Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Idą święta....

Czy dużo wydaje na jedzenie??

Polecane posty

Gość Idą święta....

Od 25 listopada prowadze zeszyt: 25lis-50,98zł 26lis-19,85zł,11,67zł 27lis-9,20zł 28lis-7,08zł 29lis-94,04zł 30lis-27zł 3grudnia-30,05zł 6grudnia-22,76zł 7grudnia-38zł,19,28zł 9grudnia-32zł,20,03zł 10grudnia-33zł,6zł 14grudnia-64zł To 20 dni-wydałam 485zł(coś koło tego) to dużo? Na dwie osoby(mamy za darmo wode butelkowaną ,ziemniaki i mięso wieprzowe) i Ja od poniedziałku do czwartku mam obiady w pracy-darmowe. i Nie policzyłam chleba który maż kupuje raz na dwa dni do pracy na kanapki(czyli w miesiącu ze 30zł jeszcze.

Gość jak wy to liczycie ile wydajec
na samo jedzenie?? bo ja jak robie zakupy to kupuje tez chemie przy okazji itd. rozdzielacie, to i podliczacie czy jak??

Gość dfghrsthryj
Bardzo mało! Ja wydaje 2 razy tyle :O:O i nie wiem na co to idzie:O

Gość Idą święta....
Ja odliczam chemie-z resztą często jej nie kupuje bo mam małe mieszkanie, papier toaletowy ręczniczki papierowe, mam za darmo. Inną chemie typu kret, domestos -biedronka,a pasta do zębów czy mydło rossman. Mysle ze chemia to koło stówy miesięcznie-kupuje drogie szampony do włosów i odżywki z apteki.

Gość qochanie
zależy od tego ile tak naprawde zarabiacie, jakie jedzenie kupujecie w jakich sklepach itd, dla jednych to jest malo dla innych duzo u mnie na 4 osoby(2 kobiety w tym 1 ciezarna i 2 mezczyzn) wydajemy ok. 50 zł dziennie, czasem mniej czasem czasem wiecej.

Gość Idą święta....
Mi się wydaje że mało a ostatnio usłyszałam że jestem rozrzutna:D-od teścia:O:O i Trudno w tym miesiącu i tak to co by poszło na przemiał idzie na zeby bo sie popsuły...2 do leczenia kanałowego :O:O

Gość kiollk
moim zdaniem wydajesz bardzo mało, chciałabym tyle wydawać.... :)

Gość plastusiowa jama
żartujecie chyba? My ok.100 zł/dzień na 4 os. :P Nie wiem czy zarabiamy dużo, ale chcielibyśmy zaoszczędzić i nie da się... :O

Bardzo mało. My w miesiacu wydajemy ok.1500 na zakupy marektowe (nie odliczam chemii ale nie kupujemy mięsa i większości warzyw)

Gość Idą święta....
No właśnie nie zartuje-od teścia usłyszałam że jestem ROZRZUTNA:O:O:O Bo kupuje np cukierki trufle wawelu albo monte kupiłam bo mi sie zachciało, albo wołowiny kawałek....a on uważa że skoro mamy wieprzowego całą zamrazarke to mamy to jesć i nic więcej :D To sie pytam-bo mi sie wydawało że oszczędna jestem. Raz sie 3 ogórki popsuły takie małe gruntowe to mi to do dziś teściowa wypomina(popsuły sie półtora roku temu prawie)

Gość Idą święta....
No np lubie kurczaka i indyka bardzoiej niz wieprzowe-po nim mi sie odbija i mam zgage a po kurczaku nie-to sie krzywo patrzą bo kurczak drogi :D:D. i Czasem do nas wpadają z wizytą i przywożą kiełbasy zrobionej-z tekstem-aby Asia nie musiała kupowac teog drogiego kurczaka:D:D:D

Gość kiiiiiiiiiiiiiiiii
ja wydaję 250zł tygodniowo na wszystko łącznie z chemią, nie mam nic za darmo, na 4 osoby. Myślę, ze to skromnie, czesto mi brakuje i muszę kombinować, dzieci duze, wiec duzo jedza

