Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowana ;))))

waham się pomiędzy dwoma laptopami

Polecane posty

Gość inzynier serwisowy//zablokoo
poprawka ten asus jest znacznie goszy Grafa 610 a nie 620 2,1 ghz nie 2,4 Więc zważywszy że samsung ma promocję świąteczną nie ma co dyskutowac. Sprawdź cenę w proline na 99% 2100pln

Gość a ja tego kupuje
ale ja nie chce klawiatury podswietlanej czyli ti samo mniej wiecej? Poza tym Samsung ma Win8, a ja chce Win7.

downgrade masz za darmo :) Czyli mając licencje na 8 możesz wgrać xp, vistę lub, win7. Ale pozbywasz się licencji. Lub dopłacasz 50pln i masz licencję na win7 + win 8. Więc jw. asus znacznie gorszy. Jedynie co ma lepsze to dźwięk. Gorsza klawa, wytrzymałość, wszystko gorsze.

500GB samsung 750 system, jakość i wykonanie grafika gwarancja, Wszystko jest na samsung asus ma lepszy dźwięk i 8gb a nie 6gb i tyle plusów Wszystko przemawia za samsungiem. Zwłaszcza że jw. O zlikwidowali :) Jeszcze w tamtym tygodniu kosztował niecałe 2100 w proline teraz ceny masz tu http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/5325175

Panie Inżynierze, jakie ma Pan zdanie o laptopach firmy Fujitsu seria Lifebook? Jak z ich serwisem? Jakością? Awaryjnością? Jak wypadają w zestawieniu z Samsung Series 3?

fujitsu ma i będzie miało razem z vaio najlepsze na świecie klawiatury. Dawniej były super. Poza seriami z roku 2004 gdize podobnie jak w asusach matryca wychodziła z zawiasami. Obecnie poszli w kolorowe pokrywy, świecące się jak psu jajca. I rysujące niemiłosiernie. W skrócie olali polski rynek i mają go gdzieś. Nie licz na nowe sterowniki itp. Jakość jest ok. Ale jw po prostu olali. W polsce nie ma nawet oficjalnie tabletów fujitsu. Tak zę niestety albo samsung albo stare lenovo tak dziś rynek wygląda. Tu gdzieś jest link analogicznego fucjitsu ale nie chce mi sie sprawdzac ktory http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/4598237 http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/3846953 Jeszcze zostaje dell.

Gość a ja tego kupuje
no ja wiem, ze downgrade moge zrobic ale wlasnie tez wiem, ze go licencja juz nie obejmuje. To co mi po tym? :D

będziesz miała oryginalny win 7 będziesz miała większy dysk, lepszy proc, lepsza grafę, lepsze wykonanie, lepsza gwarancje. Obecnie nie ma nowych lapów z win7. Tylko leżaki podobnie jak ten asus.

Co do della, rozważałam zakup Dell vostro : http://www.komputronik.pl/product/174638/Komputery/Laptopy_i_netbooki/DELL_Vostro_V2520_i3_2328M_-_4GB_-_500GB_-_2YNBD_-_Linux.html głównie ze względu na gwarancje NBD Model ten pojawił się na krótko w ofercie komputronika i nie będzie już nowych dostaw. Ciekawe dlaczego ;] Jak wypadają Dell Inspiron i Vostro 2520 w zestawieniu z series 3?

Gość a ja tego kupuje
no oto bedzie on legalny, czy nie? Zreszta uwazam, ze asusy sa lepsze jednak o samsungow. Nie zawsze przeciez chodzi o wielkosc bebechow...

Gość Inżynier serwisowy zbanwadadsa
przecież ci napisałem żę legalny ale pozywasz się praw do 8 A za 50pln masz prawa do 7 i 8 Akutalizacja z 7 do 8 to 150pln Więc tu też samsung wychodzi lepiej. Co do della ma i plusy i minusy. Np szarak go nie rozbierze. Asusa, lenovo czy samsunga sama sobie klawę wymienisz czy coś. Della się ciężko rozbiera. I to ogolnie ciężkie laptopy. Ostatnio rozbierałem 17 tkę kurwa mać... To waży z 5kg Ten model który podałaś jest w dodatku szczególnie głośny. A wycowali go zpowodu wady konstrukcyjnej. Po zalaniu klawy często zalewało płytę. v25 waży 2,5kg!!!!!!!!!!

