Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majonez kielecki

Jak sobie radzicie z tym cholernym błotem w przedpokoju???

Polecane posty

ja mam w przedpokoju kafelki, więc zmywam mopem na bieżąco, ale cały chodniczek na buty jest upierdzielony i wygląda koszmarnie :o dywaniku większego więc nie położę, bo też będzie ciągle upieprzony :o Maty żadnej też nie mogę, bo po drodze do drzwi wyjściowych jest łazienka, więc nikt nie będzie łaził po błocie na wycieraczce :o Już mi ręce opadają, codziennie ścieram to kilkakrotnie :o:o

A wycieraczki przed drzwiami nie masz? Nie rozumiem w ogóle problemu. Wyciera się buty przed wejściem do mieszkania, jak coś zostanie, to mp. Po co jakieś badziewiarskie dywaniki?

No oczywiście, że mam wycieraczkę, ale gumową - inna nie wchodzi w grę, bo kradną :o:o (mieszkam w bloku) więc sama widzisz, że na gumie nie wytrzesz wszystkiego i wnosi się to gówno do domu:o

Gość lopo
ja z męzem i dziećmi w trakcie takiej pogody zdejmujemy buty przed drzwiami.Potem do szafki na jakiś stary ręcznik i gites:D

Gość fregiergi
W careafurze widziałam dywanikowe wycieraczki po 1,50zł za sztukę kup 160sztuk będziesz mieć na każdy dzień zimy i nawet jak dalej będą kradli to przecież wszystkich ci nie zajumają bo po co im tyle wycieraczek!

Gość Ruter.
fregiergi :D xd!

Gość lopo
też mieszkam w bloku i u nas wycieraczek nie kradną:o

A u nas kradną na potęgę - w zeszłym roku zawinęli mi dwie, więc zrezygnowałam z zakupu kolejnych :o patologia :o na co komu te wycieraczki w takiej ilości? Może fetysz jakiś, ja nie wiem :o

Gość dasfdaesf
autorka pewnie jest z warszawy, a tam kradną wszystko... przykład idzie od prezydentowej :classic_cool:

Gość dla Poznania
ja też tak mam:O jeszcze teraz chodzimy na sanki i zasp jeszcze na ciuchasz się przynosi:O

Gość 5tw5eyt4y46y
nie rozumiem tego problemu, moja klatka jest zamykana więc nikt nie kradnie bo sąsiedzi pilnują żeby drzwi były zamknięte. Natomiast gdybym mieszkała w bloku gdzie byłby zepsuty domofon lub nie było by go wcale to domagałabym sie od administracji założenia go i zamknięcie drzwi. ja mam natomiast inny problem z błotem. Nie jestesmy bogaci więc zyjemy skromnie. Moje 2 siostry wyprowadziły się na swoje z mężami i przyznam że im się całkiem ładnie powodzi. I teraz do sedna. One jak z mężami przychodzą do nas do domu to nie ściagają butów, wytrą na wycieraczce ale to i tak nie oczyści całych butów i chodzą po całym mieszkaniu tak jak bym nie miała z matką i ojcem nic do robienia tylko latanie z mopem. My u nich zawsze ściągamy buty. Mało tego, one jak na wzajem do siebie przychodzą to ściągają buty. Może i nie mamy marmurów tylko zwykłe wykładziny ale czy to powód aby nie szanować nas i naszej pracy? zaczęłam im juz mówić "zdejmij buty bo myłam pfrzed chwila podłoge" a one olewka, mówią np. "a przestań, wytarłam buty a mi zimno w stopy". Nie chce być bezczelna i mówić im wprost co myśle o takim zachowaniu bo wiem że się obrażą a nie chce zrywać kontaktu z siostrami z powodu błota i podłogi, więc latam z tym mopem.....

