Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość otyła..

tycie

Polecane posty

Gość co za prosiak
I jeszcze wykończysz psa, psy nie trawią czekolady, jest dla nich trująca:( Miss inteligancji to ty też nie jesteś:(

Gość tak naprawdę tylko ja ją widzi
tylko tego dziecka tak nie spaś jak siebie...

Gość otyła..
znam kobiety ktore i po 30 przytyly w ciazy, oczekiwałam tu wskazówek hmmm np co najlepiej jeść na obiad itd... bo to co piszą w internecie jest o dużo za dużo jak dla mnie... a tutaj jak do tej pory uslyszalam-unikaj czekolady... liczyłam na mądrzejsze a raczej bardziej rozległe rady najlepiej od kobiet ktore sie z tym uporały, np jakie ćwiczenia wykonywać które sa zalecane w 7 miesiacu ciazy itp...

Gość otyła..
tak naprawde tylko ja ją widzi... że niby mnie? buehehe :D ciekawe to czekam na moje dane skoro mnie widziałaś :)

Wazysz bardzo duzo, z reszta przed ciaza tez. Przez cala ciaze powinno sie przytyc max. 14kg. A jednak wiekszosc kobiet je ZA dwoje, a nie DLA dwojga. I stad to 20 czy 30kg. A potem rozstepy, faldy tluszczu i rozwody.

Jak to co masz jesc? Zdrowo. Na sniadanie np owsianke z owocami, orzechami, otrebami. Na lunch salate (np z pomidorem, kurczakiem, ogorkiem i jakims sosem). Na obiad kurczaka z makaronem/chlebem/ryzem lub rybe. Co to za problem? Mozesz jesc co chcesz, ale ma byc ZDROWO i Z UMIAREM. A nie codziennie pol tabliczki czekolady, 2l wody smakowej, kanapki z czekolada. Ciekawa jestem co ty jeszcze pochlaniasz przez caly dzien....

tak, tylko te kobiety miały może np wagę wyjściową 50 kg. Widzisz różnocę? Co najlepiej jeść? najlepiej liczyć kalorie i nie jeść więcej niż powinnaś. Proste? proste. A już na pewno nie żreć czekolady (i nie dawać jej psu!!!!) i nie pić gazowanych słodzonych napoi. I mierzyć sobie regularnie cukier, bo przy takiej wadze dziwne by nie było, jakyś nie rozwinęła cukrzycy:(

Gość Do minia-guziczek
rozwody?! bo kobieta przytyła za dużo w ciąży? jesli to powód dla faceta to rzeczywiście niech taki patafian spada na drzewo, bo nie dorósł do roli ani męża ani ojca:O

Jak każdy grubas nie przyzna się przecież do tego co naprawdę wpieprza jeszcze oprócz tej czekolady. Wiadomo - tyje z powietrza:(

Nie wiem czy ci pomogę, chociaż w ciazy przybrałam trochę ponad 20. Moze odstaw slodycze całkowicie? Proste węglowodany zastąp złożonymi i spaceruj dużo. W szkle rodzenia babeczka pokazywała nam ćwiczenia odpowiednie dla kobiet w III trymestrze. Min napinanie na 10 sek mięśni brzucha, robienie półbrzuszków (odchylanie sie do tyłu na kilka seknd) ćwiczenia z piłką. Jeżeli kogoś powtórzyłam to przepraszam - nie czytałam topiku.

Gość otyła..
monia_guziczek owszem, dlatego odchudzałam się przed ciążą, niestety na czas ciazy musialam przestac, dlatego szukam tu kobiet ktore jak pisałam UPORAŁY się z tym problemem i znalazły na to jakiś patent, np potrafily oszukac organizm itp, mam w dodatku anemie cały czas... więc dlatego szukam kogos kto ma na to jakis sposób :)

Gość Do minia-guziczek
lunch? Minia guziczek--> w PL to sie drugie śniadanie nazywa :D:D:D

Gość kobito
i jak każda grubaska szuka "sposobów"...:( Sposób jest jeden i ten sam: MNIEJ ŻREĆ.