Gość a ja tego kupuje
ja do 8 nie potrzebuje praw, bo zle mi sie na nim pracuje. W ogole bym wolala miexc XP ale tego to juz sie pewnie na tych cudach techniki nie zainstaluje :(

W hp jest problem z panelem dotykowym. Ale wszystko się da. Za dużo na was czasu tracę ja rozumie że swięta ale nie moge każdemu tu za free doradzać. Ja mam x201 i czekam na wydanie na europę lub usa nowszej wersji lynx na i5. Wtedy zmienię. Puki co jedynie samsung pokazało takie dzieło. 3500pln

Gość a ja tego kupuje
aaa, wlasnie. Akurat tak wypadlo, ze planuje teraz na dniach zakup ale nie uwazacie, ze to jest zly czas? Bo niektorzy kupuja prezenty i moga windowac ceny, tak jak przed majem (komunie). Moze lepiej sie wstrzymac?

Więc podsumowując na rynku nie ma nic wytrzymalszego niż t420 t430 x230 xcarbon x230t samsung 3 lub 5 lenovo g z tabletów galaxy albo think pad A do gier są konsole A zmieni się to dopiero jak wyjdą klony tego czego czekam czyli m.in Samsung Samrt PC Pro na i5 coś z pół roku zostało Znikam z wątku

Cena samsunga w komputroniku 1999 stoi w miejscu od momentu pojawienia sie ich w ofercie komutronika ;] Sama chcialam o to zapytac, kiedy zdecydowac sie na zakup? warto odkladac go na okres poswiateczny, liczac, ze ceny spadna?

A kto ci na komunie winduje ceny ? Zawsze w święta jest taniej Tylko kwestia taka że co 6 miesięcy tracisz 30% i ci się tak wydaje :) W święta zawsze masz najlepsze umowy tel itd. Tyle że wiadomo że w czerwcu czy sierpniu będzie już lepsza umowa niż dostaniesz w grudniu zeszłego roku. A dodatkowo warto kupić koło stycznia UZYWKI. Pomyśl ile będzie asusów transformers. Koszt nowego to 2300> Używkę miesięczną idzie dostać za 1500. Bo android nie do wszystkiego sięsprawdza. Więc idzie naprawdę prawie nowe kompy dostać za grosze pa pa

samsung za 1999? Jaki :) Zazwyczaj stoją ceny kompów na pentium. Bo nikt nie jest na tyle głupi by to kłupić. I potem w media markt itd jak ktoś się nei zna to to mu wciskaja. A cena nie spacnie bo MUSZĄ to sprzeadać tak by nie stracić. samsung seria 3 kosztowała przed świętami 2599pln teraz 2199

Gość a ja tego kupuje
ale jakie 30% trace? 30% czego?

podaj mi prosze, Inżynierze link do samsunga series 3 o którym piszesz, bo ja sie juz pogubilam ;]

ten co podałaś to właśnei komp typu nic. Za 100pln więcej masz grafikę dysk i ram większy. I musza go w tej cenie sprzedać bo straca. Za takie coś można dać 1699 - 1799. Rozmawiamy o serii 3 w wersji promocyjnej 750GB 6GB g620 za 2199 karen, vobis, makro. Wszędzie jest i cena ustalona przez samsung na swieta

wartośći. jak kupisz kompa dziś za 2tyś. I chciałą byś go sprzedać 2013 w czerwcu np Uzyskasz 1500pln max Jeśli chcesz kupować w komputroniku to tam masz jeszcze taniej I za 2199 możesz kupić http://www.komputronik.pl/product/174422/Komputery/Laptopy_i_netbooki/Samsung_SERIES_3_NP350V5C_S0BPL_.html A wcześniej mówiłem że obecnie WSZĘDZIE masz 2199 za taki jak wyżej 750GB i3 2,4 6GB ram gt620.

mogę już iść??

Gość a ja tego kupuje
No to to wiadomo, ze komp traci na wartosci, jak prawie kazdy sprzet elektroniczny ;) Ale przeciez dopoki nic nie kupie to on nic nie trace ;) Te % liczy sie od dnia zakupu ;)

jeszcze chwilke ;] Która karta lepsza AMD Radeon HD 7670M czy GeForce GT 620 ?:)

a nie widzisz po cenie ? radeon jest szybszy.

poza komputronikiem 7670 w tej cenie nie dostaniesz. TYlko wciaz po co ci to.. kup lenovo t420 i miej spokoj. Ide nie mam czasu 21 juz

polecany lenovo też rozważam :P ja też ide, do jutra ;]

Gość Do niezdycydowanej
umiesz na matme?:)