Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jo85

5 tydzień ciąży czyli że o co chodzi??

Polecane posty

Gość Jo85

@ brak - w terminie nie przyszedł 4 testy pokazały dwie kreski Czy to możliwe, że w 5 tygodniu ciąży na usg nie było widać nic?? Kompletnie nic?? Mimo, że wszystkie znaki wskazują, że powinnam być w mojej wyczekiwanej, wymarzonej ciąży. Prócz jednej kropelki, którą gin określił, że może to być kropelka śluzu, krwi lub być może pęcherzyk płodowy... Moja nadzieje się kurczy...

Gość zau
może tak być że za wcześnie poszłaś. Mnie gin mówił że najlepiej przyjść w 6-7tc.

Gość Jo85
Mam przyjść w przyszłym tygodniu do gina, w poniedziałek/wtorek. Dla bezpieczeństwa kazał się traktować jako kobietę w ciąży :-) Czytałam tyle na temat ciąży, że w 5 tyg to już jest pęcherzyk 1,5-2mm powinno być widać, nawet czasami serduszko bije...a u mnie zupelna pustka. Po mału zaczynam wątpić, jak teraz nie widać prawie nic, to co może zmienić 5-6 dni??

Gość U mnie w 6tc nie było
nic widać...Widać było dzień później na ponownym USG, także nie ma się co stresować.

6 dni na tym etapie ciazy to baaaardzo wiele! Przeciez to tydzien prawie. A tydzien to na prawde kamien milowy w przypadku malego zarodka :) Spokojnie!

Gość Jo85
Być może tak jest, być może jeszcze za wcześnie. Pójdę za tydzień to się przekonam co tam jest :-) Oby była Lily :-) Dziękuje :*

owulacja mogła Ci się opóźnić także, może być nic nie widać. Pewnie za 3 tyg już będzie widać fasolkę :)

Gość może się mylić może
nie martw się,we wczesnej ciązy jest jedynie "kropeczka" pozdrawiam

Gość loniaaa32
ja byłam w 6tc i nic nie było widać a w 7 poszłam a tam serducho już biło

Gość Jo85
Dziękuje za podtrzymywanie mojej niknącej nadziei. Mam nadzieje, że za tydzień będę mogla się pochwalić przed Wami, że sierpień 2013 jest realną datą na powiększenie mojej rodzinki :-)

Gość qochanie
ja przypadkowo trafiłam do gin w 1 dniu spodziewanej miesiaczki, po zbadaniu jajnikow (usg dopochwowe) spytał czy staram się o dziecko, specjalnie odpowiedziałam że tak-nie do końca zgodnie z prawdą... odpowiedział mi tak: albo pani za chwile dostanie miesiaczke, albo juz wogole... zrobilam 2 testy z moczu-druga kreska wyszła baaaaardzo niewyraźna, idź jutro zrób beta HCG, powtórz w poniedziałek, jeśli rośnie znaczy że możesz skakać z radości :)

Gość zjahweje
ja byłam w 7 tygodniu na skanie, to pani nawet nie musiała mi palcem pokazywać bo sama zobaczyłam :) wtedymoje maleństwo mialo już jakies 6,5 mm

Gość Jo85
Zdecydowanie poczekam do wizyty u gina we wtorek. Nie chcę sama się nakręcać dodatkowo i robić sobie płonnych nadziei, a i tak jestem dość zestresowana zaistniałą sytuacją. We wtorek wóz albo przewóz.

Gość kolejna histeryczka co
zamiast czekać do 7 tc lezie nie wiadomo po co do ginekologa i nie wiadomo na co liczy idąc tam ,może ze płeć już zobaczy. Jakie wy jesteście durne ! Ciekawe jakbyście były w innym kraju i musiały czekać do 13 tygodnia ciąży żeby ją potwierdzić chyba byście się posrały z nerwów

Gość qochanie
kolejna histeryczka u nas jest inne prawo-musisz byc pod opieka lekarza maks od 10 tygodnia ciazy-pojdziesz pozniej nie nalezy ci sie becikowe... a co do stwierdzenia duzo tez zalezy od sprzetu jaki posiada twoj gin. Mi się akurat tak zbiegło że miałam iść na wizyte aby się przebadać-raz na rok albo 2 sie przydaje... ponieważ brałam leki których nie powinno się brać w ciąży musiałam mieć zaświadczenie od ginokologa że jestem w ciąży, na aparacie w prywatnym gabinecie bylo ladnie widac ciaze, a ta wizyta kontrolna wypadala mi po paru dniach od tej w prywatnym gabinecie i sama lekarka powiedziała że teraz słabiej widzi niż u siebie(wina aparatu) :) ale napewno nie daj sobie wepchnac tabletek na wywołanie miesiączki...

Gość megankaaa
czesc, a jak z samopoczuciem w tym 5 tygodniu ? ja zauważylam zwiekszona potrzebę snu, momentami pobolewa mnie w okolicach lędzwi czy podbrzusza jak przed okresem, nie jest to ból stały i silny, raczej pobolewanie bez konieczności faszerowania się tabletkami :) noi szok mnie nie opuszcza od ostatniego piątku kiedy się dowiedziałam o ciąży :)

Gość issunia_89
Czyli moge byc w ciazy mimo ze nie widzac nic na usg w 4-5 tc??? bo ja jestem w 4 tc - testy pokazaly 2 kreski - i u mnie tez nie bylo nic widac, nawet zadnej kropeczki :-(

Gość zau
Tak, bo 4-5 tydz. to zbyt wcześnie na usg.

