Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gwiazdkowa mama

Co kupujecie 2 latkom pod choinkę?

Polecane posty

Gość gwiazdkowa mama

Nie mam pojęcia co kupić córce pod choinkę,ma 21 miesięcy, jest bardzo ruchliwa, chciałabym coś co w jakiś sposób będzie ją rozwijać ale nie mam pomysłu,chodziłam po sklepach i tam naprawdę nic nie ma,wszystkie zabawki na jedno kopyto, na jedne jest już za duża na większość jeszcze za mała i naprawdę nie wiem co kupić, proszę drogie mamy pomóżcie.

kup jej pilke kangurka do skakania (pilka z dwoma cyckami do trzymania) u nas te pilki dziewczyny uwielbiają Moj przedszkolak na mikolaja dostala trampoline domową (1 m.szerokosci) i sobie skacze na niej w domu

Gość nie ciumkająca
mojemu lego duplo :D

Gość rowerek biegowy z myślą
o wiośnie, poza tym dostanie lego duplo jeśli Twoja córka ne ma wózka dla lalki to polecam, u nas to hit

Gość gwiazdkowa mama
now właśnie tą piłkę do skakania już ma, wózek dostanie od dziadków, puzle kupiliśmy jej na mikołaja ale nie interesują ją wcale i dalej nie wiem co by ją zainteresowało;(

ja kupię chyba synkowi tablicę - z jednej strony magnetyczna do markerów a z drugiej zwykła - do kredy. myślałam tez o tablicy żelowej, ciastolinie, zestaw mały lekarz itp syn kończy za tydzień 21 miesięcy

Gość urofuragin bez recepty
fajnym pomysłem jest znikopis, ja mam po starszym synu i córka lubi korzystać

Gość mama ja
ja swojej dwulatce w zeszłym roku kupiłam zestaw doktora w kuferku i do dziś leczy całą rodzine i lalki

Gość gwiazdkowa mama
też myślałam o ciastolinie ale nie wiem czy będzie chciała się nią baiwć, bo nie lubi siedzieć w miejscu. Kolejkę tomka kupuję co roku chrześniakowi bo to jego ulubiona bajka:)

Gość gwiazdkowa mama
może pomyślę o hulajnodze, ale akurat ta jest droga jak dla mnie. zestaw lekarza to może też dobty pomysł.

Gość mama dwóch dziewczynek
ja mojej dwulatce kupiłam pod choinkę lego duplo dom rodzinny - uwielbia budować z lego. Na urodziny dostanie laptopa edukacyjnego /chyba trochę na wyrost, ale w sklepie ciągle do niego szła i mąż kupił/ i konia na biegunach jednak /strasznie mi się podoba ;-)/. Na mikołajki kupiłam jej mozaikę quercetti - polecam i książki z naklejkami, do malowania i z kropką do czytania. Tablica duża dwustronna też za mną chodziła, ale kredową moja starsza miała i strasznie brudno było, więc zależy kto ma jakie warunki... Hulajnogi i rowerki biegowe też od warunków zależą... ja mam w domu jeździki i rowerek trójkołowy i nie bardzo teraz jeszcze kolejne pojazdy... ale na wiosnę planuję kupić rowerek biegowy. Takiej hulajnogi jeszcze nie widziałam... fajna, wezmę pod uwagę wiosną ;-) Autorko - a może kuchnia dla córeczki? Moja ma taką średnią i bawi się znakomicie.

mamo - moja ma 23 mies. i właśnie odkryła tego laptopa edukacyjnego - tańczy sobie przy nim, naciska i powtarza dźwięki (alleluja, może wreszcie coś ruszy z mówieniem!;)), ulubiona jej zabawka w tej chwili:)

Gość gwiazdkowa mama
co lubi robić/ biegać biegać i jeszcze raz biegać, bardzo lubi piłki ale ma już ich mnóstwo, najlepsza byłaby zabawka z którą mogłaby biegać:)

Gość gwiazdkowa mama
a możesz podać link do tego laptopa?

Gość mama dwóch dziewczynek
ex-bil - naprawdę? pocieszyłaś mnie. Czyli prezent może być trafiony. Mąż kupił takiego z firmy VTECH - http://allegro.pl/vtech-laptop-malego-odkrywcy-60107-mega-hit-i2857234152.html Moja starsza w tym wieku jakoś też dostała laptopa i wogóle się nie interesowała, więc myślałam, że kiepski wybór i kupiłam jeszcze konia na biegunach. Właśnie dotarł, stoi w kartonie i czeka do urodzin. Ale skoro laptop to dobry prezent to cieszę się bardzo ;-) A z mową spokojnie. Moja starsza w tym wieku recytowała wierszyki, a mała ... słucha wierszyków jedynie ;-) też z mową średnio, ale ma czas. Na prawdę nie ma cię czym przejmować. Najważniejsze, żeby był postęp, tj wogóle w rozwoju małego dziecka. Nie ma norm dla wszystkich - liczy się postęp i przyrost umiejętności. Wiem coś o tym ;-)

też się nie ma co przejmować, jak się dziecku prezent nie spodoba, bo dziś rzuci w kąt, a za miesiąc już bedzie to najulubieńsza zabawka a im coś bliższe oryginałowi tym lepsze;)

tak, kuchnia to genialny pomysł :) mój synek uwielbia gotować - najbardziej prawdziwymi garnkami i produktami żywnościowymi. Może też zestaw do sprzątania, mop, wiadro itd :)