Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niecierpliwam

test ciążowy po 2 tygodniach od stosunku, wiarygodny?

Polecane posty

Gość niecierpliwam

Okres skończył mi się 26 listopada więc do następnego jeszcze trochę zostało ale dzisiaj zrobiłam z czystej ciekawości test i pokazały się 2 kreski, jedna blada, mało widoczna. Czy jest możliwa ciąża? Cykle mam nieregularne więc dokładnie nie wiem kiedy wypadały dni płodne.

Gość zxzx
Skoro 2 kreski to ciąża. Powtórz test za kilka dni -jeśli to ciąża to będzie wyraźniejsza. nieregularne czyli jak długie?

Gość Kklementyna
Zrób test innej firmy, a kiedy pokazała sie 2 kreska? Bo jak dopiero po 10 min to test nieważny

Gość niecierpliwam
Różnie, nieraz są po 28 dni, nieraz 30 lub więcej. W dodatku przed okresem kilka dni mam plamienia, lekarz mówił, że to normalne ponieważ choruje na niedoczynność tarczycy (teraz wyniki mam w normie) Druga kreska pokazała się zaraz po 2 minutach, później zrobiła się bardziej wyrazista. Oczywiście powtórzę test. Wiem, że to trochę za wcześnie ale już chciałabym wiedzieć ;)

Gość zxzx
Regularny cykl to nie takie który ma zawsze tyle samo dni. Do 5 dni uznaje się za regularność.

Gość m65674
ciąża. ja też zrobilam testy po 2 tygodniach:) czułam że jestem w ciąży, bo wiedziałam ze mogło dojsc do zaplodnienia. I taka mialam nadzieje... dziś jestem w 38 tc:)))

Gość Limonka Limona
Jakiej firmy test robiłaś ? Powtórz za kilka dni innej firmy i nie nakręcaj się

Gość niecierpliwam
Z tym, że u mnie nieraz jest to różnica 7-8 dni, dlatego nigdy nie potrafiłam wyliczyć kiedy wychodzą dni płodne a z testów owulacyjnych również nie korzystałam. Cóż, poczekam jeszcze kilka dni i zrobie test :)

Gość hhałdulke
a jak z Twoją wagą? W normie czy masz może nadwagę? To też ma duże znaczenie

Gość m65674
malo prawdopodobne że to wina firmy testu. Dwie kreski, nawet ledwo widoczna to ciąża. Ja musialam patrzeć pod oknem na ta drugą kreske zeby ujrzeć i jak sie okazalo, jestem w ciąży.:)

Gość niecierpliwam
Test robiłam jakiś z apteki, nie pamiętam firmy bo zaraz wyrzuciłam opakowanie a na teście samym nie jest napisane. Nie mam nadwagi, jestem szczupłą osobą.

Gość niecierpliwam
cieszyłabym się gdyby to była ciąża ale nie będę się nakręcać ;) Za kilka dni powtórzę test ;)

Gość m65674
powtórz:) ja się tez bardzo nakeciłam, i robiłam test za testem:P ale kazdy wychodzil tak samo:)

Jak test wyszedł pozytywny to ja myślę, że raczej wiarygodny. Co innego gdyby wyszedł negatywny - mogłoby być jeszcze za wcześnie. To co - gratuluję;)

ja test zrobilam 10 dni po owulacji wi wyszly 2 kreski. fakt ze ja wiedzialam dokladnie kiedy mialam owulacje ale tak czy siak 2 kreski to znaczy ze jestes w ciazy :)

ja zrobiłam dziś w 25 dc - negatyw. mam wszystkie objawy, łacznie z tymi, których nie mogłam wymyśleć...Wczoraj nawet znajoma zapytała czy nie jestem w ciąży, bo wyglądam jakby była (nie umiała wytłumaczyć JAK wyglądam - intuicję podobno ma...) Łezka poleciała...Cykl 27-28 dni, @ za 2-3 dni powinna przyjść.

Gość niecierpliwam
Dziękuję Wam za odpowiedzi ;) Mnie właśnie zdziwiło to, że od 2 tygodni bolą mnie piersi, wiem że na takie objawy jest za wcześnie, zwłaszcza że właśnie zaraz po okresie zaczęliśmy "działać" a okres skończył mi się 26 listopada i tu mnie dziwi ból piersi, bo bolały mnie tylko zaraz przed okresem, po okresie przestawały a tu bolą do tej pory. Być może jest inna przyczyna tego. A beta po ilu dniach od stosunku wykaże ciążę lub jej brak?

Gość zxzx
Powinnaś podać datę rozpoczęcia cyklu a nie date zakończenia okresu. Początek cyklu to przecież początek okresu a nie jego koniec.

Gość niecierpliwam
21 listopada zaczął mi się okres a od 18 listopada miałam właśnie te plamienia które mam odkąd biorę leki na niedoczynność tarczycy...

Gość niecierpliwam
Dziewczyny rano pisałam po zrobieniu testu, ok 13.00 zauważyłam plamienia takie jasno czerwone i trwają do teraz. Czy powinnam się martwić?

Gość niecierpliwam
dodam, że przed samym okresem mam plamienia ale brązowe a teraz do okresu zostało jeszcze trochę i nigdy mi się nie zdarzyło żeby były one tak wcześnie

Gość niecierpliwam
wątpię, że przyjmą mnie teraz :( Poza tym czy to nie jest za wcześnie, zwłaszcza że nie mam pewności czy to ciąża na wizytę u ginekologa?

Gość zau
No to moze to zaburzenia hormonalne a test wyszedł po prostu błędnie?

Gość niecierpliwam
nie wiem, jutro powtórzę test, jak wyjdą znowu 2 kreski to zrobię betę i wtedy będę wiedziała czy iść do lekarza. Ile się czeka na wyniki bety z krwi?

Gość zau
zależy od lab. -nieraz tego samego dnia a w innym lab. na drugi dzień albo kilka dni.

Gość niecierpliwam
ok dziekuję za odpowiedzi. Jutro rano jednak pojadę zrobić badania.