Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowana ;))))

waham się pomiędzy dwoma laptopami

Polecane posty

Chcę wreszcie kupić tego upragnionego laptopa, waham się pomiędzy dwoma o bardzo podobnych parametrach. Pomiędzy Lenovo G580: http://www.komputronik.pl/product/174449/Komputery/Laptopy_i_netbooki/Lenovo_G580_59_346346_.html a Samsung series3: http://www.komputronik.pl/product/173885/Komputery/Laptopy_i_netbooki/Samsung_SERIES_3_NP310E5C_A01PL_.html Którego wybralibyście i dlaczego? A może zaproponujecie coś lepszego;] Laptop będzie wykorzystywany głównie do internetu, prac w programach biurowych, oglądania filmów, wirtualizacji systemów. Będzie rzadko przenoszony, głównie brany do łóżka;) Nie gram w gry i nie planuje. Bardzo proszę o radę jakiego dokonać wyboru, żeby laptop posłużył dłuższy czas.

Gość ekspert komputerowy
jako ekspert radze ci kupić samsunga, nie pytaj dlaczego bo to cięzki temat i jako kobieta na pewno nie zrozumiesz :classic_cool:

Panie Ekspercie, bardzo proszę o uzasadnienie dlaczego mam kupić Samsunga? Po to właśnie założyłam ten topik. Więcej wiary w w kobiecą 'kumatość' pod względem sprzętu komputerowego:P

Zapraszam ekspertów komputerowych do mojego topiku i proszę o pomoc w wyborze ;]

Gość inzynier serwisowy//zablokoo
Obudowa, mechanika i gwarancja w samsungu lepsza. Środek w tej samej serii jest taki sam Z tego co pisałaś nie trzeba ci dual grafiki 750gb też ci nie trzeba itd. Gazetka media expert mi wczoraj mygła przed oczami z dobrymi cenami. Polukaj tam. Na pewno coś z 3 lub g powinni mieć.

W tym poradniki polecają miedzy innymi te dwa pomiędzy którymi wybieram... więc nadal nie wiem który z nich będzie lepszy :P

ten poradnik całkiem dobry tam masz mniej wiecej to co mowilem czyli seria g, seria 3 lub vaio Sony VAIO SVE1112M1E tyle że to już nie jest stare dobre aluminiowe vaio a plastik W przypadku innych kombinacji chyba sponsorowany art. Dla mobilnych też w miarę dobrze seria 5, ide apada s 300 bym nie brał zamiast tego powinni tu wpisać 300U biznesówkę W tabletach nie wiem skąd oni to wydarli. Albo transformers, albo lenovo x240t, twist 2760p lub samsung galaxy Komputety typu laptop + dotyk nie mają sensu.

No przecież wszyscy ci piszemy. Lenovo w serii ide pad olewa ludzi. Nie masz gwarancji na klawiaturę, uszkodzenia mechaniczne i zawiasy. W samsungu masz w zasadzie na wszystko. Samsung jest sztywniejszy. Lenovo ma aluminium. i lepsze trzymanie zamknięcia. Na baterii dłużej działa samsung. Samsung ma kolorowe obudowy. Więc dla baby samsung.

musiał bym sprawdzić ale a propos klawy ta seria lenovo jest zatapialna a w samsungu nie .

Dla mnie wygląd , kolorowe obudowy itp jest bez znaczenia :P ja chce laptopa który pociągnie długo :) i ma w miarę dobry serwis. zatem samsung to najlepszy wybór? wiem już że na pewno od lenovo IdeaPad.... a jak wypada Samsung Series 3 w zestawieniu z innymi modelami...( przy czym mam na myśli modele budżetowe w cenie max 2600 zł:P)

pisałem ci setki razy. KUP WYPASIONĄ UŻYWKĘ Z GWARANCJĄ t420T Będziesz miałą nawet dłuszą gwarancję bo to biznes. Co najmniej 2014 Dostaniesz z SSD, 3g i nawet mocniejsze pierwszy lepszy ale dość drogi przykłąd http://allegro.pl/lenovo-t420-i5-8gb-ssd-8h-wwan-1600x900-gw-wawa-i2838010635.html A wersję normalną dostaniesz za

ucieło mi http://allegro.pl/ibm-lenovo-t420-i5-2430m-2-40-4gb-500gb-bt-fr-led-i2864949406.html I masz wypasiony sprzęt. I wytrzyma 4 lata Do t420 bateria 18h to koszt jakichś 100$ OSIEMNAŚCIE GODZIN a nie 2h. Więc nijak to się ma nawet do następnej dobrej nówki. Samsunga serii 5. najtańszy kosztuje 2500pln

leviatan g570/g580 to masówka już... nic szczegulnego. Zjebali to podejściem serwisu. Co więcej koło 2800 jesteś w stanie spokojnie wyrwać t520 NAJBARDZIEJ WYTRZYMAŁĄ 15 na rynku. wytrzymalsze było tylko stare t6xx seria. http://allegro.pl/listing.php/search?category=491&change_view=1&order=p&sg=0&string=t520 Mięc o czym tu dyskutować. jak za

co tak mi ucina posty znowu mod się bawi?? co tu dyskutować jak za

I masz

Gość tylko nie kupuj uzywanych
laptopo, jak co niektorzy "znawcy" Ci tutaj radza :O maniacy allegrowi, juz innych zrodel nie znaja...

używany odpada, kiedyś w takim znalazłam łonowca w klawiaturze :classic_cool:

znasz lepszą propozycję ? ja nie

znasz lepszą propozycję ? ja nie

no to seria 3 lub 5 jak masz kasę i ma być mały

Proszę się pode mnie nie podszywać :P Zakup używanego laptopa przemyśle lecz wolałabym nowego -nie mam używanego sprzętu.

*nie mam zaufania do używanego sprzętu... miało być .. ;}

masz gwarancje co najwyzej w spermie moze byc

Gość tylko nie kupuj uzywanych
propozycja to - kupienie nowego, tak jak autorka sobie tego zyczy i niech sie tego trzyma ;) Ja bym wziela Lenovo, chociaz nie wiedzialam ze z serwisem sa takie problemy jak opisujecie. A gwarancja to wazna rzecz ;)

to samo samsung za 2199 z ostatniego wątku. http://www.karen.pl/product/173890/Komputery/Laptopy_i_netbooki/Samsung_SERIES_3_NP310E5C_U02PL_.html W proline jest najtańszy w polsce przez ceneo niecałe 2100 Samsung jest solidniejszy. I tylko taka różnica. I ten asus nie zwróciłem uwagi czy to jest wersja z podświetleniem. W samsungu masz klawe podświetloną.