Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marsyllianka25

Sterylizacja smoczka, czy moge dużo wcześniej?

Polecane posty

Gość Marsyllianka25

Dziewczyny pomocy, mam problem, bo jestem w 34 tc i ostatnio lekarz mi powiedział, że mam miękka szyjkę macicy i muszę uważać na siebie i dużo odpoczywać. Boję się, że mój synek będzie chciał wcześniej przyjść na świat. Dzisiaj spakowałam sobie torbę doi szpitala w razie czego żeby byc już gotową. I chodzi o to,że koleżanka poleciła mi zabrać smoczek dla małego, bo może się przydać. Czy moge już go teraz wysterylizowac i włożyć do torby, czy to za wcześnie? Czy nic nie stanie się jak będzie sobie leżał w torbie zabezpieczony? Czy powinnam co tydzień sterylizować? Wiem, że to głupie ale powoli już dostaję wiksy. Pozdr

Gość przed użyciem wyparz
w szklance wrzątku i po sprawie

Ale w szpitalu przecież jest czajnik elektryczny przynajmniej wiec w razie czego umyjesz porządnie i przlejesz wrzątkiem i bedzie ok.

Gość Marsyllianka25
dzięki za pomoc..:)

Gość Daj spokój :)
Jeżeli wygotujesz smoczek i włożysz go do wygotowanego plastikowego pojemnika na smoczek (warto taki mieć) to może i pół roku leżeć. Tu nie chodzi o powietrze ale faktyczne bakterie które sa niepotrzebne noworodkowi a takimi bakteriami są bakterie z jamy ustnej czy brudnych rąk, co do reszy nie ma co przesadzać bo smoczek niczym się nie zabrudzi ! Jak podajesz piers to tam dopiero dziecko znajdzie bakterii pod dostatkiem (nawet te z potu który utlenia się pod wpływem tlenu) a silikon sam w sobie jak jest wyparzony to bedzie czysty sobie czekał.