Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WykręconaTinka21

To może być ciąża ?

Polecane posty

Gość WykręconaTinka21

Mdłości od rana(bez wymiotowania,trwają nawet cały dzień), delikatny ból piersi, blada twarz, spóźniony @ od 3 dni który trwał tylko 3 dni i był BARDZO skąpy, uczucie zmęczenia i senności. To mogą być oznaki ciąży? Czy też może to być coś innego. Wiem powinnam zrobić test i mieć to z głowy ale dopiero w weekend będę mogła go zrobić (nie pytajcie z jakich przyczyn) .

Gość paniHania
tak to może być ciąża nie to nie jest ciąża odpowiedz wybierasz losowo

Gość jestem w trzecim miesiacuu
i tez tak mialam na poczatku..nudnosci bez wymiotow (tak mnie meczyly,ze sama je wywolywalam) bol piersi, piersi byly nabrzmiale i bardzo bolesne,zmienily troche ksztalt..zrobilam test i okazalo sie,ze bedziemy mieli dzidziusia....jednak niekoniecznie u Ciebie to moga byc objawy ciazy, np okres spoznia sie z powodu wielu stresow lub innych czynnikow, piersi bola tez przeciez przed menstruacja...a nudnosci tez caly wachlarz przyczyn....

Gość poranne nudności
to tylko mit, bo trwają cały dzień (ja miałam "przerwę" od 14 do 20), więc porannymi się nie sugeruj. Skoro nie możesz zrobic testu, to pewnie bhcg z krwi tym bardziej. Pozostaje czekać. To może byc ciąża, a moze burdel z hormonami - prolaktyną np. Zmierz sobie jeszcze temperaturę, zwykle est podwyższona-taki stan podgorączkowy. W razie czego uważaj z lekami, alkoholem itd.

Gość WykręconaTinka21
Nie sądzę żeby @ spóźniła się z powodu stresu czy coś w tym stylu ponieważ niczego takiego ostatnio się nie działo. Po prostu już przed dniem spodziewanej @ jakoś dziwnie zaczynałam się czuć , dodam że do domniemanego zapłodnienia mogło dojść akurat na tydzień przed dniem spodziewanej @ (miałam wtedy dni płodne)

Gość assu
są dwie opcje: 1. ciąża, 2. zaburzenia hormonalne. Cykl nie zawsze wygląda tak samo i nie działa jak w zegarku.

Gość WykręconaTinka21
Dziękuje za odpowiedzi :) Pozostaje więc czekać na test z apteki albo hCG :) i trzymać kciuki, żeby to był dzidziuś :)

ja miałam bardzo szybko objawy bo dwa tyg po stosunku, wtedy tego nie skojarzyłam zupełnie że to może być ciąża no ale jak zrobiłam test to już wiedziałam :) a objawy: zawroty głowy, osłabienie, bladość, bolesne i wrażliwe piersi, i część objawów jak na okres ciągnięcie u dołu brzucha ból w krzyżach jak przed samym okresem itp. wtedy jeszcze brak silnych nudności, przy zawrotach głowy były delikatne.

Gość qochanie
ja objawy miałam dopiero jakoś od 10 tygodnia, to ze się 3 dni spóźnia-nic nie znaczy mojej kumpeli spóźniał się tydzień... umawiałyśmy się że na drugi dzień robimy razem test tzn że ja będę przy niej... w tym samym dniu dostała miesiączke, "poranne" mdłości miałam całe dnie, odkąd wstałam, do 19-20. Dopóki nie zobaczysz drugiej kreski(która może być naprawde niewyraźna) nie można stwierdzić braku ciąży lub ciąży, beta HCG powinno sie zrobić 2 razy, żeby mieć pewność trzeba powtórzyć po kilku dniach, łączny koszt to ok. 70 zł... Wiem bo robiłam pod okiem ginekolog :)

Gość WykręconaTinka21
Z każdą wypowiedzią coraz bardziej chcę zrobić już test i pozbyć się tej niepewności :)