Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milikoliowa

Krople do oczy a ciąża

Polecane posty

Gość milikoliowa

Dziewczyny pomożcie Prawdopodobnie jestem w ciazy ( 2 testy pozytywne) a stosowałam krople do oczy Starazolin ( taki sam skład co Visine) Po zastosowaniu cos mnie tkneło zeby spojrzec w ulotke a tam jest napisane ze nie nalezy stosowac go w ciazy , gdyz bezpieczenstwo stosowania tetryzoliny w ciazy nie zostało ustalone. Nalezy stosowac gdy zdaniem lekarza jest to bezwzglednie konieczne" :( Do lekarza ide dopiero za tydzien w piatek Dziewczyny czy ktoras z was stosowala krople do oczu w ciazy ? Pomozcie Martwie sie ...

Gość organizm kobiety
jest tak sprytnie skonstruowany, że na początku ciąży zarodek nic z niego nie wchłania, tylko z żółtka. To właśnie dlatego, że kobieta przecież nie od razu wie, że zaciążyła, więc nic się nie martw. A wiele leków, zwłaszcza z nowymi składnikami ma taki wpis na ulotce, bo przecież nikt na kobietach w ciąży ich testował nie będzie, więc też nie napiszą, że jest na 100% bezpieczny (tak mói mój gin).

To tylko nawilżacz do oczu stosowany miejscowo na pewno nie wpływa w żaden sposób na płód. A każdy producent się zabezpiecza więc piszą takie coś w ulotce.

Gość milikoliowa
Ale czy któras z was stosowała kroplce do oczu w ciazy? Jak z ciążą , z dzieckiem?

Gość milikoliowa
up

Gość kabareton
Chyba juz mocno przezadzacie ( kobiety w ciazy) . to tylko krople do oczu. mozna sie zalamac czytajac niektore posty... dobrze ze nikt nie pyta czy w ciazy mozna oddychac , choc i taki topik pewnie niedlugo powstanie.

Gość milikoliowa
Po prostu wychodze z załozenia ze lepiej dmuchac na zimne...