Gość ja w dniu porodu wazylam
98, przed ciaza 85,. wzrost 175. nienarzekalam, zawsze sie u mnie to jakos poludzku rozkladalo po ciele i nie bylo widac. dzis po 2 latach od porodu waze 65kg. schudlam w ciagu roku, wczesniej cwiczenia, dieta, nic nie pomagalo, potem jak bum, ale w jaki sposob schudlam nie zycze nikomu. w ciazy poprostu odzywiaj sie zdrowo, owoce, na przekaske jakies bakalie, orzeszki, pestki dyni, migdaly, do picia woda, woda i jeszcze raz woda. ruch, mozesz spacerowac :)

Gość vvvmvmmv
Zmierz sobie cukier, może to cię otrzeźwi.

Gość otyła..
Arszenika dzięki wielkie :) ja nigdy nie mówiłam że tyje z powietrza dlatego szukam tu kobiet ktore znaja ten problem :)

Nic dziwnego, ze masz anemie, skoro jesz same weglowodany i cukry. I nie dawaj psu czekolady, idiotko. Sama sie dalej truj, a nie bezbronne zwierze. Moze dla ciebie jest to drugie sniadanie, wsrod moich znajomych i rodziny panuje okreslenie lunch:)

Gość otyła..
mierzyłam, jestem po badaniu na cukrzyce, zmartwie cie ale nie mam i mam dobre wyniki z cukru, oprocz otylosci i problemu z anemia od kilku lat jestem zdrowa

Gość otyła..
ja w dniu porodu ważyłam... dzięki za rade, właśnie czytałam o kobietach które dużo przytyły w ciąży, miały zawsze tak jak ja problem ze schudnięciem a po ciąży jak by metabolizm się poprawił :)

Gość vvvmvmmv
Jesteś zdrowa JESZCZE. A cukier może ci polecieć w każdej chwili. Przy takiej nadwadze i takim tyciu powinnaś mieć glukometr w domu. Kosztuje 20 zł.

Gość taaaa...
No to licz. Że po porodzie dalej wpieprzając tabliczkę czekolady dziennie zaczniesz cudownie chudnąć:(

Gość czy ty nienormalna jestes czy
tylko nie upaś to dziecko, bo na pewno urodzi się wielkie i grube, z genetycznymi skłonnościami do tycia...

Gość czy ty nienormalna jestes czy
i uzależnione od aspartamu:(

Gość ag222a
Ja myślę, że dieta to najlepsze wyjście. Tak jak ci radzą inni. Bo wiesz, jedząc tyle ile powinno się jeść na dzień(ok. 1500-2000 kcal) waga będzie stać w miejscu. Nie da się schudnąć jedząc normalnie. Normalne odżywianie jest dla tych osób które osiągnęły już dobrą wagę i chcą ją utrzymać. Chodzi mi o ograniczenie kalorii do 1000 max. To moja opinia i rada, siedzę dość długo w tych dietach(też miałam otyłość) i wiem, że cudów nie ma.. szkoda :) Powodzenia.

Gość rcgvhbjnsdxfcgvbhnj
A co lubisz jeść? Na obiad np ryba pieczona/pierś kurczaka pieczona i warzywa na parze/sałatka. Unikaj węglowodanów prostych (słodyczy), jak masz ochotę na słodycze spróbuj jeść owoce świeże lub suszone. Niestety, w Twoim przypadku trzeba pilnować diety i walczyć z zachciankami

Gość rcgvhbjnsdxfcgvbhnj
Słodyczy nie kupuj, nawet jeśli mąż lubi, na zdrowie to wyjdzie zarówno Tobie jak i jemu

Gość teodorcia
Ja na ogol tutaj nikogo nie obazam,al teraz to sie wkurwipam. Jak sie sama pasiesz czekoladami i slodkimi wodami,to twoj wybor. dzieciaka pewnie tez zrobisz na tucznika,ale coz. Ale kurwa przestan dawac psu biednemu czekolade! czekolada jest trujaca dla psow!!! A nawwet jak ja dobrze znosi,to psujesz mu zeby,dziasla i napychasz go tluszczem. nie wstyd ci? oganij sie do cholery

Gość teodorcia
A jak juz tak szukasz raey,co jesc -po prostu zrezygnuj ze smieci. Na sniadanie kanapki z serem czy wedlina i warzywami,na obiad kurwa obiad,bo co kam u pisac,na kolacje kanapki,a w miedzyczasie jogirt,owoce,kakao,orzechy,nomalne zeczy. czekolsda ok,ale rzadek ,a nie cala tabliczka. kanapki z normalnymi rzeczami,a nie z nutella. to caly sekret. i woda zwykla a nie dosladzana smaczkowa. jak ci tak nie smakuje,to sobie wkop troche cytryny do flaszki