No kurczę, jak mam wytlumaczyć, że problem jest? :o Też mam zamykaną klatkę i domofon, ale mieszkam w 12piętrowcu, w jednej klatce mam 39 mieszkań, z czego większość to studenci, nikt tu się nie zna, nie ma czegoś takiego jak "znajomi sąsiedzi" :o Kradną no i tyle, co mam więcej powiedzieć na wasze "nie rozumiem problemu"? :o No ja tez nie rozumiem ale jest jak jest :( A z tym ściąganiem butów miałam tak samo z teściową (ona u siebie też prosi, żeby nie zdejmować butów). I o ile latem, wiosną czy wczesną jesienią nie jest to dla mnie najmniejszy problem, tak jak za pierwszym razem wlazła mi z buciorami do domu niosąc pół tony pluchy za sobą na panele, zwróciłam jej uwagę, że nagimnastykowałam się przy pastowaniu i myciu podłogi i grzecznie poprosiłam, żeby zdjęła buty i nałożyła kapcie (mam w domu kilka par takich zwykłych, za 4zł, wszystkie ofoliowane, nowe). I problemu nie ma, już wie jak jest, ma swoją parę u nas w domu i tyle ;) Ze znajomymi nie mam tego problemu, bo o takiej porze roku przeważnie przynoszą swoje - dziewczyny balerinki, faceci zwykle chodzą boso, nie przeszkadza im to. Zresztą u nich w domach zwyczaje są takie same. Może zamiast grzecznie prosić, nast razem powiedz wprost, że po waszym domu nie chodzi się w butach i podsuń każdemu parę kapci, kup sobie jakieś tanie i z bani.

Gość assmamaaaa
siagamy buty przed drzwiami a potem na recznik. i jest czysto w przedpokoju. a wczesniej cale kafelki zasyfione w przedpokoju.

1. zostawiam buty przed drzwiami, potem jak wyschna wytrzepuje piasek, ale z dziecmi ta opcja nie przechodzi. 2. w przedpokoju rozkladam duzy stary recznik, po wejsciu sciagam na nim buty, jak wyschna, omiatam miotelka piasek, recznik wytrzepuje i jesli sie jeszcze nadaje, uzywam powtornie, jesli nie, to do prania.

Gość Velvex
dziwie się że to jakiś problem :) u nas każdy kto przychodzi (mówie o domownikach) o tej porze roku, zdejmuje buty w przedpokoju (mamy kafelki) a buty opłukujemy w umywalce, a to co zostało na podłodze wycieramy i tyle

Gość gość
Ja mam mega problem z błotem,po prostu musze cały czas wycierać to i jest tak frustrujące ;/ :/

Gość gość
ja wdeptuję w wykładzinę

Gość gość
Ja tez długo mialam problem z takim błotem pod drzwiami i strasznie mnie to denerwowało, a w koncu sobie po prostu wycieraczke porządna kupilam, od http://www.kleen-tex.pl/ , maja świetną technologie, bo dobrze wchladnia brud.

Gość gość
Ze wszystkich sklepów z wycieraczkami do domu najbardziej polecam Ci ten:   www.wycieraczkowo.com . Sam z niego korzystałem i bardzo interesująca jest opcja, która umożliwia nadrukowanie własnego napisu na wycieraczce.

Gość gość
U nas przed drzwiami wejsiowymi lezy wycieraczka druciana,a na niej stary recznik. Wiekszosc otrzepujemy tam. Nawet corka dwuletnia,bo nauczona jest porzadku. W przedpokojuj buty kladziemy rowniez na starym reczniku,tam sobie schna. To co ewentualnie sie naniesie wycieram mopem. Zadna robota.

Gość Karatana
Ja wszystkim każę wycierać buty na wycieraczce i do tego mam jeszcze ścierkę obok. No nic innego nie poradzę. Jak miałam zwykłą czarna wycieraczkę to to zlewali, ale jak juz posatwiłam na taką ciekawą oryginalną od wycieraczkowo.com z napisem: keep calm and wipe your feet, to od razu zaczęli wycierać:D