Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość organizowac swieta sobie jak

kto organizuje swieta dla tesciow i rodzicow?

Polecane posty

Gość organizowac swieta sobie jak

czy sa tutaj mamy ktore zapraszaja do siebie na swieta tesciow i rodzicow? ja chyba bede musiala tak zrobic,bo chyba moja rodzina na to liczy?rodzice w wigilie zapowiedzieli ze ida do znajomych i ze mozemy isc z nimi,ale my nie chcemy,wolimy spedzac te swieta w gronie najblizszych,a tesciowie tez ida do dalszej rodziny,na dalsze dni cisza-nie ma zaproszenia,wiec mysle o tym ze moze tesciowie licza na zaproszenie od nas?czy tak powinnam zrobic,zaprosic do siebie nie pierwszy dzien swiat tesciow i rodzicow? bo jak nie zaprosze to wyjdzie nam albo sie wprosic bez zaproszenia albo spedzic swieta w domu z malymi dziecmi. jakos tak nie wiem co robic ,a swieta tuz-tuz

Gość nie-daj-się
Ja nie wiem dlaczego na forum jest tyle problemów ze Świętami? Wyszłam za mąż 4 lata temu i od tej pory każdą wigilię organizuję u siebie i spotykają się obie rodziny (8 osób). Jakoś sobie tym nie krzywduję specjalnie. Każdy coś ma przygotować w ramach pomocy dla mnie;) i jest super. Po takiej wspólnej kolacji w dwa świąteczne dni albo ponownie się spotykamy, albo chodzimy do dalszej rodziny, ale już bez niedomówień bo przecież razem wszyscy czas spędziliśmy w wigilię. Teraz po raz pierwszy jestem w ciąży i wigilię organizuje teściowa, ale zaprasza również całą moją rodzinę. Trzeba się po ludzku umieć dogadać i otwarcie porozmawiać, a nie bawić w jakieś podchody. Przecież to bardzo stresujące ciągle myśleć, czy ktoś się nie obrazi.

Gość albabetaomega
Jak się jest tak leniwą, że się rodziców i teściów nie chce zaprosić do siebie, to się teraz martw co zrobić. Straszny masz problem, współczuję.