Gość Jo85
--> megankaaa właściwie to bym spała na okrągło. Wstaje rano, pokszątam się po domu, posprzątam, zrobie obiad - godz. 13 ide spać, bo nie daje rady. Wstaje po 16 znowu coś porobię i idę spać (o ile nie jestem w pracy). Generalnie jak zawsze spanie w nocy było dla mnie problemem, mogłam zasypiać 2-3 czasem 4 nad ranem, teraz 0:00 i mnie nie ma. Brzuch mnie pobolewa jak na okres, ale jest do wytrzymania, taki nachodzący :-) dlatego co chwilę chodzę do ubikacji sprawdzać czy @ nie przyszedł,, bo być może się przesunął w czasie. Ale chyba nie można mieć takiego pecha, że 4 sztuki testów ciążowych były wadliwe i pokazały 2 kreski Kręgosłup trochę, ale tłumaczę to sobie, że mam dużo pracy i to od roboty, bo się trochę nachodzić muszę w pracy. No i mniej więcej od 4 dni napierdziela mnie głowa (czyt. mam migrenę) gdzie nigdy takowych problemów nie miałam

Gość megankaaa
dzieki Jo85 za odpowiedz :) też co chwile sprawdzam choć po 3 pozytywnych testach i wynikach beta-hcg w pt 155 a w pon 480 nie mam złudzeń że coś tam się nam tworzy :) jutro powtarzam betę i mam nadzieję, że w wigilię trafię gdzieś na dokładne usg by zobaczyć czy serducho już bije. Moj gin nfz we wtorek powiedzial ze jestem w takim "okienku", w ktorym nic na 100% nie jest pewne - bo owszem do zagniezdzenia doszlo ,ale na usg nic nie zobaczymy ,więc zaprasza mnie w styczniu. A do stycznia nie wytrzymam :D

Gość lateksowy kapturek
wcześnie jeszcze ja na usg czekałam do 8 tc, żeby się nie stresować niepotrzebnie myślała, że mnie poskręca z ciekawości, ale dałam radę

Gość Jo85
Mnie poskręca z ciekawości do wtorku, Nie wiem jak wytrzymam, nie chcę robić sobie sama BetaHcg, żeby się dodatkowo nie nakręcać. Moja euforia sięgnęła zenitu gdy zrobiłam testy i nie dostałam @ A wcoraj gin ostudził mnie. Wtorek będzie decydującym dniem. Ale oszaleje z niepewności do tego czasu.

Gość Jo85
A że jeszcze się zapytam. Czy też zauważyłyście, że macie upławy? Takie wodniste? Ja nigdy nie mialam z tym problemu, a zamiast @ właśnie takowe mi się pojawiły. Nie jakieś duże ilości i nie mocno natarczywe, ale są. Gin nic nie mówił o żadnej infekcji

Gość zau
Nie przypominam sobie żadnych innych objawów niż w zwykłych cyklach na początku ciąż.

Gość kochanka Franka
nie martw sie.Czasem owulacja sie przesuwa wiec i zaplodnienie moglo byc pozniej.Wg okresu jestes w 5 t c a moze sie okazac ze to dopiero 3 !!Jedne zarodki wczesniej sie jawniaja"niz inne.U mojej znajomej nie bylo widac bicia serduszka.Dziewczyna sie zalamala bo to byla ostatnia proba IVF po 10 dniach powtorzyla USG a tam serducho bije jak dzwon !!! :) Powodzenia i gratuluje :)

Gość megankaaa
momentami mam "mokro" ale nie jakoś szczególnie. Ja zrobiłam betę bo mnie test zaskoczył :) 29zl i po 50min w internecie sprawdzilam wynik :) także czekam na koleny pomiar jutro :)

Gość 5 tydzień
Ciąża tydzień po tygodniu - 5 tydzień 5 tydzień ciąży - zarodek ma już kulisty zawiązek głowy i powoli zaczyna powstawać kształt organizmu ale póki co nadal przypomina szarawą i przeźroczystą galaretkę. Przednia część cewy nerwowej zaczyna się już spłaszczać tak aby na koniec uformować się w przednią część mózgu. Obecnie Twoje dziecko ma ok. 2 -4 mm a worek owodniowy, w którym się znajduje ok. 2-3 ml. Powoli kształtuje się system trawienny i płciowy oraz intensywnie rozwija się też układ nerwowy. W tym momencie bardzo ważny i potrzebny jest kwas foliowy, ponieważ jego niedobór powoduje ciężkie wady wrodzone u dziecka. Ten tydzień jest wyjątkowy pod takim względem, że to właśnie teraz zaczyna bić serce Twojego dziecka. x x x U mnie w 3 tygodniu gin stwierdził ciążę - a aparat do USG miał chyba z połowy ubiegłego wieku.

Gość natmik
wszędzie pisze żę do gina się powinno iść dopiero w terminie braku DRUGIEJ spodziewanej miesiączki to jest mniej więcej 8 tydzień, dopiero wtedy gin może stwierdzić na oko