularnie wywala nieczystości to przy jednym kocie i raz w miesiącu wystarczy w całości wyczyścic kuwete

Gość Swinkimorskie sa urocze
Jak sa czysciochami skoro wylizuja sobie brudny tylek i potem oblizuja sobie tym brudnym jezorem cale futro a potem lasza sie i ocieraja jeszcze? Przeciez to straszne brudasy. Aha moj tez nie wskakuje na meble... Gdy nie widze..... Uwierz zostawisz kota samego i bedzie latal gdzie zechce koty tak maja ze lubia sie wdrapywac i wskakiwac:O

KOTU NIE WOLNO DAWAĆ MLEKA!! Nie nosze ani benka a ni hiltona. Jeszcze silikon z hiltona nie jest najgorszy, u mnie idzie tylko Cats best, ale ja mam wiecej niz 1 kotka.

Mała czarna kawka 22 Pierwsze słyszę to o świnkach morskich. Bo ja miałam świnkę morską a miałam mniej niż 8 lat. I nie gryzła itp. Brałam ją normalnie na ręce. Była puszczana to sama przychodziła by ją pogłaskać. Za to teraz mamy królika i z nim różnie bywa. Ale co do świnki morskiej własnej to zastrzeżeń nie miałam.

My mamy psa,i świetnie dogaduje się z dzieckiem. Tylko biorąc psa, to brałam go i dla nas i dla dziecka. Ale wiedziałam,że większy obowiązek nad psem spadnie na mnie i wcale mi to nie przeszkadzało bo nie zaprzeczę,ale kocham psy:)

Gość dfsfsf
tak, wiem ze mowi sie, ze nie wolno. ale moja kotka za nic w swiecie nie napije sie wody, probowalam juz z mieszkaniem pol na pol, nawet zaczynalam od tego ze do mleka wlewalam doslownie lyzeczke wody.. i kotka go nie ruszyla. a ze choruje na nerki to musi duzo pic, wiec lepiej jak pije mleko, niz jakby w ogole nie pila. a obie kotki czuja sie ok po mleku.

Gość dfsfsf
teraz dostaje renal. ogolnie kiedys byla na renalu, potem przesz;lismy na barfa, teraz miala gorsze wyniki wiec znowu renal. wczoraj okazalo sie ze ma krysztaly w pecherzu moczowym... no masakra to jest, moja ma dopiero 2 lata, ostatnio codziennie mialysmy kroplowki, teraz musi dostawac po kilka tabletek na raz.. biedna moja :(

Taka młoda? Współćzuje. U mnie to stary kot. Leczenie nerkówców to tragedia, kupe kasy leci..

Gość dfsfsf
urodzila sie z za malymi nerkami. no ja w tym miesiacu wydalam juz prawie 400zl, a jeszcze za tydzien mnie kilka wizyt czeka.. jak nie znajde pracy to bedzie ciezko

Ta, zwierzeta sa fajne póki nie chorują. Jak sie u mnie choroby zaczną to popłakać sie idzie. Koty kotami plus pies alergik

Gość dfsfsf
a najgorsze jest to ze nie mozna tego wyleczyc. nie moge patrzec jak wbijaja jej te igly, oddalabym jej swoja nerke zeby tylko nie musiala przez t oprzechodzic

Ja jestem zwolennikiem posiadania jakiegokolwiek zwierzęcia od najmłodszych lat, bo dziecko uczy się odpowiedzialności i altruizmu, ale trzeba mieć tę świadomość, że nie tylko dziecko, ale także i rodzice będą się zajmowali tym zwierzakiem, więc zadając to pytanie Autorko musisz się zastanowić, jakie zwierzę WY jesteście gotowi przyjąć na swoje barki. My mamy owczarka niemieckiego 2letniego i dziecko w drodze i wiemy, że pies chyba nawet nie dożyje momentu, w którym dziecko będzie się w stanie nim zajmować bardziej konkretnie, czyli innymi słowy - wychodzić z nim na spacer, ale od najmłodszych lat będzie nauczone miłości do innego stworzenia i opiekuńczości. Jako dziecko, właśnie ok. 8letnie miałam chomika, później psa i wydaje mi się, że w jakiś tam sposób uczyniło mnie to dobrym i wrażliwym na krzywdę innych człowiekiem.

