Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskana mama sa

Tantum Rose dla 3 latki ?

Polecane posty

Gość zatroskana mama sa

kobietki mam do Was pytanie moja córa ma infekcję grzybiczą po antybiotykach całą siusie ma w krostach ,lekarz nas zbył powiedział ze tak to jest po antybiotykach dał tylko nystatynę i kazał często podmywać, ale to nic nie daje i jest co raz gorzej, muszę więc sama działać czy stosowałyście może tantum rosa u swoich dzieci tzn chodzi mi o to czy nie zaszkodzi małej ma 3 latka , może trzeba użyć mniejszego stężenia może którejś z Was kiedyś jakiś lekarze przepisywał coś na to co można dostać bez recpety, z góry dziękuję

Gość dchvhc
moja corcia tez tak miala i lekarz przepisal clotrimazol

Gość Pierwsze szczepienia te
Powinna dostać lek przeciwgrzybiczy doustny a na zewnątrz miejscowo to lepszy klotrimazol bo nystatyna jest delikatniejsza i często mniej skuteczna.

Gość pół saszetki wsyp do miski
nalej wody i zrób córce nasiadówkę

Gość okaoka
nie zaszkodzi.moja miała niespełna 3lata jak robiłam jej nasiadówki z tantum na zmianę z nadmanganianem potasu.zalecenia nefrologa,potwierdzone przez ginekologa dziecięcego.

Gość zatroskana mama sd
dziękuję wam za odpowiedzi kobietki

Gość agula8
miejscowo clotrimazol, albo provag żel-sama stosuje na codzien i mojej 5 latce pomaga przy podrażnieniach. Do tego mam fajny płyn z AA od 3.roku życia. JAk córka ma zaczerwienione wargi to myje płynem i smaruje na noc żelem.

Gość Daria1212
Najskuteczniejszy i najbezpieczniejszy to jest kefir i jogurt naturalny w dużych ilościach. Głównie kefir. Bez cukru (bo cukier żywi grzyby). Przejdzie jej migiem.

Gość Daria1212
Ewentualnie jeszcze jakiś porządny probiotyk z apteki (Dicoflor, czy coś w tym rodzaju).

Gość Daria1212
I NIE stosuj środków przeznaczonych dla dojrzałych kobiet!

Gość zatroskana mama sd
no niestety moja córa ma skaze białkową a probiotyki używałam od samego początki i nic nie dały, poza tym ranki się pootwierały więc myślę że na takie rzeczy niestety jedzenie jogurtów nie wiele by się zdało nawet gdyby mogła je jeść nie mniej jednak dziękuję za odpowiedź.