Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość P_ytająca

starania po stracie - co przed?

Polecane posty

Gość P_ytająca

Witam W tym roku urodziłam synka, jednak ze względu na liczne wady wrodzone a dodatkowo zespół downa zmarł dzień po porodzie. Jednak powoli zaczynam się zastanawiać nad staraniami o drugie dziecko. Byłam ostatnio u ginekologa z pytaniem czy doradza mi zrobić jakieś dodatkowe badania, to powiedział, żebym nic nie robiła, bo po co... Jednak ja się zastanawiam, czy któraś z Was była w "podobnej" sytuacji? Czy doradziłabyś mi coś, jakieś badania? pozdrawiam i dziękuję za porady

Gość nie robili ci badan na zespol
dawna jak bylas w ciazy ???

Gość P_ytająca
nie, bo nie było żadnych wskaza\n, lekarz nic nie widział robiąc USG, synek miał być zupełnie zdrowy...

na pewno miałaś tzw. USG genetyczne ok. 12 tc, zawsze się to robi i m.in. wylicza się prawdopodobieństwo zespołu Downa, np. jeśli kość nosowa jest niewidoczna, to to prawdopodobieństwo jest duże.

Gość P_ytająca
Tak ginekolog zmieniony - wiadome. Miałam to USG robione (chodziłam przez całą ciążę prywatnie do ginekologa) i wg tego usg było wszystko ok. Dlatego nie robiłam prenatalnych itp. Ale nie o to pytałam... Czy ktoś może odpowiedzieć na moje pytanie? Z góry dziękuję!

Skoro dzieciatko mialo tyle wad wrodzonych i zespol Downa,to powinnas i Ty i maz przed kolejna ciaza zrobic badania genetyczne,na ktore nie musi kierowac Was ginekolog,gdyz moze to zrobic lekarz rodzinny.A swoja droga,to proponuje zmienic ginekologa

Gość mama dwóch dziewczynek
przede wszystkim bardzo Ci współczuję jako matka... Co do badań, to ja bym się zastanowiła. Nie jestem lekarzem, ale wiele wad wrodzonych może mieć charakter genetyczny i dla bezpieczeństwa może warto wykluczyć obciążenie genetyczne.

Gość kolekla
Przejdź się na konsultacje do jakiegoś profesora, albo nawet do kilku lekarzy.