Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka_mala9472314

Jak sobie radzicie z przygotowaniami do świąt?

Polecane posty

-Opakowanie sucharów takie w niebieskim opakowaniu, chyba firmy MAMUT - pojemniczek czekolady do smarowanie chleba (400 g) Suchary uderzasz tłuczkiem, aż na proszek (trochę trzeba się namęczyć), następnie łączysz z kremem i na blachę i do lodówki na ok 2 godziny. A następne warstwy wg. własnego pomysłu :) Ja robię tak: - 2 galaretki, rozpuszczam w połowie wody, jaka jest na opakowaniu, gdy zaczyna gęstnieć, ubijamy 2 śnieżki i dodajemy gęstniejącą galaretkę. Wylewamy na spód sucharowy. Następna warstwa to może być sama galaretka. Ale ja robie mus owocowy, czyli ok 0.5 kg owoców (w tym sezonie mrożone), zmiksować i dodać jeszcze jedną (wcześniej przygotowaną galaretkę, również rozpuszczoną w połowie wody, niż na opakowaniu)

Gość alexxisjjja
żur, biała kiełbasa, mazurek, jajka faszerowane,szynka w galarecie, sernik,baba, makowiec

Ja dzieku Bogu nie muszew tym roku nic gotowac :-) Zrobie tylko krokiety z kapusta i grzybami na sywka, bigos wezme od mamy i moze urobie kaczke nadziewana w whisky.

Gość pot
dzieki zza przepis

Ja ostatnie 2 lata jezdze do Rodzicow do Pl ale gdy jestem w domu robie to typowo po polsku. Barszcz z uszkami, grzybowa, uszka z miesem i kap-grzybami,krokiety, kaczke nadziewana, salatke, kutie i sernik.

Gość barylkiia
alexxijjja, a to na pewno jadłopis na nachodzące święta? :P u mnie wszystko jeszcze leży i kwiczy, czasu brak, przygotowań kulinarnych właściwie jeszcze nie zaczęłam. wzięłam się tylko powoli za sprzątanie. nawet nie mam czasu pójść normalnie na zakupy, poza tym przeraża mnie wizja tego co może dziać się w sklepach. mam nadzieję, że chociaż internetowo będzie można normalnie zamówić jedzenie, bo już ostatnio zamawiając w tesco widziałam, że terminy dostaw dość mocno obstawione. dochodzą jeszcze prezenty, część mam, a część totalnie bez koncepcji. może by tak przesunąć te święta? ;)

już uszka? ile tych uszek kleisz???300?? my jedziemy do rodziców na święta więc po prostu pomogę teściowej i mamie w przygotowaniach już w święta ale u nas się tak nie świruje z tymi piernikami i uszkami nie o to chodzi w święta by 2 tygodnie zasuwać :D

już uszka? ile tych uszek kleisz???300?? my jedziemy do rodziców na święta więc po prostu pomogę teściowej i mamie w przygotowaniach już w święta ale u nas się tak nie świruje z tymi piernikami i uszkami nie o to chodzi w święta by 2 tygodnie zasuwać :D

Gość ja mam na to luz
Wigilię szykuje teściowa ja tylko zrobiłam bigos, mrozi się na balkonie teściowa zrobi pasztet, sałatkę jarzynową i schaby w galarecie ciasta kupujemy

Gość nie jestem wredna, ale...
choinka ubrana, pierogi w zamrażalniku, wedlina też, kapusta zrobiona tylko karp trzeba kupić

Gość RawaKola
ja tez jeszcze prezenty musze nakupowac, dobrze ze dzieciaki napisy list na listdomikolaja.pl juz na poczatku grudnia, a ja to tylko tak odkladalam a teraz sie budze ze to przeciez swieta za rogeim a ja z reka w nocniku sie budze :^^