Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hekdbdks

problem z psem! pomocy

Polecane posty

Gość hekdbdks
O 3w nocy?? Hmmm musi Ci być wesoło hehe

Musisz go oswajać powoli z rzeczami których sie boi. Chyba jedyny sposób. I zaufanie Tobie, że nic mu sie nie stanie, które juz gdzies tam przez poprzednie psy zostało nadszarpnięte. Przez te pogryzienia.

Gość wsiowababa
Ty co do mnie napisałaś😠 ciebie wibracja w telefonie też boli? Taka to nazwa obroża elektryczna ,chyba nie myślisz ,że podłącza się ją pod prąd:P tam sa baterie ,paluszki,prądu to za dużo nie daje:) Lepiej niech pies wpadnie pod samochód?

Tu nie chodzi o ból a o kojarzenie bodźców. I nie tędy droga, droga na skróty, żeby pies miał lęki.

Gość wsiowababa
Rób sobie co chcesz.Ja dzięki takiej obroży oduczyłam swojego owczarka niemieckiego od biegania za samochodami i rowerzystami.Wystarczyła godzinka i pies momentalnie pojął ,że nie wolno.I nic mu się nie kojarzy z żadnymi bodźcami tylko z moim głosem i komendą NIE WOLNO! Pies jak usłyszy taką komendę od razu wraca do mnie tzn.do mojej nogi:)

Kojarzy mu się, bo nie robi tego dlatego ze tak go nauczyłaś, tylko chce uniknąc tego bodźca. Ja raczej wole milszą tresure psów