Gość iznowu powraca temat
Świnki morskie, króliczki - strasznie śmierdzące w domu gryzonie ale taki np. chomik ma łagodniejszy mocz i tak nie śmierdzi w domu. CHomik to dobre zwierzątko na początek dla dziecka. Moje dostały papugi i zmieniają im pokarm, ja zmieniam wodę i sprzątam po nich... ale nie da się ich np. przytulić.

Królik śmierdzi w domu? No jak ktoś nie dba to może i tak. Ja zmieniam codziennie swojemu więc jako tako nie śmierdzi mi w mieszkaniu.

Mialam dwie swinki morskie .Jedna zyla 9 lat, druga 13 lat Obecnie mamy swinke i Fredke i o dziwo zadna sobie krzywdy nie robi :) Autorko, niejednokrotnie wypowiadalam sie w temacie zwierząt, ze za zwierzaczka glowną odpowiedzialnosc biorą dorosli, awlasne dziecko wdrązało do pomocy przy nim Dziecko dopiero sie uczy pod nadzorem doroslego jak trzeba nalezycie dbać o pupilka i jako rodzic oczekiwac pomocy w obowiązkach przy futrzaku, domniemam ,że tez to jest jasne jak slonce Co do psa ,to jest to kwestia czy czasem nie bylo by tak ,ze pies wiekszosc dnia siedzi sma w domu,i tylko raz-dwa razy dziennie wyjdzie sie z nim na minute,to jest przykre,ale tak ludzie robią, Psina jest jedym z najbardziej pracochlonnych zwierząt potrzebujących uwagi

Najlepiej podjąć decyzję o zwierzaku znając własne dziecko. Na przykładzie moich siostrzeńców- jedno już od małego zajmowało się kotem- i to ni tylko chodzi o danie jedzenia, wyczyszczenie kuwety ale i czesanie (Maine Coon), spacery, jedyna pomoc- przy obcinaniu pazurków, przyjaźń z kotem, po czasie i psem- przetrwała lata. Drugi maluch nudzi się wszystkim, raczej nie podoła obowiązkom przy zwierzaku. Ale pies czy kot to już "wyższa szkoła jazdy", zobowiązanie na kilkanaście lat. Z chomikiem czy świnką nie nawiążesz takiej przyjaźni.

Dlatego do psa trzeba mieć tę świadomość, a nie "kuci kuci, jaki śliczny york, kupię mojej córuni, będziemy go przytulać i robić kucyczki z różowych gumek" ...

Gość iznowu powraca temat
wiewióra, pewnie tego nie czujesz, bo z nim mieszkasz.... Moja koleżanka z pracy ma 2 miniaturki, sprząta im, zawsze czyściutko, a królikami od wejścia czuć... (ona tego nie czuje)

///Świnki morskie, króliczki - strasznie śmierdzące w domu gryzonie/// ­­­ Ojj juz nie demonizuj, bo nie masz racji.Jka wymieniasz regularnie na bierząco im poslanie a nie raz na 2 tyg , dbasz o nie , to w zyciu ci nie bedzie smierdziec Mozna by powiedziec ze dzieci tez są smierdzące jak bedą nie umyte ,bedą chodzic w niewypranych obsikanych ciuchach.To wszystko zalezy od pielegnacji zwierzaczka Moja kolezanka ona jest bardzo przeczulona na jakies brzydkie zapachy,i zawsze jak zychodzi do nas to sie dziwi,ze mając tyle zwierzakow w domu nigdy ani razu nie czuła brzydkiego zapachu...to jest wlasnie efekt stosowania higieny i pielegnacji u siersiuchow.Czy to do psa,czy kota czy innych futrzaków

Dlatego do psa trzeba mieć tę świadomość, a nie "kuci kuci, jaki śliczny york, kupię mojej córuni, będziemy go przytulać i robić kucyczki z różowych gumek" ...

na bieżąco :) * Ja rowniez jestem przeczulona na brzydkie zapachy, i przez moj nos nic by nie zostalo ulgowo potraktowane Trocinki są zmieniane 2-3 razyw tygodniu, świnka co dwa tygodnia jest myta mokra gabką ,zwlaszca jej brzuszek .Nie smierdzi, prosze mi wierzyc :)