Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antyrządowa

Czy sieć tor zapewni mi bezpieczeństwo przed wścibskim, rudym Donkiem-kondonkiem

Polecane posty

Gość antyrządowa

- Czy Tor jest skuteczny w ukrywaniu działalności użytkowników w internecie? Tak Tor jest skuteczny. Podobno nic nie zapewnia 100% anonimowości, ale właściwie skonfigurowany komputer i odpowiednio używana sieć Tor dają Ci w praktyce 99.9% szans na zachowanie całkowitej anonimowości. Z punktu widzenia technicznego odkrycie Twojej prawdziwej tożsamości jest na tyle trudne, że praktycznie, przy dzisiejszych możliwościach technicznych, niewykonalne i zbyt drogie, żeby komuś chciało się próbować. Podkreślmy jednak raz jeszcze: wszystko to przy założeniu, że Twój komputer jest odpowiednio skonfigurowany a Ty odpowiednio używasz Tora. - Kto używa Tora? Setki tysięcy ludzi na całym świecie używa Tora z wielu przyczyn. Dziennikarze i bloggerzy, działacze na rzecz praw człowieka, służby porządkowe, żołnierze, korporacje, obywatele represyjnych reżimów i zwykli ludzie, którzy nie chcą być śledzeni. Używają go także groźni przestępcy, żeby pozostawać nieuchwytni i anonimowi. Najczęściej im się to udaje. Trudno o lepszą rekomendację dla skuteczności tej sieci. - Czyli po co jest mi Tor? Po to, żebyś mógł robić w internecie co tylko chcesz bez obawy, że zostaniesz namierzony przez policję czy inne służby i ukarany. Żebyś czuł się całkowicie wolny, mógł pisać co chcesz, pobierać i wysyłać pliki jakie chcesz, bez obaw. Po to żeby ominąć wszelką cenzurę. Wynika z tego, że to cudo jest wprost stworzone dla Polaków, ale czy to prawda?

Gość bym cos napisala
Ale nie mam tora i boje sie ze mnie namierza za pisanie rzeczów w internetac

może to sposób na podreperowanie budżetu Państwa by takie łachmyty , elementy antyrządowe obrażające Rząd i Pana Premiera karać dotkliwie finansowo z egzekucją komorniczą a nawet z eksmisją włącznie