Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość janka+-

Tablet, internet, pomóżcie

Polecane posty

Gość janka+-

hej mam w domu komputer stacjonarny i tradycyjny internet z kabla. Chciałabym kupić tablet z netem do przeglądania stron, ale wogóle nie wiem jak się do tego zabrać :( lepiej kupić w sieci komórkowej tablet z netem (modem jest wbudowany czy pendrive) czy osobno to i osobno neta wykupić? Chciałabym w przyszłości kupić jeszcze laptop i mieć możliwość przekładania tego neta z tableta do laptopa i odwrotnie. POradźcie coś - jak to rozwiązać żey cenowo było najlepiej..

Gość Strupitis
Ja bym Ci proponował, żebyś zmieniła internet na internet bezprzewodowy. Dzięki temu i Twój komputer stacjonarny, tablet i laptop będą miały połączenie z internetem i nie będziesz musiała osobno do wszystkiego mieć osobny internet. http://www.clarismeble.pl/lozka+metalowe,c16.html

Gość janka+-
ok, ale co to znaczy "internet bezprzewodowy"? tzn, że mogę poprosić u mojego dostawcy o zmianę netu z kabla na neta bezprzewodowego? czy muszę kupić internet mobilny zeby był bezprzewodowy?

Gość rfggrrgg
tzn, że mogę poprosić u mojego dostawcy o zmianę netu z kabla na neta bezprzewodowego-o to, to, to...

Gość janka+-
tak czy nie? jeśli tak - to jak to działa czy wiąże się z dodatkwymi opłatami?

Gość rfggrrgg
to zależy od dostawcy, ja mam w upc i jak sobie zmieniłam na bezprzewodowy to za zwiększoną prędkość płacę mniej

Gość rfggrrgg
Muszę tylko raz na miesiąc odbywać któtką wędrówkę do siedziby dostawcy mojego internetu i poskakać chwilę na wielkim kutasie pana prezesa

Gość Peezda
Przecież można mieć jednocześnie internet z kabla i bezprzewodowy. Wystarczy do tego router. Koszt poniżej 100 zł i nie trzeba nikogo o nic prosić. Jeśli chcesz mieć internet w tablecie poza domem to najlepiej wybrać tablet z wbudowanym modemem. Internet można mieć za darmo (do 2016) z Aero2. Można zamówić kartę przez internet lub osobiście (tylko Warszawa). Z tabletów zdecydowanie polecam coś z górnej półki. Aktualnie mój top-typ to Samsung Galaxy Note 10.1 (N8000). Piórko, w które jest wyposażony, to bardzo pomysłowa i przydatna rzecz.

Gość janka+-
super, dziękuję za info. UPC jest u mnie dostępne. Jesli lokalny provider nie będzie miał opcji bezprzewodowej to się przeniose do UPC. Jeszcze tylko pytanie - czy żeby korzystać z internetu bezprzewodowego na większej ilość urządzeń potrzebny router? Jak to wygląda? czy mój 10-letni kom stacjonarny da radę jakoś współpracować z netem bezprzewodowym?

Gość rfggrrgg
"czy żeby korzystać z internetu bezprzewodowego na większej ilość urządzeń potrzebny router?" Nie. "czy mój 10-letni kom stacjonarny da radę jakoś współpracować z netem bezprzewodowym?" Jeśli ma odpowiednią kartę to tak.

Gość janka+-
no szok - co to znaczy "odpowiednią kartę"? :)

Gość rfggrrgg
Zapytaj może jakiegoś mężczyznę w domu czy jest wyposażony.

Gość janka+-
hahahha mężczyznę w domu? w czyim domu? Jęsli jesteś w domu i jesteś mężczyzną to pytam Ciebie :)

Gość Peezda
Jeśli komputery, tablety, smatrfony mają korzystać w domu z internetu bezprzewodowego to tylko router. rfggrrgg - czym chcesz rozdzielić internet na większą ilość urządzeń niż routerem (czy też access pointem)? Do komputera potrzeba bezprzewodowej karty sieciowej, np. D-Link DWA-547.

Gość janka+-
o dzięki, dzięki :) router musze kupić!

Gość rfggrrgg
Może my mówimy o czym innym. :D Mam modem wi-fi. Internet mam w komputerze stacjonarnym, bez użycia kabla, w laptopie, bez użycia kabla, w telefonie bez użycia kabla i lada moment będę mieć w tablecie bez użycia kabla. Wystarczyło za pierwszym razem połączyć się z wi-fi, wpisać hasło i śmiga. 🖐️

Gość jfhgdfjhgfjdhgjdggfdgdfg
musisz kupić router do kompa tylko i nic więcej.. koszt od myśle 50 zł do 150 spokojnie kupisz :/ i masz wi-fi w całej chacie :/ co tu kurwa za problem ??

Gość gość
Musisz wpisac duzymi literami kod

Gość gość
Musisz wpisac duzymi literami

Gość gość
Uważacie, że ta oferta Internetu mobilnego i stacjonarnego w pakiecie promocyjnym jest opłacalna http://www.orange.pl/kid,4002010828,id,4003859704,article.html ? Gratis dają tableta i to mnie zachęca ;)