Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blondi89

czy to grzybica?

Polecane posty

Gość blondi89

Od kilku lat mam problem z nawracającą często grzybicą pochwy. Teraz wydziela mi się wydzielina o bardzo nieprzyjemnym zapachu aż tak że codziennie spodnie lądują do prania. Myślę, że nawet ludzi koło nie to czują, wstyd mi. jak myślicie czy to grzybica czy coś innego? bo zawsze odczuwałam ból i pieczenie i nie było tego zapachu... pomocy

Gość Lazzie
Ja mysle ze to nie grzybica tylko infekcja bakteryjna lub rzesistek. Oczywiscie dodatkowo to nie wyklucza grzybicy ale nieprzyjemny zapach jest bardziej przy BV lub wlasnie pierwotniaku. Idz do lekarza, zrob posiew, na co dzien bierz Lacibios Femina i podmywaj sie plynem o kwasnym pH.

Gość lady bronka
przy grzybicy wystepują białe, serowate upławy, do tego dochodzi swędzenie. może tym razem masz infekcję bakteryjną. spróbuj wyrównać florę bakteryjną probiotykiem, np. lactovaginalem i idź do ginekologa.

Gość aaaaanaa
ja myślę podobnie jak wyżej, faktycznie typowo nieprzyjemny tzw "rybi " zapach jest przy infekcji bakteryjnej, przy grzybicy ten zapach jest raczej jakby słodkawy. Idź do lekarza a póki co mogą pomóc probiotyki jak dziewczyny piszą. A co do higieny to ja stosuje provag żel-on tez jest antybakteryjny.powodzenia