Gość estab greg
bardzo mało chciałabym tyle sobotnie duże zakupy to coś około 200 zł a codzienne drobne w takiej wysokości jak Twoje więc o te 200 zł na tydzień jesteś do przodu to 600 zł na te 3 tygodnie i też jest nas tylko dwoje

Gość estab greg
masz okropnych teściów, naprawdę czy oni są z jakiejś zapadłej wioski? bo takie obycie czerstwych prostaków

Gość mama dwóch dziewczynek
my wydajemy dużo więcej... a teściów zbądź jakoś - okropni są ;-(

A ja powiem ze sporo zwłaszcza jak piszesz, za wodę w butelkach nie płacisz, mięso macie, papier toaletowy, ręczniki, ziemniaki macie Na 2 osoby to dużo A od poniedziałku do czwartku jesz poza domem. Z tego co piszesz to ok 1000 zł miesięcznie ci wychodzi .

Gość Idą święta....
Ale był czas gdy nie pracowałam i szło 700 na dwoje miesięcznie. Tesciowie są okropni:P Niecierpie ich. I kontakt mam jak najmniejszy. A obiadu to ja zjem tyle co mysz-mąz je 3 razy tyle.

Gość Idą święta....
No i tylko jem obiad od poniedziałku do czwartku-miesięcznie to połowa, no i jak zjem o 12 obiad to o 16 w domu miseczke zupy albo kawałek lazani zjem ale juz udka np to nie.

Gość baby blues 26
Klemantyna na głowe upadłaś-to jest dużo ?:D NO PROSZE CIE :D Ona pisze ze reczniki papier to wlicza w chemie a tu samo jedzenie w tej liscie uwzględniła, Uwazam autorko ze jesteś oszczędna.

Ja nie podliczam i nie oszczędzam jakoś...ale co tydzień wychodzi mi na zakupy przez neta jakieś 300-400 zł plus mąż rano kupuje chleb , soki, czasmi coś do chleba...jakąś cole i takie dupsy....Ale nas jest troje większych:)i jeden roczniak...liczę już z jego deserkami i mlekiem...

Gość ffsfsaafsafs
zla jestem na to oszczedzanie, idzie gorzej niz moje odchudzanie po ciązy. powiedzmy idziemy do biedronki/lidla i kupujemy same potrzebne rzeczy, a potem sie okaze przy kasie ze on wzial czekolade i napoj energetyzujacy ona banany i cole i juz 20zl na pierdoły. na pierdoły dosłownie!!! można odłożyc potrzebne pieluchy w promocji(w domu 2 paczki), mozna zrobic zupki nie kupic gerberów, czy wycisnac sok z jabłeki oszczedzic 2zl,ale po co? zeby on nie oszczedzajac kupil kielbase i bulki w pracy?bo glodny zamiast wziac kanapki z domu...

15:04 [zgłoś do usunięcia]baby blues 26 Klemantyna na głowe upadłaś-to jest dużo ? NO PROSZE CIE Ona pisze ze reczniki papier to wlicza w chemie a tu samo jedzenie w tej liscie uwzględniła, Uwazam autorko ze jesteś oszczędna. Papier i ręczniki ma za darmo

Gość ffsfsaafsafs
co to za oszczedzanie, skoro ja lece na szmateks i mam za 10ciuszkow 15zl, gdy on idzie i bierze lepsze body bo sie gowno zna i to jeszcze byle jakie za 15zl?

moim zdaniem mało, ja średnio wydaję co 2 dzień w zależności co kupuję 50zł małe zakupy, 100zł z pierdołami ale średnio miesięcznie na jedzenie mi idzie około 1000zł sama nie wiem gdzie ta kasa tak leci :(

moim zdaniem, ale zalezy od sklepów, w których robisz zakupy. U mnie na 4 osoby dorosłe, psa i 3 koty idzie ok. 400 - 500 zł tygodniowo (jedzenie plus chemia) - zakupy robimy jednego dnia w tygodniu w 3 miejscach: carreafour, selgros, rynek. Oczywiscie i tak trzeba codziennie dokupować pieczywo, czy co tam kogo dodatkowo najdzie czy się przypomni, ale to jakieś 20 zł dziennie dodatkowo.